Menü Kapat

KUŞULU YAMAÇ PARAŞÜTÇÜSÜ HAYATINI KAYBETTİ

Manisa’nın Ahmetli ilçesindeki Çancılar İmam Hatip Ortaokulu Müdürü olarak görev yapan Simav’a bağlı Kuşu beldesinden Cengiz Gültekin (45), Ankara’da yamaç paraşütü yaptığı sırada geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi.

2020 yılının Eylül ayında Manisa’da yaşayan görme engelli Bayram Sönmez’in hayatında tek isteği olan yamaç paraşütü ile uçma arzusunu yerine getirmesiyle Türkiye’nin tanıdığı İzmir Paraşüt Okulu eğitmenlerin-den hemşerimiz Cengiz Gültekin, önceki gün Ankara’nın Ayaş ilçesi Ayaş Paraşüt Tepesinden tek başına havalandıktan kısa bir süre sonra yüksekten düşerek hayatını kaybetmesi yamaç paraşütü sporcuları arasında ve doğduğu Kuşu Beldesiyle Manisa’nın Ahmetli ilçesinde büyük üzüntüye neden oldu.

Ahmetli’de uzun süredir başarıyla eğitimci ve yönetici olarak görev yapan Cengiz Gültekin’in hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak Ankara polisince soruşturma sürdürülürken Gültekin için ilk tören Ahmetli’de helallik verilmesi ve cenaze namazı kılınması şeklinde oldu. Talihsiz eğitimci için ikinci tören ise Çarşamba günü ikindi namazına müteakip doğduğu Kuşu beldesinde yapıldı. Gültekin’in cenazesi Çarşı Camii’de çok kalabalık bir halk topluluğunun katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından dualar eşliğinde Kuşu Kabristanında defnedildi.