Menü Kapat

EFSANE OKULUN MEZUNLARI 8.KEZ BULUŞTU

Simav’ın en köklü eğitim ve öğretim kurumu ve ilçenin ilk lisesi olarak bilinen günümüz Simav Cumhuriyet Anadolu Lisesinin ‘Simav Lisesi’ adını taşıdığı dönemde mezun olan öğrencileri 7 yıldır sürdürdükleri buluşmanın 8.sini önceki gün gerçekleştirirken gelecek yıl 9.buluşmada tekrar bir arada olmaya karar verdiler.

Eynal Kaplıcaları Gazinosunda gerçekleşen buluşmaya mezun öğrencilerden Ahmet Tombul ve Salih Nas’ın ev sahipliğinde eşleriyle birlikte toplanan mezun öğrenciler Simav’ın ünlü müzisyenlerinden İbrahim Avseven’in seslendirdiği şarkılarla, türkülerle unutulmaz bir akşamı tekrar yaşadılar.

Aralarından vefat nedeniyle ayrılan arkadaşları için dua eden, okul yıllarına dair yaşanan anılardan, öğretmenlerinden söz eden mezun öğrenciler, kendi aralarında yaptıkları yarışmalarla da buluşmayı daha da renklendirdiler.

Dönemin Simav Ortaokulundan 1977 yılında ve Simav Lisesinden de 1980 yılında mezun olan öğrencilerin özellikle geleneksel hale getirdikleri buluşmaları sürdürmekte ilke kararı almaları, telefon ya da sosyal medya hesaplarından ayrıca sosyal medya guruplarından yararlanma konusunda fikir birliğine varmaları da dikkat çekerken akşamın ilerleyen saatlerine kadar devam eden programda gelecek yıl için buluşma tarihi de belirlendi.

Simav Ortaokulu ve Simav Lisesi mezunlarına gelecek yıl ev sahibi olarak hizmet verecek isimlerin ise Mehmet-Nazan Yenilmez, Filiz-Bülent Özlüer ve Zehra-Mustafa Arıgümüş olarak belirlenmesiyle mutlu buluşma sona erdi.