Menü Kapat

SİMAV’DA ‘YASİN PİŞGİN’ KONFERANSI

Simav’da Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, Simav’a gelen Araştırmacı Yazar Doç. Dr. Yasin Pişgin konferans verdi.

Simav İlçe Müftülüğü, Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun ortaklaşa düzenlediği “EMROLUNDUĞUN GİBİ DOSDOĞRU OL” Konferansında “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” olarak belirlenen bu yılın konusu hakkında, farklı konulara girerek örnekler veren Yasin Pişgin, dinleyenlerin pür dikkat kesilmesine vesile oldu.

Program Simav İlçe Müftüsü Hasan Serçe’nin konuşması ve Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu Sinevizyon gösterisiyle başladı.

MÜFTÜ SERÇE, “ÜNİVERSİTEMİZE KÜLLİYE KAZANDIRACAĞIZ..”

Simav İlçe Müftüsü Hasan Serçe yaptığı konuşmada, “Üniversite öğrencilerimizi ve gençlerimizi önemsiyoruz. Sizler için hazırlamış olduğumuz Yasin Pişgin hocamızın vereceği bu anlamlı konferanstan fazlasıyla istifade edeceğinizi düşünüyorum. Simav İlçe Müftülüğü olarak üniversite öğrencilerimize burs veriyoruz, bu sene belirlediğimiz 12 öğrencimize burs vereceğiz. Ayrıca üniversitemizde gençlerimiz için gençlik merkezi ve külliye çalışmamız olacak. Gençlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak, daha nezih bir ortam sağlayacak olan gençlik merkezimizi ve külliyemizi üniversitemize en kısa zaman içinde kavuşturmayı hedefliyoruz. Sizlerle birlikte güzel işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

KONFERANSINA İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞIYLA BAŞLADI..

Daha sonra sohbete İsrail-Filistin savaşıyla başlayan Yasin Pişgin; “Şuanda İsrail-Filistin savaşında yaşanan olaylar kanımızı donduruyor. Kanınızın donması için Müslüman olmanıza gerek yok, insan olmanız yeterli. Bu savaşta bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail acımasızca sivil halka saldırarak çocukları ve kadınları hedef alıyor. İslam’da savaşmanın da bir usulü vardır. Eğer savaşmak gerekiyorsa savaşmanın da öldürmenin de bir usulü vardır. Peygamber Efendimiz bazı cenklere katılmamış, ordusu cenge giderken Medine’nin dışına kadar ordusunu yolcu edermiş ve şehadet parmağını sallayarak, ordunun gözünün içine bakarak “Kadına, çocuğa, yaşlıya ve din adamına dalaşanın sataşanın cihadı yoktur” diyerek bunu cihat olarak kabul etmezmiş. Şimdi baktığımızda İsrail kadın, çocuk, yaşlı demeden sivil halka vahşeti yaşatıyor. Bugün bu savaşı çıkaranlar geçmişte Peygamberlerini katletmişler ve onların torunları bugün aynı azgınlıklarını devam ettiriyorlar” dedi.

KUR’AN-I KERİM, PEYGAMBERİMİZİN EN BÜYÜK MUCİZESİDİR.

Daha sonra “EMROLUNDUĞUN GİBİ DOSDOĞRU OL” konferansına devam eden Pişgin, “Emrolunduğun gibi Dosdoğru ol. Amir Allah, emir Kur’an. Bir insan Kur’an’a yaklaştığı oranda, Kur’an’a uyduğu oranda doğrulur. Bir insan Kur’an’dan uzaklaştığı oranda eğrilir. Kur’an olmadan bir insanın istikameti bulması, bir toplumun doğru yol üzere olması imkan ve ihtimal dahilinde değildir. Kur’an-ı Kerim, Aziz olan Allah’ın indirdiği bir kitaptır. Peygamberimizin kalbine inince Peygamberimizi aziz kılmıştır. Kur’an, Rahman ve Rahim Olan Allah’ın indirdiği bir kitaptır. Kur’an’ın bütün özellikleri Peygamberimizin hayatında ete kemiğe bürünmüştür. Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin en büyük mucizesidir. Peygamber efendimizin ahlakıdır. Onun şahsiyetidir, kişiliğidir, kimliğidir. Kur’an-ı dilinizle, aklınızla, kalbinizle okuyun. Gönlünüzü açın Kur’an-ı Kerim’e. Kur’an’ın yap dediğini yaparak, hayatımızdaki döngüyü kıralım. İnsan Kur’an’a yaklaştığı oranda doğrudur, Kur’an’dan uzaklaştığı oranda eğridir. Peygamber Efendimize bir insan yaklaştıkça doğrulur, uzaklaştıkça eğrilir. Peygamberimizi sevdiğiniz zaman hayatınız değişir. Sünnetine uyunca davranışlarınız düzelir. Bir insan Peygamberimize yaklaştıkça geçimli olur, uzaklaştıkça geçimsizleşir. Bir insan doğru insanlarla birlikte olursa doğrudur. Bir insan eğri insanlarla birlikte olursa eğridir. Kimle birlikte olduğumuza dikkat edeceğiz, kimle yol yürüdüğümüze dikkat edeceğiz. Öldüğümüz zaman geri dönüşün olmadığını idrak edeceğiz. El Müstakim olmak zor bir şey. Bunun bir mükafatı var mı? Mükafatı var. Rabbimiz Allah diyenler, sonra da dosdoğru olanlar, onlara melekler inecek. Korkmayın, paranoyaya gerek yok. Gereksiz korkulara gerek yok. İnsanın gönlüne bir güvenlik, bir esenlik ilham edecek bu melekler. Dosdoğru olduğunda, kalbin gereksiz hüzün işgalinden de kurtuluyor” dedi.

2 ÜNİVERSİTE VE MÜFTÜLÜK PERSONELLERİ KATILDI

Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Konferans Salonlarında gerçekleştirilen programlara İlçe Müftüsü Hasan Serçe, Öğretim Görevlileri, üniversite öğrencileri ve müftülük personelleri katıldı.

KATILIMCILARA İKRAM..

Simav Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda düzenlenen konferans sonunda Araştırmacı Yazar Doç. Dr. Yasin Pişgin’e, Simav Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Özge Sakarya Çınkı tarafından Simav Kozmetik ürünlerinin içinde bulunduğu hediye paketi takdim edildi. Daha sonra Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi konferans salonunda düzenlenen konferans sonunda Araştırmacı Yazar Doç. Dr. Yasin Pişgin’e, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Vedat Taşdemir tarafından üzerinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi yazılı tabak hediye edildi.

“Emrolunduğun Gibi Dosdoğru Ol” konulu konferanstan sonra konferansa katılanlara Simav İlçe Müftülüğü tarafından yiyecek ve içecekler ikram edildi.