Menü Kapat

KÜTAHYA VALİSİ IŞIN, BİR GÜNÜNÜ SİMAV’A AYIRDI

Geçtiğimiz 26 Ağustos tarihinde ilk kez geldiği Simav’da kurutulmuş göl arazisinde planlanan Organize Sera Bölgesi konusunda bilgi edinen Kütahya Valisi Musa Işın, ikinci kez geldiği Simav’da incelemelerine 1450 rakımlı Gölcük mesire alanından başlayarak; Eynal Kaplıcaları, Simav Kaymakamlığı, Muhtarlarla Toplantı, Simav çarşısında esnaf ve vatandaşlarla tanışma, Simav Belediye Başkanlığına ziyaret, Simav Belediyesi Kozmetik Şirketinde inceleme, Simav’ın ilk KOBİ Sanayi Sitesi olan SİMSAN’a ziyaret ve Simav-Pazarlar-Şaphane Karma Sanayi Bölgesinde yer incelemesi şeklinde dolu dolu geçti.

İç Ege’nin doğallığının korunması mücadelesi verilen ve belediye eski başkanı Süleyman Özkan döneminde 29 yıllığına Orman Bakanlığından kiralanan Gölcük Mesire alanında taş konakları ve diğer tesislerle yatırımları inceleyerek Simav ziyaretine başlayan Kütahya Valisi Musa Işın’a Gölcük ile ilgili olarak geçmişten günümüze bilgi akışını Kütahya Milletvekili Adil Biçer ve Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay sağladı.

EYNAL KAPLICALARINDA İNCELEME..

Kütahya Milletvekili Biçer, Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Belediye Başkanı Fatih Kalay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Eray Çakır, Kütahya Tarım ve Orman İl Müdürü Dr.Emre Yeniay, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet Albayrak, İl Özel İdare Müdürü Murat Kurum, İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, Kütahya ZAFER OSB Müdürü Hasan Göksel, AK Parti Simav İlçe Başkanı Orhan Akboğa, Simav Emniyet Müdürü Mehmet Ali Göncü, Simav İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ufuk Ayten, İl Genel Meclisinin Simavlı üyeleri Kahraman Aktay, Ali Osman Ergün ve İbrahim Karataş, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı yatırımcı iş insanı Şeref Kazcıoğlu, Simav Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sönmez’in katıldığı Vali Işın’ın Simav’daki ikinci ziyaret alanı Eynal Kaplıcaları oldu. Burada modernize çalışmaları yapılarak tesislerin günün şartlarına uygun hale getirilmesine dair örnek bir apart motelin ve ardından da Türkiye’nin termal su ile işletilen en büyük Türk Hamamı olan Termal Büyük Hamam’ın incelenmesine geçildi.

KAYMAKAM KARALOĞLU’NDAN BRİFİNG-MUHTARLAR TOPLANTISI..

Vali Musa Işın, ilçe merkezi ziyaretinde ise Kaymakamlık Makamına bazı il müdürleriyle birlikte başarı dileğinde bulunarak Kaymakam Bünyamin Karaloğlu’nun kendisine sunduğu brifinge katıldı. İlçedeki birçok resmi kurum müdürünün de yer aldığı birifinkte ilçenin eğitim, sağlık, altyapı, ulaşım ve asayişi hakkında bilgi aktarıldı. Milletvekili Biçer, Belediye Başkanı Kalay, AK Parti İlçe Başkanı Orhan Akboğa ile birlikte ilçenin 6 belde belediye başkanının katıldığı birifing sonrasında ise konferans salonunda ilçenin 119 muhtarının katılımıyla ‘muhtarlar toplantısı’ gerçekleştirildi. Simav’ın ilçe merkezi, 6 belde ve 83 köyünde görev yapan muhtarların tek tek kendisini tanıtmasını isteyen Kütahya Valisi Musa Işın, bazı muhtarların isteklerini dinleyerek bunlarla ilgili olarak 2024 yılı İl Özel İdaresi Yatırım Programının ve KÖYDES yatırım programının hazırlanacağına dikkat çekti.

DEVLETİMİZİN TARİHİNDE ZULÜM YOKTUR!

Köy ve Mahalle Muhtarlarından isteklerini de sıralayan vali Işın; “Devletimiz geçmişten günümüze hiçbir şekilde azınlıklar da olmak üzere insanlara zulüm etmemiş, onları korumuştur. Fakat günümüzde Ortadoğu’da yaşanan katliam ve soykırımı andıran vahşet ne yazık ki ülkemizin çok daha güçlü olması konusunda en önemli bir işarettir. Bizler çocuklarımızı milli ve manevi duygularla yetiştirerek yarınlara hazırlarken sorumluluk alanlarınızda aç yatan, açıkta kalan kesinlikle olmamalı. Okuma ihtiyacı olan çocuklar, ya da ‘ben çocuğumu okutamıyorum’ diyenler kapımızı mutlaka çalsın. Devletimiz nasıl ki 2 milyon 200 bin insanı günü gelmeden emekliliğini gerçekleştiriyorsa bu büyük devlet okumak isteyen çocuklarını da okutabilecek, yetiştirebilecek güç ve kararlılıktadır” dedi.

VALİ VATANDAŞLARLA GÖRÜŞTÜ, TANIŞTI..

Muhtarlar Toplantısı ardından Cumhuriyet Meydanı, Şadırvanlar ve Manifaturacılar caddelerinde vatandaşlarla görüşerek kendini tanıtan vali Işın, onlarla yaptığı mini sohbetlerden sona Simav Belediyesine ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi.

Belediye Hizmet Binası girişinde Belediye Başkanı Kalay, yardımcısı Ahmet Sönmez ve birim müdürleriyle birim şefleri tarafından karşılanan Vali Işın, başkanlık makamında da ziyaret defterine Simav ziyaretine ilişkin duygu ve düşüncelerini aktararak imzaladı.

SİZLERİ KUTLUYORUM..

Kendisine Simav Kozmetik ürünlerinden bir örnek set ve Eynal Marka tescilli domates takdim edilen vali Işın, Milletvekili Biçer ve Belediye Başkanı Kalay ile Belediye Meclisinin bazı üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında, “Bu gelişimde Simav’ı çok daha iyi tanıdık ve bilgi sahibi olduk. Sizleri; Simav’da değerli halkımız adına yaptığınız yatırım ve hizmetlerinizden dolayı kutluyorum” dedi.

Milletvekili Biçer ve Başkan Kalay da Vali Işın’a Simav’ın yaşanır bir şehir olması adına alt yapılarının da yenilenmesiyle 3 bin 200 metre uzunluğunda bir çok caddenin yenilendiğini, engelli vatandaşlar ve bunların bakımını üstlenen yakınlarının yararlanacağı gündüz bakım merkezin açılma aşamasında olduğunu ve Türkiye’nin ilk Bebek Kütüphanelerinden birisinin de Simav’da aralıksız hizmet verdiğini açıkladılar.

SİMAV KESTANESİ KOZMETİK ALANINDA HER EVDE, HER YERDE..

Simav’ın organik olarak yetiştirilmesinden dolayı marka tescili yapılan kestanesiyle iç Ege’nin en sağlıklı termal sularının bulunduğu Eynal Kaplıcalarındaki mineralli termal suların birleştirilerek Zafer Kalkınma Ajansının da desteklediği Simav Belediyesi bünyesindeki Simav Kozmetik Şirketinde de incelemede bulunan Vali Işın’a tesis yöneticisi ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğretim görevlisi Lütfiye Parlak tarafından üretim ve çeşitliliği hakkında bilgi aktarımında bulunuldu. Ziyaret, Kozmetik tesisinde elde edilen ürün standında toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

SİMAV’IN TEK KOBİ SANAYİ SİTESİ SİMSAN’DA İNCELEME..

Kütahya Valisi Musa Işın, ilçenin üretim ve istihdamı adına önemli bir kurum olan SETAŞ karşısındaki SİMSAN tesislerine yaptığı ziyaretinde SİMSAN’ın ortakları tarafından karşılandı. Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve SİMSAN’da Kazcıoğlu İndüstrial adına bulunan Şeref Kazcıoğlu, 15 girişimci ve yatırımcı arkadaşıyla Simav’ın ilk KOBİ Sanayi Sitesi olduklarını hatırlattı. Kazcıoğlu; Türkiye’de yaşanan pandemi, devalüasyon ve Kahramanmaraş Depremlerinin kendilerini yatırım açısından olumsuz etkilediğini ama her türlü şartta yapılaşmayı sürdürdüklerini, üretim ve istihdam açısından 15 metre yüksekliğe varan binaların yapıldığını, SETAŞ tesislerinde Koyuncuoğlu A.Ş.tarafından sürdürülen üretim ve istihdamlarla birlikte bölgede ilk etapta en az 2 bin 500 kişinin istihdam edileceğine dikkat çekti. Simav’ın Çeyrekçi yol ayrımından Simav’ın Yeşilköy kavşağı üzerinden SİMSAN’a gelişi sağlayan 2 kilometrelik karayolunun alt yapısı ile birlikte yapılmasını isteyen Kazcıoğlu, Simav Belediyesinin alt yapı, Kütahya Valisi Işın’ın da zaman içinde asfalt desteği sunma ifadesi Simav’ın yatırım, istihdam ve üretimcilerini sevindirdi.

SON İNCELEME ‘AYVALI DÜZLÜĞÜ’NDE..

Kütahya Valisi Musa Işın’ın saat tam 12.00’de Gölcük’te başlayan ziyaret ve inceleme turunun son adresi komşu Pazarlar ilçesine bağlı Ayvalı Düzlüğü oldu. Simav başta olmak üzere Pazarlar ve Şaphane ilçe belediyeleri tarafından ortaya atılan Karma Sanayi Bölgesi projesinde düşünülen yaklaşık 2 bin dekarlık alanda yapılan incelemede taraflar bölgenin doğalgaz hattının yakınında olduğunu, 3 ilçenin üreticilerinin kuracakları tesislerine uygun olduğu ve İzmir, Manisa bölgesinden de yeni yatırımcıların bu alana gelebileceği yapılan mini zirvede dile getirildi. Kütahya Millet-vekili Biçer’in de Simav-Gediz karayolundan Ayvalı mahallesine giden stabilize yolun İl Özel İdaresince günün şartlarına uygun hale getirilmesini talep etmesi ise günün son konusu oldu.