Menü Kapat

84 YILDIR BİTMEYEN ÖZLEM

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84.Yılında Simav’da düzenlenen törenlerle anıldı.

Hazırlanan program çerçevesinde gerçekleşen Atatürk’ü Anma programlarının ilk bölümü Hükümet Konağı yanındaki tören alanında ilçe protokolünün, çok sayıda vatandaşın ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin katılmasıyla yapıldı. Burada yapılan ilk törende Atatürk Anıtına Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu ve Simav Belediye Başkanı Adil Biçer tarafından anıta çelenklerin sunulmasının ardından 2 dakika süreli sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Büyük Önder Atatürk’ü Anma Programının ikinci bölümü Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Tarih Öğretmeni Mümin Çetin yaptı.

Çetin konuşmasına, “Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan büyük devlet adamı Mustafa Kemali, 84. Yılında saygı, sevgi, özlem ve rahmetle anıyorum” diyerek başladı. Çetin, Atatürk’ün öne çıkan en önemli özelliğinin ise vatanseverlik olduğuna vurgu yaptı. Çetin konuşmasına şöyle devam etti; “Bugün O’nu anmak için sıradan bir gün değildir. Bugün, karalar bağlama günü hiç değildir. Bugün O’nu daha iyi anlamak, O’nu takip edebilmek, O’nun gibi ileri görüşlü ve vatansever olabilme günüdür. 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından 10 Kasımların önemi büyüktür. Bugün, Atatürk’ün yolundan giden bizlere düşen görev, yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Atatürk’ün “Cumhuriyeti biz kurduk; Onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz” sözü de bizlerin daima bu şuurda olmamız gerektiğinin bir ön görüsüdür. Hepimize düşen görev; çocuklarımızı, gençlerimizi ve toplumun her kesimini bu ülkü ile eğitmektir” dedi.

Gülizar Eren MTAL Öğrencisi Ayşegül Kabak’ın “Mustafa Kemali Düşünüyorum” şiirini okumasıyla devam eden program akışında Gülizar Eren MTAL tarafından hazırlanan Atatürk Belgeseli izlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Atatürk konulu Şiir Okuma Yarışmasında İlçe birincisi olan Osmanbey İmam Hatip Ortaokul öğrencisi Buğlem Müdüroğlu şiirini okudu.

Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Atatürk konulu Kompozisyon Yazma Yarışmasında İlçe Birincisi olan Gülizar Eren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Velemir Sude Gök birincilik kazandığı kompozisyonunu okudu.

Atatürk Haftası nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Atatürk konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrencilere ödüllerinin takdimini ise Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Belediye Başkanı Adil Biçer ve Simav Cumhuriyet Başsavcısı Cengiz Bayrak tarafından yapıldı.

Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. Anma Günü programı Müzik Öğretmeni Volkan Aydın yönetiminde Osmanbey Ortaokulu Öğrencilerinin seslendirdiği Atatürk’ün sevdiği şarkıları icrasıyla son buldu.