Menü Kapat

1340 DEKARA CAN VERECEK

Kütahya Valiliği’nin teklifleriyle Devlet Su İşleri Kütahya Şube Müdürlüğünün bağlı olduğu Eskişehir DSİ 3. Bölge Müdürlüğü tarafından komşu ilçe Pazarlar’a bağlı Sofular Köyüne yapılan Sofular Göleti yağışların artmasıyla birlikte su tutmaya başladı.

2016 yılında dönemin AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı’nın, “Kütahya ve İlçelerine 71 Gölet” müjdesi gerçekleşmeye Pazarlar’ın Sofular köyünde devam ediyor. İçme suyunda yaşadığı bazı yetersizlikler yanı sıra sulu tarım açısından önemli ihtiyaç olan sulama göleti tamamlanan Kütahya’nın Pazarlar ilçesine bağlı Sofular Köyünde bitirilen sulama göletinde yağışlarla birlikte sular da yükselmeye başladı.

DSİ’nin içilebilir ve tarımda kullanılabilir her su damlasının değerlendirilmesine yönelik çabalarının ülke toprakları için büyük kazanım olduğunu gazetemize anlatan Sofular Muhtarı Mehmet Ali Özdemir, “Kütahya ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.” dedi.

1340 DEKAR ALAN SULANACAK..

Sofular Göletinde gövde dolgusunun tamamlanmasının ardından kış dönemi yağışlarıyla su tutmaya başlayan göletin temelden 24,5 metre ve toplam 460 bin m3 su biriktirme hacmine sahip olduğunu açıklayan muhtar Özdemir, “Bölgemizde 1340 dekar tarım arazisi sulu tarıma kavuşacak, meyveciliğimiz daha da gelişirken tarlalarda verimin artmasına paralel ürün çeşitliliği de artacaktır. Sofular çiftçisine bir zamanlar hayal, bugün ise umut olan göletin kazanılmasında geçmişten günü-müze emeği olan Kütahya Valilerine, AK Parti Kütahya milletvekillerine, DSİ Eskişehir Bölge müdürleriyle DSİ Kütahya Şube müdürlerine, İl Özel İdare yöneticilerine Sofular halkı adına teşekkür ederim” ifadesinde bulundu.