Menü Kapat

İLAYDA’NIN VEFATI SİMAV’I YASA BOĞDU

Geçtiğimiz Salı günü Simav İbrahim Eren İmam Hatip Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi İlayda S’nin Beyce’de görev yapan din görevlisi S.B’nin kullandığı arabasının çarpması sonucu hayatını kaybetmesi Simav’da derin üzüntüye yol açtı. 12 yaşındaki İlayda S’nin Çarşamba günü gerçekleştirilen cenaze törenlerine ise öğrenci arkadaşları, yakınları ve Simav halkı ise gözyaşı dökerek katıldılar.

Geçtiğimiz Salı günü saat 16:00 sularında Simav Çevre Yolu Şehitler Bulvarında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Simav İbrahim Eren İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi İlayda S. için Simav’da yapılan cenaze törenlerine Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, Simav Müftüsü Hasan Serçe, görevinin başında olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, ilçe merkezindeki okulların yönetici ve öğretmenleri, okuduğu okulunun yönetici, öğretmen ve öğrencileri, İlayda’nın babasının ve annesinin köyleri olan Yeşildere ve Demirciköy beldesinin Öreyler mahallesinden gelen vatandaşlarla Simav’dan yüzlerce vatandaş katıldı.

EVLERİNİN ÖNÜ ANA-BABA GÜNÜ GİBİYDİ..

Çarşamba günü öğle namazı öncesinde Simav Devlet Hastanesi morgundan alınan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi İlayda’nın naaşı önce kalabalık bir vatandaş topluluğunun bulunduğu, Simav Belediyesinin taziye çadırı kurduğu 101 Evler mahallesindeki evlerinin önüne getirilerek burada kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımıyla İl Müftüsü Dr. Açık ve İlçe Müftüsü Serçe’nin yaptırdığı toplu dua ve helalleşme ile ilk tören sona erdi.

OKUL ARKADAŞLARI DA CENAZE TÖRENİNE KATILDI..

Daha sonra Çavdır Mezarlığı önünde yine çok kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımı, İl ve İlçe Müftülerinin konuşma ve dualarının ardından kıldırılan cenaze namazından sonra da İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi İlayda S, okul arkadaşlarının ve vatandaşların duaları eşliğinde toprağa verildi.