Menü Kapat

SİMAV’DA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

2022-2023 Eğitim ve Öğretim döneminin açılışı olarak da kabul edilen İlköğretim Haftası Kutlaması, bu yıl kutlamaya ev sahipliği yapan Yusuf Koyuncuoğlu İlkokulunda gerçekleştirildi.

Yusuf Koyuncuoğlu İlkokulu bahçesinde düzenlenen İlköğretim Haftası kutlama törenine Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Taştan, Yusuf Koyuncuoğlu İlkokulu Müdürü Haşim Yiğit, ilçe merkezindeki bazı okul-ların yöneticileri, öğret-menler, öğrenci velileri ve öğrencilerin katıldığı tören saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Öğrencilerin protokol üyelerine ve öğrenci velilerine çiçek takdiminin yapıldığı törende bu yıl 4 ayrı sınıfta ilk kez eğitim ve öğretime başlayan öğrencilerin resmigeçit töreni yapıldı. Daha sonra İlköğretim Haftasıyla ilgili olarak okul müdürü Haşim Yiğit kürsüye gelerek haftanın önemini, eğitimde öğretmenlere, öğrencilere ve öğrencilerin anne ve babalarına düşen sorumluluğu dile getirdi. Yiğit; “Bu hafta yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Bugünkü törenimize, okulumuz ev sahipliği yapmaktadır” diyerek okulunun tarihçesinden,  günümüzdeki okulun derslik, öğretmen ve öğrenci sayılarıyla  günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yiğit; “1904 yılında İrfan-ı Eftal adıyla açılan kültür mirası okulumuz, sırasıyla Şıh Bedrettin, 2 Numaralı okul, Tepecik İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu adı ile değişik binalarda eğitim vermiştir. Okulumuzdan mezun olan iş insanı Nurullah Koyuncuoğlu tarafından 1991 yılında 16 derslikli ek bina yapılarak okulun ismi Yusuf Koyuncuoğlu İlkokulu olarak değişmiştir.19 Mayıs 2011 Simav depremi ile okul binamız ve eklentileri ağır hasar gördüğü için yıktırılmış ve yerine TOKİ tarafından 2012 tarihine 24 derslikli şimdiki binamız yapılmıştır.Okulumuzda 5 Anasınıfı, 22 İlkokul sınıfı, 2 Özel eğitim hafif düzey sınıfı olmak üzere 27 derslikte 580 öğrenci ve 39 öğretmenle eğitim öğretim sürdürülmektedir” dedi.

YİĞİT; SİZİN ÇOCUKLARINIZ BİZİM ÇOCUKLARIMIZDIR..

Yusuf Koyuncuoğlu İlkokulu Müdürü Yiğit, sözlerini şöyle sürdürdü; “Eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dâhilinde zihinsel, ruhsal, soysal gelişimlerine öncülük edip millî, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir.

Değerli Öğretmenlerim arkadaşlarım; sizler, öğrencilerimizin önce yüreğine, sonra aklına dokunan, okulu ve okumayı sevdiren bir rehbersiniz. Özverili çalışmalarınızla onları bilgi, beceri, tutum ve değerlerle donatacağınıza inancım tamdır. Bu zor fakat kutsal görevinizde hepinize başarılar diliyorum.

Sevgili Öğrencilerim,

Sizlerin gözlerinde, okula başlamanın heyecanını, sevincini, ışıltısını görüyor, bu ışıltıyı hiç kaybetmemenizi diliyorum. Okul, sizin ikinci eviniz; öğretmen ve arkadaşlarınız ise ikinci ailenizdir. Yeni eğitim ve öğretim yılında da arkadaşlarınızla ve öğretmenlerinizle hep birlikte çok güzel bir yıl geçirmenizi ve derslerinizde başarılı olmanızı diliyorum.

Saygıdeğer Velilerimiz, bugün çocuklarınızı okulla buluşturmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Sizin çocuklarınız, bizim çocuklarımızdır. Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı hayata beraberce hazırlayacağız. Eğitim öğretim sürecinde sizlerin de desteklerinizi yanımızda görmekten mutluluk duyarız.”

Yiğit’in konuşmasının ardından okulun 2/F sınıfından Hare Hangün’ün ‘Okulumuz’ ve 2/A sınıfından da Esila Emine Arı’nın ‘Yeni Ders Yılı’ adlı şiirlerini okumasının ardından günün anlam ve önemini belirtir konuşmayı Simav İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Taştan yaptı.

TAŞTAN; “SİZLER AİLENİZİN VE BİZLERİN, BU MİLLETİN UMUDU, ÇİÇEK AÇMIŞ HAYALLERİSİNİZ”

Şube müdürü Taştan; “Yaklaşık 944 personelimiz ve 9 bin öğrencimiz ile 2022-2023 eğitim öğretim yılına başladık. Okullarımızı öğrenci ve öğretmenlerimiz için en güzel şekilde hazırlamak üzere gayret gösteren, emek veren tüm okul yöneticilerimize ve personelimize teşekkür ediyorum. Yıllık izin dahi kullanmadan çalışan özellikle inşaat, emlak ve destek bölümlerindeki dairemiz personeline de ayrıca teşekkür etmek istiyorum” diyerek sözlerine başladı.

Daha sonra ücretsiz ders ve yardımcı kitaplar ve en az 5 öğrenci için okullaşmanın sağlanmasına yönelik çalışmaları hatırlatan Taştan, öğretmenlere, öğrencilere ve öğrenci velilerine yönelik sözlerini şöyle sürdürdü; “Bildiğiniz üzere devletimiz her eğitim öğretim yılı başında öğrencilerimizin ders kitaplarının ücretsiz olarak masalarında hazır olmasını sağlıyor. Geçen yıldan itibaren ise yardımcı kaynak ihtiyaçlarını da ücretsiz olarak öğrencilerimizle buluşturuyor. Bu güzel hizmette emeği geçenlere öğrencilerimiz ve velilerimiz adına teşekkür ediyorum.

2022 yılında Bakanlığımız özellikle okul öncesi okullaşma oranını artırmak için seyrek ve az nüfuslu yerlerde 5 öğrenci için dahi norm tesis ederek öğretmen ihtiyacına yönelik atamalar gerçekleştirmiş ayrıca başta köy okulları olmak üzere Temel Eğitimde “10 Bin Okul” projesi kapsamında birçok okulumuzun onarım, tadilat ve donatım ihtiyaçlarını gidermiştir. Kıymetli velilerimizden istirhamımız, Bakanlığımızın bu gayretlerine icabet etmeleri, öğrencilerimizi okul öncesi eğitimden azami düzeyde faydalandırmalarıdır. “Köy Yaşam Merkezi” projesini de uygulamaya koyan Bakanlığımız, sadece örgün eğitim yoluyla öğrenim çağındaki çocuklarımızı okulla buluşturmakla kalmayıp yaygın eğitim kapsamında merkeze uzak yerlerde yaşayan vatandaşlarımızın da Halk Eğitim Merkezimizce açılan kurslardan istifade etmesini amaçlamıştır.

Kıymetli öğrencilerimiz, okul insanı hayatın içinde hayata hazırlayan yerdir. Sizler ailenizin ve bizlerin, bu milletin umudu, çiçek açmış hayallerisiniz. Varlığınız bizlere kıvanç veriyor. Her biriniz umutlarımızın, gelecek adına güzel düşüncelerimizin birer sebebisiniz. İkinci yuvanız olan okula hoş geldiniz. Ufkunuzu genişletecek bilgilerle donanmanızı, hayatınızda faydası olacak birçok beceriler edinmenizi ve okulda güzel anılar biriktirmenizi ümit ediyoruz.

Kıymetli velilerimiz, çocuklarınız emin ellerde. Onlar artık sizlerin bize emaneti. Bildiğiniz gibi öğrenim hayatı uzun yıllar süren bir yolculuk. Çocuklarımız bu yola bu okulda adım attılar. Şimdi çocuklarımızın elini bırakma zamanı değil, daha sıkı tutma zamanıdır. Çünkü bu yolda öğrencimizin bir elinden öğretmenimiz diğer elinden de sizler tutacaksınız. Gerektiğinde birlik olup önündeki engellerde tökezlemesini önleyeceğiz.

Kıymetli öğretmenim, değerli meslektaşım, sınıfa nasıl bir heyecanla girdiğini, okulların açılması için duyduğun sabırsızlığı biliyorum. İyi ki varsın. Bilgin, tecrüben, şefkatin ve merhametinle öğrencilerimize yol göstereceğinden eminim. Çocuklarımızın akademik gelişimlerinin yanında kişilik gelişimlerini yakından takip etmek, sosyal, duygusal ve davranışsal ilerlemelerine ivme kazandırarak iyi bir insan olmalarını sağlamak hususunda en büyük vazife size düşmektedir. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının ilçemize ve ülkemize, öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını dilerim.”

Tören daha sonra 4/A sınıfı öğrencilerinin işaret diliyle bir çocuk şarkısını müzik eşliğinde ifade etmeleri ardından da 4/A sınıfı öğrencilerinin bu köz halk oyunlarından mini bir demet sunmalarıyla devam ederken son olarak okulun son sınıfında okuyan 4/A öğrencilerinin 1/A sınıfı öğrencilerine çiçek takdim etmesiyle son buldu.