Menü Kapat

ASMALI KAHVE’DEN ÖRNEK KAMPANYA

‘Asrın Felaketi’ olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli ard arda yaşanan 2 depremde can kayıpları 37 binlere doğru yükselirken enkaz kaldırma çalışmalarının hız kazandığı 10 ili kapsayan deprem bölgesine ayni ve nakdi yardımlar aralıksız sürüyor.

Türkiye’nin her yerinden şu günlerde ihtiyaç olan yardım malzemeleri toplanarak talep edilen yerlere gönderilirken deprem bölgesi dışında kalan şehirlerin, ilçe merkezlerinin her yerinde sivil toplum kuruluşları, esnaflar ve vatandaşlar da nakdi yardım kampanyaları gerçekleştiriyor.

Bu çerçevede Simav’da Aygün Lokantası ve Simav Bakkallar Esnaf Odasına bağlı berber ve kuaförlerden sonra Simav’ın Şahbazoğlu İşhanında bulunan ‘Asmalı Kahve’ de Depremzedeler için yardım kampanyası gerçekleştirdi.

Asmalı Kahve sahibi ve Simav Kahveciler Odası Başkanı Ali Aksoy, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü açılıştan kapanışa kadar işletmesinde satılan her türlü sıcak ve soğuk içecekler için bir bağış kasası oluşturarak müşterilerinin içtiği sıcak-soğuk içeceklerin parasını

o kasaya atmasını ve kasanın üzerinde de yazdığı gibi toplanan paranın tamamının deprem bölgesindeki afetzedeler için AFAD’a gönderileceğine dikkat çekti.

Kampanyanın ertesi günü gazete merkezimize gelerek topladığı 9 bin 5 TL’nin Halk Bankası Simav Şubesinin AFAD hesabına yatırarak dekontunu aldığını açıklayan duyarlı başkan Ali Aksoy, “Düzenlediğim kampanyanın bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmiyordum. Farkındalık oluşturarak örnek olmak istediğim kampanyada vatandaşlar hesap öderken çoğunluğu hesabın üstünde ücret ödeyerek kampanyaya destek oldu. Asmalı Kahvenin dolup dolup boşalmasını sağlayan vatandaşlarıma depremzedeler adına teşekkür ederim. Onların yaşadığı acıyı ve çaresizliği hiç kimselerin yaşamamasını dilerim” diye konuştu.