Menü Kapat

3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜNDE SİMAV’DAN YÜKSELEN ÇAĞRI: “YÜREĞİMİZDE ENGEL YOK, BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü tüm dünya ülkeleriyle birlikte Türkiye’de de kutlanırken Simav’da Simav Özel Eğitim Uygulama Okulu, Yusuf Koyuncuoğlu Özel Eğitim Sınıfı ve Osmanbey Ortaokulu Özel Eğitim Sınıflarının ortaklaşa hazırladığı program ilçenin engellileri için önemli bir farkındalık oluşturdu. “Yüreğimizde Engel Yok, Biz Birlikte Güçlüyüz” sloganıyla, engelli insanlarla diğer insanlar arasında gönül bağı kurulabileceğine vurgu yapıldı.

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Simav Özel Eğitim Uygulama Okulu, Yusuf Koyuncuoğlu Özel Eğitim Sınıfı ve Osmanbey Ortaokulu Özel Eğitim Sınıflarının Eynal Kaplıcaları Firuze Düğün Salonundaki 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı ilçenin protokol üyeleriyle Simav’ın engellileri ve onların ailelerini buluşturan önemli farkındalık günü oldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programa Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Belediye Başkanı Adil Biçer, İlçe Emniyet Müdürü Secaattin Aktay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ufuk Ayten, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi ve Şube Müdürleri, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Simav Özel Eğitim Uygulama Okulu, Yusuf Koyuncuoğlu Özel Eğitim Sınıfı ve Osmanbey Ortaokulu Özel Eğitim Sınıflarının yönetici ve öğretmenleri, öğrencilerle aileleri katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından Simav Özel Eğitim Uygulama Okulu, Yusuf Koyuncuoğlu Özel Eğitim Sınıfı ve Osmanbey Ortaokulu Özel Eğitim Sınıflarının ortaklaşa hazırladığı programa geçildi. Öğrenciler tarafından hazırlanan dans gösterileri, halk oyunları, yarışmalar, koro dinletisi gibi etkinlikler sergilendi. Özel Eğitim Öğrencileri sergiledikleri performanslarından dolayı izleyicilerden tarafından beğeniyle karşılandı.

Program öğrencilerin hazırladıkları resim ve el işi sergilerinin protokol üyeleri tarafından izlenmesiyle son buldu.