Menü Kapat

ÇOCUKLARLA CAMİDE BİR GÜN

Diyanet İşleri Başkanlığının “Çocuklarla Camide Bir Gün” projesi kapsamında Simav Müftülüğü Yaz Kur’an Kursu öğrencileri Merkez Yeni Camii’de sosyal içerikli bir program gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz gün sabahında saat  10.00’da kahvaltı ile başlayan program,  Yaz Kur’an Kursu çalışmalarının ardından, İlçe Müftüsü Hasan Serçe’nin öğrencilerle sohbeti, cemaatle kılınan öğle namazı, çiğ köfte ikramı, tarihi camileri ziyaret, meyve ikramı ve sonrasında dua ile son buldu.

Programa katılan İlçe Müftüsü Hasan Serçe, Müftülük Şube Müdürü Feyzullah Küçükçakır, Din Hizmetleri Uzmanı Necati Keleş, Yeni Camii’nin din görevlileri İbrahim Değmen, İsmail Ak, İsmail Akbaba, Nasuhağa Camii görevlileri Ahmet İzbudak, Harun Cangür, Çavdır Camii görevlisi Ahmet Gümüş, Yaz Kur’an Kursu öğrencileriyle bazı öğrenci velileri katıldı.

Çocuklara camiyi tanıtmak, cami alışkanlığı kazandırmak, birlikte yaşama ve ibadet bilinci oluşturmak, manevi duygularını pekiştirmek, arkadaşlık ve dostluklarını geliştirmek amacıyla düzenlenen program, Yaz Kur’an Kursu öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü.

Yaz Kur’an Kurslarında yaşanan günlerden sadece bir günü doyasıya yaşayan ve objektiflere poz veren öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunurken, din görevlileri İbrahim Değmen, İsmail Ak, İsmail Akbaba, Ahmet İzbudak, Harun Cangür ve Ahmet Gümüş programa maddi manevi destek veren Simav esnaflarına, öğrenci velilerine teşekkür ettiler.