Menü Kapat

KAZCIOĞLU, MİLLİ EĞİTİM BAKANI MAHMUT ÖZER’İ SİMAV’A DAVET ETTİ

Mesleki eğitim ve öğretime verdiği önem ve destekleriyle, yatırımlarıyla öne çıkan Simav’ın tanınmış iş insanı ve Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile başkent Ankara’da görüşerek bakan Özer’i Simav’a davet etti.

Simav’ın iş dünyasına Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak her zaman bir öncü kişiliğiyle katkılar sunan, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Simav’ın ilk Proje Protokol Okulu olan Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ‘Yürütme Kurulu Başkanı’ olarak görev yapan iş insanı ve ilçenin en önemli STK’sının yönetim kurulu başkanı, Şeref Kazcıoğlu; Ankara’daki TOBB yerleşkesinde katıldığı Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB arasında imzalanan “Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü” töreni ve bakanlık ziyaretiyle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Kazcıoğlu Indüstrial’in onursal başkanlığını da yapan, Simav Mesleki Eğitim Merkezi, Türkiye’nin ikinci Yatılı Çırak Öğrenci Yurdu, Simav Teknoloji Fakültesi ve ilçenin proje okulu Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde önemli katkıları bulunan Kazcıoğlu, sadece Simav ve Kütahya’da değil ülke genelinde teknolojiyi kullanabilen teknik elemanların yetişmesi konusunda uzun yıllardır çaba harcayan bir isim olarak dikkat çekmeyi de sürdürüyor.

TOBB yerleşkesinde katıldığı Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB arasında imzalanan “Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü” imza töreninde bir konuşma da yaptığını hatırlatan Kazcıoğlu, konuşmasının ana özünde Simav ve Türkiye için mesleki eğitim ve önemine yönelik açıklamalarda, giderilmesi gereken eksiklikler ve beklenen desteklerle ilgili ifadelerde bulunduğunu açıkladı.

Daha sonra MEB Mahmut Özer’in davetiyle bakanlık merkezine geçtiğini ve bakan Özer ile birebir görüşme fırsatı yakaladığını ifade eden Kazcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Bakanımız Özer’e mesleki eğitim merkezlerinin Türkiye’nin olmazsa olmazları olduğunu, Türkiye’de yatılı pansiyonu bulunan 5 yatılı mesleki eğitim merkezlerinden birisinin de Simav Raife Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi Çırak Pansiyonu olduğunu anlattım. Ortaokuldan sonra o yıllarda Simav’da meslek lisesi olmadığı için mesleki eğitim alamadığını bugün ise Mesleki Eğitim Merkezlerinde Çırak Öğrenci kavramının teknik eleman yetişmesi yanı sıra başarılı öğrencilere lise diploması vererek onlara üniversite kapılarının açılmasını sağlamasından dolayı da MEB Özer’i bu uygulamayı başlattığı için teşekkür ettim. Hatta Simav Mesleki Eğitim merkezine kayıt yaptırarak lise diploması alma girişiminde bulunduğumu açıkladım” dedi.

Simav Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilçedeki mesleki eğitim alanında belirledikleri eksiklikleri, ihtiyaçları, bazı mevzuat yetersizliklerini ve Simav için istekleri bir dosya halinde bakan Özer’e sunduğunu da anlatan Kazcıoğlu, “Eğitim alanındaki sıkıntıları ve özellikle Türkiye’nin önünün açılmasına ivme kazandıracak mesleki eğitimin içinde bulunduğu sıkıntıları hep birlikte gidereceklerini anlatan bakan Özer, içinde bulunduğumuz Ağustos ayında bir aksilik çıkmaz ise Kütahya’ya ve Simav’a bir ziyarette bulunacağını, eğitim alanında incelemelerde bulunup ilçedeki mesleki eğitimi mercek altına alacağını kaydetti. Bu; Simav için önemli bir gelişmedir. Çünkü bilgi akışının, sorunları iletme alanında bürokrasi çarklarını aşmanın en güzel yönü yüz yüzü görüşmek, konuları yerinde incelemekten, görmekten geçmektedir” ifadesinde bulundu.

Bakanlık makamında yaptığı ziyaretin sonunda Simav’ın ilk Proje Protokol Okulu olan ve Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ‘Yürütme Kurulu Başkanı’ olarak da hizmet verdiğini sözlerine eklediğini belirten Kazcıoğlu, “Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde tespit ettiğimiz ihtiyaçlarımızı, özel eğitim ve öğretim alanında Simav Şeref Koleji olarak önemli bir boşluğu istekler çerçevesinde giderdiğimizi hatırlattım. Ziyaret sonunda da Sayın Bakanımız Özer, kendisinin kaleme aldığı; ‘Türkiye’de Eğitimi Yeniden Düşünmek’ ve Mesleki Eğitimde Paradikma Değişimi başlıklı ‘Türkiye’nin Mesleki Eğitimle İmtihanı’ adını taşıyan 2 kitabına takdim ederek kitaplarda yer alan konuları işin içinde olan birisi olarak irdelememi istedi” diyerek sözlerini tamamladı.