Menü Kapat

SİMAV’IN GEZGİNİ ARMAĞAN, AMASYA’DA

Kütahya Valisi Ali Çelik’in destekleriyle yaz döneminde de “Motivasyon Tırı Eğitim Projesi” kapsamında güzergâhındaki  ‘Şehzadeler Şehri’ Amasya’ya uğrayan Motivasyon Tırı, Amasya’nın devlet korumasındaki çocuklarına hem keyifli dakikalar geçirtti hem de onları bilim ve teknolojiyle buluştu.

Osmanlı döneminde önemli bir şehir olarak tarihte yer alan, tarihi değerlerini her zaman korumasıyla ünlü Amasya’nın Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Müzesi önünde konuşlanan Motivasyon Tırında 6-14 yaşlarındaki dezavantajlı çocukların motivasyon, iletişim, teknoloji, liderlik ve girişimcilik yönlerinin geliştirilmesi için eğitimler verildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Simav Meslek Yüksekokulu İnsan Kaynakları Bölümü Başkanı Öğretim Görevlisi hemşerimiz Kudret Armağan, burada programıyla ilgili olarak gazetecilere bilgi verdi, tıra gelen çocuklara 100. yılı kutlanan Dumlupınar Zaferi’nin anlatıldığını ve çeşitli eğitimlerin verildiğini Kütahya’nın kuruluşun ve kurtuluşun şehri, Büyük Zaferin 100. yılında bu ruhu öğrencilere hem aktarmak hem de bu süreci onlarla paylaşmak adına bugün belirli illeri kapsayan tura çıktıklarını ifade etti.

Armağan şu ifadelerde de bulundu; “6-14 yaşlarındaki dezavantajlı çocuklara motivasyon tırımızda tarihimizi anlatıyoruz. İletişim eğitimleri veriyoruz. Çocuklarımızın iletişim yönlerini geliştirerek kendilerini ifade edebilmelerini istiyoruz, ayakta nasıl duracaklarını öğretiyoruz. Çocuklarımızı hem eğitiyoruz hem de eğlendiriyoruz. Motivasyon tırımızın güzergâhı ise Kurtuluş Savaşımızın, özgür ülke olmamızın temelini oluşturan Sivas ve Erzurum’dan sonra Ankara” diye konuştu.