Menü Kapat

KIRVADİLİLER DERNEĞİ’NDEN ANKARA ÇIKARMASI

Simav’da faaliyet gösteren Simav’ın “Kırvadi” adını taşıyan 1 Belde ve 18 Köyden oluşan Simav Kırvadililer Sosyal, Kültürel, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ankara’ya giderek bir dizi ziyarette bulundu.

Simav Kırvadililer Derneği Başkanı Üzeyir Kanık, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Dağ, İsmail Kara, İbrahim Karataş, Ahmet Şimşek, Halil Parlak ve Alaaddin Demir’in aralarında bulunduğu heyet, başta Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ikinci kez ‘Bakan Yardımcısı’ görevine getirilen hemşerimiz Abdullah Erdem Cantimur’a görevinde hayırlı olsun ziyaretinde bulunurken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı hemşerimiz Hamza Dağ’ı, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Av. Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir’i Başkent’te Gazi Meclis’de ziyaret etti.

Simav’ımız ve Kırvadi bölgemiz için yapılacak olan çalışmalar hakkında yaptığımız ziyaretler olumlu geçti diyen Kırvadililer Derneği Başkanı Üzeyir Kanık, “Derneğimizin yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gerçekleştirdiğimiz Ankara ziyaretimiz bölgemiz adına olumlu geçti. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevine ikinci kez getirilen hemşerimiz Abdullah Erdem Cantimur’a görevinde hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk” dedi.

Kırvadi Bölgesinin sorunlarının dile getirildiği Ankara ziyaretinde Dernek Başkanı Üzeyir Kanık ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Kütahya Milletvekili Av. Adil Biçer başta olmak üzere, Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir’i de ziyaret etti. AK Parti Kütahya Milletvekili hemşerimiz Av. Adil Biçer’i meclisteki makamında ziyaret eden Dernek Başkanı Üzeyir Kanık ve yönetim kurulu üyeleri, Kırvadi Bölgesine yapılması planlanan Simav Barajı isteklerini yenilediler. Simav Barajının yapılmasının Kırvadi Bölgesi için son derece önemli olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Kanık, hem Simav Barajı, hem Öreyler Barajı hem de Kızılcık köyümüze yapılması planlanan göletin bölge halkı için önemli olduğunu Milletvekillerimize ilettik dedi. Ayrıca Dernek Başkanı Üzeyir Kanık, 6 Şubat depreminden sonra hasarlı raporu verilerek yıkılan Hisarbey Ortaokulunun yerine Kırvadi Bölgesine hitap edecek yeni bir okulun yapılmasını da AK Parti Kütahya Milletvekili hemşerimiz Av. Adil Biçer’e ilettiklerini söyledi. Dernek Başkanı Kanık, Kırvadi Bölgesinin 17 köyünden öğrencilerin taşımalı eğitimle Beyce Şehit Er Mustafa Nerkis Ortaokuluna geldiklerini bölgeye hitap edebilecek yeni bir okulun yapılmasının önem arz ettiğini söyledi.

Ankara ziyaretleri sonunda Kırvadi Dernek Başkanı Üzeyir Kanık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı hemşerimiz Hamza Dağ’a, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı hemşerimiz Abdullah Erdem Cantimur’a, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Av. Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir’e misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.