Menü Kapat

BURASI KARTALKAYA DEĞİL ‘GÖLCÜK KIZAK PİSTİ’

Simav Belediyesinin yatırımlarla süslediği 1450 rakımlı Gölcük Mesire Alanı, yaz döneminde yaşadığı doluluğu bu kez hizmete giren kızak pistiyle kış döneminde de yaşamaya başladı.

Simav Belediyesi Tarım ve Orman Bakanlığından kiraladığı Gölcük mesire alanında Spor Toto Genel Müdürlüğü’nün sunduğu yaklaşık 1 milyon 800 bin liraya mal olan Kızak Pisti ile sosyal belediyecilik alanında önemli bir hizmete imza attı.

Taş konaklarda yer bulmanın zor olduğu şu günlerde bölgeye yağan ilk karın kızak kaymak için uygunluğunu göz önünde tutarak Kızak Pistini ve lokalini hizmete açtıklarını bildiren Belediye Başkanı Adil Biçer, “Açılış gününün anısına ücretsiz kızak hizmeti verdiğimiz gibi vatandaşlarımıza bardakta tarhana çorbası ve çay ikramımız onların hem ısınmalarına hem de sevinçli bir gün yaşamalarına neden oldu. Bizlerde belediye yönetimi olarak elbette sevindik” dedi.

Geçen Cumartesi ve özellikle Pazar günü Kızak Pisti’nin ilgi görmesine yakından tanık olduğunu, vatandaşlarla birlikte oğluyla kızak kaymanın heyecanını kendisinin de yaşadığını kaydeden başkan Biçer, “7’den 70’e herkesin kızak kaymak için sırada beklemesi, hele hele çocukların sevincini görmek her şeye bedeldi. Bu sırada vatandaşlarımızdan gelen talepleri de dinleme fırsatı bulduk. Akşam saatlerine kadar kızak kaymanın pist çevresinde ışıklandırma yapılmasını, araç park alanının düzenlenmesini ortaya çıkarırken, kızaklarla pistin başına gidilmesini kolaylaştıracak bir düzenek için araştırmalara hemen başladık” diye konuştu.