Simav Belediye Başkanlığı Simav için bir ilke imza atarak ilçe merkezinde ‘2026 Yılı Minikler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası’na Simav’da ev sahipliği yapacak.
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile Simav Belediyesinin ilk kez Simav’da ortaklaşa düzenleyeceği 2026 Yılı Minikler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası hakkında gazetemize özel bir açıklama yapan Simav Belediye Başkanı Yüksek İnşaat Mühendisi Kübra Tekel Aktulun, Türkiye mozaiğinin oluşturulacağı halk oyunları şampiyonasının 6 ve 7 Haziran günlerinde Akbaldır Stadında gerçekleştirileceğini açıkladı.
BAŞKANIN ÖNEMLİ BEKLENTİSİ VAR..
Belediyelerin şehircilik ve sosyal alandaki sayısız hizmetleri yanı sıra bir şehrin ve bulunduğu ülkenin geleneklerini, şarkı ve türkülerini hatta yöresel halk oyunlarını geleceğe taşıma adına da görevleri olduğuna dikkat çeken Başkan Aktulun, “2026 Yılı Minikler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası çerçevesinde bölgelerde yapılan yarışmalarda finallere yükselen çeşitli şehirlerin ilkokullarına bağlı folklor ekiplerinin özünde kardeşlik ve dayanışma olan yöresel oyunlarıyla ülkemize ve dünyaya başta kardeşlik olmak üzere savaşsız bir dünya özlemini dile getirmelerini bekliyorum” dedi.
40 İLDEN 1077 ÖĞRENCİ HALK OYUNLARIYLA YARIŞACAK..
2026 Yılı Minikler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonasının düzenlemeli ve düzenlemesiz dallarında iki ayrı kategoride yapılacağını, yarışmaların Türkiye Halk Oyunları Federasyonuna bağlı hakemler tarafından değerlendirileceğini hatırlatan Başkan Aktulun, “Simav’ımız söz konusu yarışmaların düzenlemeli dalında Türkiye’nin 19 ayrı ilinden 613, düzenlemesiz dalında ise Türkiye’nin 21 ilinden 644 folklor sporcusu olmak üzere toplam 1077 öğrenciyi konuk edecek. Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Simav Müftülüğü, ilçe merkezindeki pansiyonlu okullarımızda öğrencilerimizi barındırırken, şampiyonada görev yapacak olan federasyon hakemleri de termal turizmin Ege’deki başkenti olan Eynal kaplıcalarımız başta olmak üzere Çitgöl ve Naşa Kaplıcalarında konaklayacaklar” ifadesinde bulundu.
6-7 HAZİRAN AKŞAMLARINDA DEV SAHNEDE YAPILACAK..
Simav Belediyesine bağlı Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü birimleriyle Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün birlikte görev alacağı 2026 Yılı Minikler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonasının Akbaldır Stadında gerçekleştirileceğini de sözlerine ekleyen Başkan Kübra Tekel Aktulun, “Akbaldır Stadının ortasına kuracağımız 400 metrekarelik bir sahnede ve yapılacak ek aydınlatmalarla Türkiye’nin halk oyunlarındaki nabzı Simav’da atacak. 6 ve 7 Haziran Cumartesi ve Pazar günlerinin akşamlarında saat 19.00’da başlayacak yarışmalar saat 23.00’lere kadar devam edecek. Türkiye’nin bu halk oyunları şölenine tüm halkımız davetlidir” diyerek sözlerini tamamladı.