Son yıllarda Türkiye’nin ihracat gelirlerinde önemli bir yer tutan Türk sanayisinin sahip olduğu iç ve dış pazarlarda istikrarlı bir şekilde ülkemize döviz girdisini sağlaması için üretimde yeni rekorlar kırması gerektiğini belirten Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu, bunun da fabrikaların modernizasyonu, üretime doğrudan katkı sağlayacak teknik elemanların yetiştirilmesiyle mümkün olduğuna dikkat çekerek kurulumu devam eden SİMSAN hayallerini gerçekleştirmeye kararlı olduklarını söyledi.
Simav’da sanayi alanında çeşitli üretimlerin bir merkezde gerçekleştirilmesi, ilçede hem üretim hem de istihdamın sağlanarak ilçe ve ülke ekonomisine artılar kazandırılması gerektiğini, bunun için ilçenin ilk ve tek KOBİ Sanayi Sitesi olan SİMSAN’ın 15 ayrı üretim alanında yapılaşmayı sürdürdüğü bildirildi.
SİMSAN YAPILAŞMASINDA DURMAK YOK..
Bu konuda gazetemize bilgi veren Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu, kurucusu olduğu Kazcıoğlu Endüstriyel’in de yer aldığı SİMSAN’da yapılaşmasını sürdüren, yapılaşmasını tamamlayarak üretime geçen 15 iş insanının gecesini gündüzüne kattığını belirtti. Kazcıoğlu Endüstriyel Genel Müdürü iş insanı İsmet Kazcıoğlu’nun kurulumu devam eden modern fabrika tesisleriyle ilgili gazetecilere bilgi verirken, şirketin kurucusu Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu da SİMSAN dahilindeki tük üretim tesislerinin tek hedefinin kurulumları tamamlayarak üretime geçmek olduğunu, birçok tesisin ise üretime geçtiğini kaydetti.
SİMSAN HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEYE KARARLIYIZ..
Yaklaşık 60 dekarlık SİMSAN alanının temelinden başlayarak çatısına kadar kurulum çalışmalarına başlanan üretim tesislerinde Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar, geride kalan deprem ve pandemi dönemlerinin maliyetleri büyük ölçüde etkilediğini belirten Kazcıoğlu, “Her şeye rağmen üretim ve istihdam açısından Türkiye’ye örnek olacak bir KOBİ sanayi sitesi olarak SİMSAN’ı tamamlamaya, hayallerimizi gerçekleştirmeye kararlıyız. Kullandığı suyu kuracağı arıtma sistemiyle temizleyerek %80’ini geri kazanan, çatılarında güneş panelleriyle elektriğini üreten, her üreticinin kendi alanında yeni teknik elemanlar yetişmesi adına birer mesleki eğitim bölümü planlayan yatırımcı arkadaşlarım, başta ERK Group, Gökçelik, Seçkin Tekstil ve Kazcıoğlu Endüstriyel olarak bugün için hayal, yarın için gerçek olacak meslek gurupları için farklı projeler oluşturulacak” dedi.
SİMSAN, MESLEKİ EĞİTİM ALANI DA OLACAK..
Simav’daki ilkokullardan ortaokullara varıncaya kadar SİMSAN’a inceleme gezileri gerçekleştireceklerini, daha küçük yaştaki çocukların SİMSAN’daki tesisleri gezerek, inceleyerek, sorarak, sorduğuna cevap alarak mesleki eğitim alanına yönelmelerine katkı sağlamak istediklerini sözlerine ekleyen Kazcıoğlu, “Kitapların yanı sıra mesleki eğitimle geleceğine yön vermek isteyen ve bizlerin ihtiyacı olan teknik elemanların çekirdekten yetişmesini, her birinin hayal ettiği mesleğinin ustası olmasını bekliyoruz” diyerek SİMSAN’ın bir üretim ve istihdam merkezi yanı sıra mesleki eğitim alanı olacağını kaydetti.