Menü Kapat

AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI ETKİNLİĞİ COŞKUYLA KUTLANDI

Simav’ın mesleki eğitim alanındaki yüz akı, ilçenin proje okulu Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Ahilik Haftası coşkuyla kutlandı. Törene; İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, İlçe MEM Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Nevzat İnal, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve aynı zamanda Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Protokol Yürütme Kurulu Başkanı iş insanı Şeref Kazcıoğlu ve okulun proje yürütme kurulu üyesi Simav Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ömer Özdoğan ile beraber Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okulları nyöneticileri Ahmet Güngör, Ahmet Özer, Halil Şen ve okulda bu yıl ilk kez başlatılan Çırak Öğrenci pozisyonundaki işçilere kapılarını açan İşletme sahipleri katıldı.

Ahilik Haftası açılış konuşmasını Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi MESEM Sorumlu Müdür Yardımcısı Mustafa Zafer yaptı. Zafer konuşmasında; Mesleki ve Teknik Eğitim veren okullarında öğrencilerini Ahilik Kültürüyle yoğurup, kalkınma ve büyümenin en önemli temel taşı olan nitelikli İş gücünün yetiştirilmesinde “Ara eleman değil, aranan eleman” yetiştirmenin bilinci ve gayretinde olan öğretmenler olarak eğitim ve öğretime devam edeceğiz” dedi.

Programın sunuculuğunu yapan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Halime Özen’in okumuş olduğu Ahilikle ilgili özlü sözlerin ardından öğrenciler de yine Ahilik konulu şiirlerini okudular. Törenin ardından geleneksel Ahilik Pilavı ikramı yapıldı. Ayrıca etkinlikte Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Can Şimşek, bağlaması eşliğinde türkü dinletisinde bulundu. Türküleriyle programa renk katan Can Şimşek ve yardımcı personel Hüseyin Şendur programın ve öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yüksel Akın ise Ahilik Programı sonunda tüm katılımcı misafirlere teşekkür etti.