Menü Kapat

KÜTAHYA’NIN İLK VE EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ

Kütahya’nın 12 ilçesinden birisi olması yanı sıra, yetiştirdiği vişne, kiraz ve elmalarıyla ünlü Pazarlar ilçesi şimdi de Kütahya merkez dahil tüm ilçeleri içinde en büyük ‘Kentsel Dönüşüm’ uygulamasıyla adından söz ettiriyor.

Kütahya-Çavdarhisar-Gediz-Simav güzergâhını oluşturan karayolunun Şaphane ve Simav arasındaki bölgede kalan Pazarlar ilçesinde yaklaşık 4 yıl önce hayalleri kurulan ve geçtiğimiz 2023-Ocak döneminde inşaatlarına başlanan kentsel dönüşüm uygulamasında önemli bir yapım süreci geride kaldı.

İlçenin AK Partili Belediye Başkanı Bilal Demirci, kentsel dönüşüm alanında yaptığı incelemelerde elde ettiği fotoğraflarla Pazarlar ilçe merkezinde kentsel dönüşüm çabalarının geldiği noktaya dikkat çekerek; “Pazarlar Kentsel Dönüşüm Proje İnşaatı 11 ay önce başlatılmıştı. 11 ayda gelinen nokta budur. En büyük dileğim, konut sahiplerinin kısa zamanda sıcak konutlarına kavuşmalarıdır” dedi.

Kütahya il merkezi dahil bir çok ilçenin bazı bölgelerinde bugün için ‘Kentsel Dönüşüm’ seslerinin daha da artmaya başladığını hatırlatarak gazetemize konuşan Pazarlar Belediye Başkanı Bilal Demirci, “Birinci derece deprem bölgesi içinde olduğumuzu, yaşanan Gediz ve Simav Depremlerini unutmazsak Pazarlar’ın kentsel dönüşümle depreme dayanıklı konutlara sahip olması kadar doğal bir durum yoktur. Doğalgazla ısıtılacak katlı bloklarda toplam 218 daire, Türkiye’de ilk kez Pazarlar’da uygulanan 500’er metrekare bahçe içinde 39 müstakil konut, 58 iş yeri ve 1 caminin yer aldığı projede inşaatlar kesintisiz devam etmektedir” dedi.

Pazarlar ilçe merkezinin projenin tamamlanması, şehre döşenmeye başlanan doğalgaz hatlarının tamamlanarak enerjinin verilmesiyle modern bir şehir görünümüne kavuşacağına da dikkat çeken başkan Demirci, “Bu projenin gerçekleşmesinde önemli destek ve çabaları bulunan Kaymakamlığımızdan valiliğimize, Kütahya Milletvekillerimizden AK Parti İl Başkanlığımıza ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tüm paydaşlarına Pazarlar ve halkımız adına şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.