Menü Kapat

SİMAV’IN KIRMIZI ALTININDA SEZON HAZIRLIĞI

Jeotermal kaynaklarıyla ünlü Simav’da bu kaynaklardan elde edilen enerjiyle ısıtılan Eynal’dakii seralarda sonbahar hazırlıklarına hız verildi. Tozlaşmanın Bombus arısıyla sağlandığı seralarda organik olarak yetiştirilen ve Türk Patent Enstitüsü’nden (TPE) patentli olan ‘Eynal Domatesi’nin ünü ise ülkemizde her geçen gün artarak yayılan bir tarım ürünü oldu.

Simav Belediyesinin sunduğu jeotermal enerji ile Eynal bölgesi sera alanlarında yaklaşık 500 dekar alanda yapılan seracılıkta yılın 12 ayı tescilli domates üretiminde şu günlerde sonbahar hazırlıkları yapılıyor. Yerli ürünlerin pazarlarda satıldığı Temmuz-Ağustos dönemini yılın son mevsimi olarak Sonbahar hazırlıklarıyla geçiren seracıların önemli bölümü, hem seralarının kışlık bakımını hem de yerli ürünün sona erip sera domateslerinin Pazar bulacağı yeni sezon için fide dikim çalışmalarını yapıyor.

Her geçen gün seracılık sektöründeki yeniliklerin daha fazla uygulanmaya başladığı Eynal’daki seralarda bilindiği gibi hormonsuz Simav Eynal domatesinin, kalitesi ve lezzetinden taviz verilmiyor. Simav Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün düzenli olarak yaptığı kontroller ve aldığı numunelerde yapılan incelemeler Eynal Domatesinin tüketiciler için adeta güven oluştururken, 2017 Ekiminde ‘Türkiye Oskarları’ adlı yarışmada birinci seçilen Eynal Domatesi üretimine bir denetimi de Simav’ın Eynal Dört Eylül Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yönetimi yapıyor.

Türk Patent Enstitüsü’nden (TPE) patentli olan hormonsuz Simav Eynal domatesinin, kalitesi ve lezzetinin gelecek yıllara ve nesillere taşınması adına kooperatif olarak titiz bir çalışmanın içinde olduklarını ifade eden Eynal Dört Eylül Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hakan Öztürk ise “Bugünlerde havaların sıcak olmasına rağmen sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kooperatifimize üye seralarda yeni sezon çalışmaları öğle saatlerine kadar devam ediyor. seracılar olarak amacımız yakaladığımız kaliteyi ve 5 yıl önce Yaşama Dokunanlar Platformundan kazandığımız başarı belgesini gelecek nesillere ve yıllara taşımaktır. Bu konuda üzerimize önemli bir görev düştüğünün de farkındayız” dedi.