Menü Kapat

İTFAİYE MÜDÜRÜ ERSOY’DAN ANIZ UYARISI

Simav Belediyesi İtfaiye Müdürü Erol Ersoy, son haftalarda artan orman ve anız yangınlarına dikkat çekerek anız yakmanın sebebi ne olursa olsun kanunen yasak olduğunu, Kütahya Valiliğinin emri gereği de ormanlık alanlara piknik amaçlı girişlerin de yasaklandığını hatırlattı.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi ülkedeki itfaiye teşkilatlarının da başına dert olan ve yapılan hasatların hemen arkasından başlayan anız yakmaların Simav Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünü de olumsuz etkilediğine vurgu yapan Ersoy,

“Öncelikle çiftçilerimiz şunu bilmelidir ki anız yakmak; toprak yüzeyinde bitkileri besleyen topraktaki temel besin kaynağının yok olmasına neden olmaktadır. Zaten yasak olan anız yamalar tespit edilmesi durumunda Kabahatler Kanunu’na göre anızı yakan kişi ve kişiler mutlaka cezai işlem uygulanmaktadır” dedi.

Simav İtfaiye Müdürü Erol Ersoy şöyle devam etti; “Çiftçilerimiz yasak olmasına rağmen anız yakmayı bir alışkanlık haline getirmişler. Son zamanlarda yangınlarda büyük artışlar görülüyor. Anız yakmalar, hem toprakta yaşayan canlılarının beslenme ortamlarını yok ediyor hem de çevreye büyük zararlar veriyor. Bunun yanı sıra bazı anız yangınları çevredeki bağ bahçelere ve hatta köylere bile sıçrayabilmekte hatta orman yangınlarına bile neden olabilmektedir. Simav ve çevresinde üzücü olaylarla karşılaşmamak için başta çiftçilerimiz olmak üzere bütün vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları gerekmektedir”.