Menü Kapat

SİMAV MESLEKİ EĞİTİMİNİN DUAYENİNDEN VEDA

Türkiye’de üretim ve istihdam açısından önemli bir yere sahip olan mesleki eğitimin Simav’daki en köklü eğitim yuvası olan dönemin Simav Endüstri Meslek Lisesi ilk mezunu olup daha sonra üniversiteden ‘Makine Öğretmeni’ olarak mezun olup 43 yıl boyunca binlerce mesleki, teknik öğrenci yetiştiren Simav’ın mesleki eğitimdeki duayeni Çetin Terzioğlu emekli oldu.

Dönemin Simav Endüstri Meslek Lisesinde başlayan mesleki eğitimle tanışmasını, üniversite eğitiminin ardından; Tokat/Zile, Lüleburgaz, Uşak’daki meslek liselerinin ardından mezun olduğu Simav Endüstri Meslek Lisesinde yönetici olarak görev yapan Çetin Terzioğlu, meslek hayatında birçok ilklere imza atan bir isim olarak biliniyor.

BİR ÇOK İLKLERE İMZA ATTI..

Türkiye’de meslek liseleri içinde atık metallerin geri dönüşümü ile nizami ölçülerde Simav’ın kapalı ilk halı futbol sahasının öğrencileriyle birlikte kazanımının mimarı olan, müdürlüğünü yaptığı okuluna Simav’ın Anadolu Meslek Bilgisayar Donanım bölümünü kazandıran,

eğitim ve öğretimdeki yöneticilik döneminin tamamında öğrencilere sıcak öğle yemeği sunumunda, köylerden gelip de ev konaklama sorunu yaşayan öğrencileri için kiralık evleri hizmete sunan Terzioğlu, daha sonra mevzuatlar gereği yöneticilik süresini doldurduğu okulundan Simav Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezine yönetici olmuştu.

ÇIRAKLAR, KALFALAR, USTALAR YETİŞTİRDİ..

Burada da yüzlerce vatandaşın düzenlediği kurslar sonucunda onların kalfa, usta olmasında, her birinin meslek sahibi olarak hayata atılmasında gecesini gündüzüne katan Terzioğlu, Türkiye’nin ilk yatılı pansiyonu olan mesleki eğitim merkezlerinden birisinde olmasının getirdiği sorumluluklarla ülkede ‘Çırak Öğrenci’ uygulamasının hayata geçişinde, Simav Halil İbrahim Kazcıoğlu (HİK) Mesleki Eğitim Merkezine spor alanı, modern pansiyon yatakhanesi, 2011 Simav Depreminden sonra gerçekleştirdiği geri dönüşüm uygulamaları, çırak öğrencilerin uygulamalı ve teorik eğitimlerinin takipçisi olarak yeri doldurulamaz bir mesleki eğitim tutkunuydu.

ÖĞRETMENLİKLE BAŞLADI, ÖĞRETMENLİKLE BİTİRDİ..

Son yıllarda HİK Mesleki Eğitim Merkezinde yöneticilik görevini tamamlayarak meslektaşlarının ısrarıyla büyük emeklerle kurduğu Makine Laboratuvarlı görev alanında bir süre daha makine öğretmeni olarak hizmet veren Terzioğlu kısa bir süre önce duayen bir eğitimci olarak meslek hayatına son noktayı koydu.

SON ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA VEDA KAHVALTISINDA BULUŞTU..

Önceki gün, Milli Eğitim Bakanlığında farklı görevlerde tam 43 yıl çalışan, önemli başarılara imza atmış, binlerce öğrencinin hayatına dokunmuş öğretmen, yönetici Çetin Terzioğlu için son görev yaptığı HİK Mesleki Eğitim Merkezinde onu eğitim hayatında hiç yalnız bırakmayan değerli eşinin de katıldığı bir veda kahvaltısı gerçekleştirildi. Merkezin müdürü Halil Şen ve çalışma arkadaşlarının hazır bulunduğu buluşmada konuşan Şen; “Kendisine olan iyi dileklerimizi bir veda kahvaltısında dile getirmek, günün anısına plaketimizi, geleneklerde olduğu gibi hediyelerimizi sunmak istedik. Örnek aldığımız ve onun tecrübeleriyle yolumuzu devam edeceğimiz Sayın Terzioğlu’na emeklilik hayatında sağlık ve mutluluklar temenni ederiz. Sayın Terzioğlu; Türk Milli Eğitimi adına yapmış olduğunuz başarılı ve özverili çalışmalarınız asla unutulmayacaktır.” diye konuştu.