Menü Kapat

BELEDİYE BAŞKANI BİÇER, “HALK İSTİYOR, BİZ YAPIYORUZ”

Belediye Başkanı Adil Biçer, Simav’ın mahallelerinden Eynal’ına, üretim sektöründen termal turizmine, Sanayiden Gölcük yatırımlarına varıncaya kadar onlarca yatırımı gerçekleştirirken belediye kaynaklarının israf edilmeden kullanıldığını, belediyenin borç yüklerinden uzak tutulduğunu anlatıp; “Şimdi halk istiyor biz yapıyoruz” dedi.

Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, gazetemiz merkezine belirli aralıklarla yaptığı ziyaretlerden birisini daha gerçekleştirdi. Esnaf ziyaretlerinden istihdam merkezlerine, kahve turlarından Simav Belediyesi Kitap Kahve buluşmalarına, Kütahya toplantılarından Ankara ziyaretlerinin kazanımlarına varıncaya kadar Simav ve vatandaşlarımız açısından gerçekleştirilen çalışmalardan, şehirde yaşayan 7’den 70’e herkesin istek ve taleplerine yönelik programlarından söz etti.

SİMAV KİTAP-KAHVE BULUŞMALARI..

Yıllardır atıl bir şekilde dururken Simav Belediyesi imkanlarıyla restore ve tadilatı yapılan eski jandarma karakol binasının tarihi misyonuyla birlikte günümüzde gençlerin sohbetler yapabildiği, kitap okuyup ders çalışabileceği hatta alanında belirli bir kariyer sahibi olmuş kişilerin gençlerle söyleşilerde bir araya gelebildiği bir adres haline geldiğini kaydeden Başkan Biçer, “Bu bina herkese açıktır. Atıl durmaktan ve yok olmaya yüz tutmuş bir halden işe yarar bir konuma gelmiştir. Örneğin önceki gün Fen Lisesi öğrencileriyle bir sohbette buluştuğum bu adreste öğrencilerimizin Simav için yapılan çalışmalarla ilgili görüşlerini öğrenme fırsatı bulurken, onların belediyemizden beklentilerini de öğrenmiş oldum” dedi.

VATANDAŞ, ESNAF ZİYARETLERİ..

“Bilindiği gibi özellikle Çarşamba günleri şehrimizin farklı bölgelerinde sırayla esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyor, pazara çıkan vatandaşlarla görüşüyor böylece şehrimizin nabzını canlı olarak öğrenme fırsatı yakalıyorum. Şu bir gerçek ki, bu tür şehir turlarımda görüştüğüm insanlar, beni gördüğünde kafasına takılan konuları, istek ve beklentilerini açıkça ifade edebiliyorlar. Jeotermal enerji maliyetinin en önemli gider kalemini oluşturan elektrik harcamamız ile ilgili Simav Belediyesi olarak çok önemli ve tarihi bir adım atarak elektrik giderimizi en aza indirmek hatta güneşten elektrik üreterek para kazanmanın hazırlıklarına başladık. Kuracağımız GES yatırımının maliyetinin 100 Milyon TL nin üzerinde olacağını tahmin ediyoruz. Bu büyük yatırım için teknik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu arada Jeotermal ana hattın bir bölümünün Simav Belediyesince, bir bölümünün de Karayolları Bursa Bölge Müdürlüğünce yapımı için ihale çalışmalarına hız verdik”

MODERN MEZBAHA..

“Simav Belediyesinin geçmişten günümüze taşınan en önemli ihtiyaçlardan birisi Tarım ve Orman Bakanlığı mevzuatlarına uygun modern bir küçük ve büyükbaş hayvan kesimini sağlayacak mezbaha idi. Bu konuda geçici uygulamaları ve izinleri son noktasına kadar kullanıldığını tüm kasap esnaflarımız bilmekteydi. Uygun olmayan yerlerde hayvan kesimlerine engel olmak, Kütahya’nın en çok büyük ve küçükbaş hayvan varlığına sahip Simav’ın mezbahanesiz kalmamasını sağlamak ve en önemlisi yapılacak dış kesimler sayesinde Simav’da hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağlamak adına başlattığımız yeni mezbahanenin bugünlerde hizmete girmesi beklenmekteydi. Ama müteahhit açısından yaşanan bazı sağlık sorunları mezbahanemizin hizmete geçmesini geciktirdi. Şimdi bu yatırımın hizmete girmesinde de sona yaklaştık. Günlük 50 büyük baş hayvan kesiminden günlük 300 büyük baş hayvan kesiminin yapılabileceği, bunların isteğe göre parçalanarak soğuk hava deposu bölümünde beklemeye alınabileceği, bölgenin en büyük canlı hayvan pazarına sahip Simav’ın hayvan pazarında tüccarların hayvan satın alıp bunların kesim ve parçalanmasının ardından soğut hava depolu araçlarıyla istedikleri şehirlere taşıyabileceği bir Mezbahanemiz olacak”.

HAMAMI TANIYAMAYACAKSINIZ..

Eynal Kaplıcalarındaki bölgenin en büyük termal hamamı olarak adlandırılan Büyük Hamam’da sadece ana duvarlar ve kubbenin dışında her şeyin adeta yenilendiğini, yeni bölümler ve alanların oluşturulduğunu anlatarak sözlerini sürdüren başkan Biçer, “Adeta çürümekle yüz yüze kalan, kanalizasyon, sıcak su ve ısınma problemleri yaşayan büyük hamamın tüm termal su hatları, kanalizasyon sistemi ve ısınma sistemleri yenilendi. Havuzu büyütülerek jakuzili küçük havuzlara, terapi havuzlarına, çocuk havuzu ile kuru saunaya, yeni duş ve soyunma alanları ile masaj odalarına kavuştu. Bir hamamdan öte modern ve hijyen termal bir tesis haline geldi. Vaktiyle Orta Doğu ve Balkan’ların en büyük hamamı söylemiyle açılan Eynal Büyük Hamamımızı çok yakın bir sürede açarak yeniden halkımızın ve misafirlerimizin hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

EYNAL VE GÖLCÜK..

“Bilindiği gibi yaklaşık 800 yatak kapasiteli Eynal’da göreve geldiğimiz günlerden bugüne hep yenilikler gerçekleştirdik. Eynal’ın alt yapı, içme ve termal su hatlarını, parkını, cadde ve sokaklarını yenilemenin yanında mevcut konaklama tesislerimizi hatta restoranımızı, aqua su parkımızı, kapalı ve açık çocuk oyun alanlarımızı hep yeniledik. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile termal sulu yarı olimpik yüzme havuzunu kaplıcalarımıza kazandırdık. Bu yeniliklerimiz nedeniyle Eynal’da sunduğumuz termal turizm hizmetlerimiz daha kaliteli bir hale gelirken, konuklarımızın da memnuniyeti arttı. Belediye Meclisinden oy birliğiyle aldığımız elektrik santrali kurma kararımızı da hayata geçirince inşallah o çok özlenen ve beklenen termal otelimize de kavuşacağız. Gölcük’te ise Taş konakların alt tarafına yaptırdığımız ve kar yağışı ile hizmete girecek olan kızak ve paten pistimizle mefruşatları döşenmeye başlanan Gölcük Kır Restoranımız tamamlandı. Böylece kış sezonunu en iyi bir şekilde geçirmeyi hedeflerken baharın ilk günlerinden itibaren de yeni sezon hazırlıklarına başlayacağız.”

ORGANİZE SERA BÖLGESİ-OTO SANAYİ BÖLGESİ-ASFALTLANAN YOL..

“Simav’a ekonomik ve istihdam alanında önemli bir ivme kazandıracak olan Çitgöl bölgesine kurulacak Organize Sera Bölgesi çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, günün şartlarına ve sektörün isteğine uygun oto sanayi bölgesi için kamulaştırma bedellerinin hak sahiplerinin hesaplarına yattığını, TOKİ bölgesi Şeref Koleji karşısına yapılan 315 Toki konutuna hak sahiplerinin bir ay gibi kısa bir süreç içinde taşınacağını ve burada tüm şehircilik hizmetlerinin tamamlandığını müjdeleyen başkan Biçer, “Bir belediye başkanı olarak Simav’da bir çok hayırlı iş ve hizmete imza attık. Simav-Muradınlar arası sıcak asfaltla kaplı, bisiklet ve yürüyüş yolu olan yol bizim için ayrı bir gurur vesilesi. Hep ötelenen, bu yıl yaparız denilip gelecek yıla aktarılan yol yapımı nihayet gerçekleştirildi. Yapmak istediğimiz yatırımlar için kararlı duruşumuz, sıcak ilişkilerle halkımıza hizmeti planlayışımız bu yolu bize kazandırdı. Bu konuda başta Simav’ımızın fahri hemşerisi Valimiz Sayın Ali Çelik’e, hemşerimiz İzmir Milletvekili AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ’a, Kütahya Milletvekillerimize, Ak Parti Kütahya İl ve İlçe başkanlarımıza, İl Özel İdare ve İl Genel Meclisimizin başkan ve yöneticilerine, Karayolları Bursa Bölge Müdürlüğüne, Simav Kaymakamlığına, belediye personelime ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bisiklet ve yürüyüş yolu ile söz konusu hizmet layıkıyla gerçekleşmiş olup, bu hizmeti kullanarak korumak da halkımıza düşmektedir” dedi.

SİMAV’IN KRONİKLEŞMİŞ SORUNLARINA HALKIMIZ KATLANMAYA MECBUR BIRAKILAMAZ.

Simav Belediye Başkanı Adil Biçer “içme suyundan yağmur su hatlarına, ısınmayan cadde ve sokaklardan su baskınlarına, jeotermal ana hattan reenjeksiyona, alt yapıdan yol ve kaldırım çalışmaları ve daha bir çok kronik sorun haline gelmiş alanda köklü, ciddi ve radikal çalışmalar yaptık. Vatandaşımız belediyecilik hizmetleri içerisinde çözülmesi mümkün olan hiçbir soruna katlanarak bu sorunlarla yaşamak zorunda bırakılamaz” dedi.

YAPILAMAZ DENİLEN İŞLERİ BAŞARDIK.

Başkan Biçer sözlerine “Organize Sera, Karma Organize Sanayi Bölgesi ve Oto Sanayinin Taşınması Projeleri, Simav Kozmetik Fabrikası, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Mezbaha, Taş Konaklar, Gölcük Kır Restoranı, Kış Eğlence Parkuru ve Doğal Buz Paten Pisti, Gölcük Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, Bebek Kütüphanesi, Belediye Sineması, Huzurevi, Engelsiz Park ve Gündüz Yaşam Merkezi, İçme Suyu Kaynak Çalışmaları, Alt Yapı, Yol ve Kaldırım Çalışmaları, Muradınlar Yolu, Jeotermalli Akıllı Otobüs Durakları, Geri Dönüşüm, Doğal Kaynak Suyu Mahalle Çeşmeleri, Reenjeksiyon ve Jeotermal Ana Hattın Değişimi gibi bir çok alanda umutsuzca yılların beklentisi haline gelen ve “yapılamaz” denilen işleri de bir bir başardık çok şükür” şeklinde devam etti.

ÖĞRENCİLERİMİZE SÜRPRİZ..

Açıklamalarının sonunda bugün karne alarak 2022-2023 döneminin ilk yarısına veda edecek olan öğrencilerimize sömestri tatil hediyesi olduğunu müjdeleyen başkan Biçer, “Minik öğrencilerimiz için Eynal Kaplıcaları Aqua oyun salonumuzda tatilin ilk haftasının hafta içi ilk 5 günü ücretsiz hizmet verirken tatilin ikinci haftasında diğer öğrencilere Belediye Sinemamızda vizyona yeni giren filmleri 3 gün boyunca ücretsiz gösterime sunacağız. Böylece Armağan ve Zafer sinemaları döneminde halkımızın edindiği Sinema Kültürünün bu kez onların çocukları ve torunlarıyla geleceğe taşınmasını sağlayarak Simav’da sinema kültürünü yaşatmayı sürdürmüş olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.