Menü Kapat

AK PARTİ SİMAV İLÇE BAŞKANI AKBOĞA; “BAŞKAN KALAY DOĞAL ADAYIMIZDIR”

AK Parti Simav İlçe Başkanı Ecz. Ahmet Kulat’ın görevinden istifasının kabulünün ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından partisinin ilçe başkanı olarak atanan Harita Kadastro Mühendisi Orhan Akboğa, yönetim kurulu ve partisinin öne çıkan bazı isimleriyle gazetemiz merkezine nezaket ziyaretinde bulundu.

AK Parti Simav İlçe Başkan Yardımcılarından Abdullah Emre Çetiner, Osman Toros ve partisinin bazı yöneticileriyle Simav’ın Sesi Gazetesini ziyaret eden AK Parti Simav İlçe Başkanı Orhan Akboğa, geçen Eylül ayından bu yana Simav’da kurumsallaşmış bir ilçe teşkilatı olarak AK Parti’de kesintisiz hizmet ve görevlerin sürdürüldüğünü açıkladı.

BAŞKAN KALAY “DOĞAL ADAYIMIZ”

AK Parti’ye gönül vermiş, hiçbir beklentisi olmayan 20 seçkin ismin kendisine sunulan bir görev anlayışıyla ilçe teşkilatında görev aldığını, bunların arkasında da  ilçe Kadın ve Gençlik Kollarının da bulunduğunu belirten başkan Akboğa, gazetemizin; “Yaklaşan yerel seçimlerde adayınız kim olabilir” şeklindeki soruya; “Bilindiği gibi her birimiyle AK Parti Simav İlçe Başkanlığı olarak kurumsallaşmış bir yapımız var. Önceki belediye başkanımızın AK Parti Kütahya birinci sıra Milletvekili olarak meclise girmesi ve orada TBMM Divan Katibi olması, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ’ın görevini sürdürmesi, Maliye Bakan Yardımcımız Abdullah Erdem Cantimur’un aynı görevde güven tazeleyerek ikinci kez atanması AK Parti Simav olarak elbette elimizi güçlendirmiştir. İlk kez siyaset olarak bu kadar güçlü olduğumuz bir dönemde yaklaşan yerel seçimler için ilçe teşkilatı olarak hizmetlerini yakından takip ederek beğendiğimiz, destek verdiğimiz günümüz Simav Belediye Başkanımız Fatih Kalay da hepimizin doğal adayıdır. Sayın Kalay’ın görevine Belediye Meclisinin kararıyla başladığı günden bu yana başarıyla sürdürdüğü sadece bizim izlemimiz değil halkımızın da ortak izlemidir” dedi.

EN BÜYÜK SEÇİCİ AK PARTİ GENEL MERKEZİ ve SİMAV YOLLARI

Kurumsal bir parti olan AK Parti’de kimin Belediye başkanı adayı gösterileceğini AK Parti Genel Merkezinin vereceği kararla belirleneceğine de dikkat çeken Akboğa, daha sonra kendisine yöneltilen soru üzerine Simav’ın yol sorunları hakkında açıklamada bulundu. Simav’ın çeşitli yol yapımlarının programda olduğunu anlatırken yaşanan pandemi ve hemen ardından 11 ili yerle bir eden 6 Şubat depremini hatırlatan Akboğa, “Kabul etmek gerekir ki böylesine üst üste gelen olumsuzluklarda bazı yatırımların etkilenmesi olağandır. Ama buna rağmen Selendi-Simav karayolu yapımı devam etmekte, AK Parti Milletvekilimiz Adil Biçer’in de takibinde olduğu Simav-Dağardı güzergahında 5’er kilometre yol yapımı programa bağlı sürdürülmekte ve bilindiği gibi de Gediz-Simav arasında da duble yol yapımı devam etmektedir” ifadesinde bulundu.

SANAYİLEŞME, ÜRETİM, İSTİHDAM..

Simav’da sürdürülen yeni sanayi alanlarının oluşumu konusunda da önemli adımların atılmaya devam ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Akboğa, “KOBİ Küçük Sanayi Sitesi olarak bilinen SİMSAN, günümüz Sanayi sitesinin yeni alanda kurulması öncesi çalışmalar, Organize Sera Bölgesi kurulması ve bunlara ek olarak Simav-Pazarlar-Şaphane ilçelerine hitap edecek ve Ayvalı bölgesinde planlanan Ortak Sanayi Bölgesi için 30 Kasımda Ankara’dan gelecek heyet tarafından inceleme yapılacak olması sanayileşme, üretim ve istihdam olarak hedeflerimizin ne kadar büyük olduğunun göstergesidir. Tüm bunlar gerçekleştirildiğinde göreceksiniz Simav gelişimini daha da hızlı sürdürecektir” diyerek sözlerini tamamladı.