Menü Kapat

AK PARTİ SİMAV’DA BİR DEVİR KAPANDI, BİR DEVİR AÇILDI ECZ. KULAT, GÖREVİNİ ORHAN AKBOĞA’YA TESLİM ETTİ

Kısa bir süre önce AK Parti Simav İlçe Başkanlığı görevinden yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifa dileğini AK Parti Genel Merkezine sunan ve isteği kabul gören başkan Ahmet Kulat’ın bu dileğinin ardından yapılan temayül yoklaması ve değerlendirmeler sonrasında partinin Simav Belediye Meclis Üyesi olan Harita Kadastro Mühendisi Orhan Akboğa’nın Simav AK Parti İlçe Başkanı olarak atanmasının ardından partinin ilçe teşkilatında nöbet değişimi gerçekleştirildi.

Kütahya’nın 8 ilçesinde gerçekleşen AK Parti İlçe Başkanlıklarındaki başkan ve yönetim kurulu istifalarının kabul edilmesi ve yeni ilçe başkanlarının atanmasında başlayan devir-teslim törenlerinin Simav ayağında yapılan tören AK Parti Simav İlçe Başkanlığında gerçekleşti.

AK Parti Kütahya Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Adil Biçer’in, Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay’ın, AK Parti yeni ilçe başkanı Orhan Akboğa ve eski başkan Ahmet Kulat’ın eşleriyle, partinin eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri, gençlik ve kadın kolları başkanları, AK Partili belde belediye başkanları ve partililerin katıldığı nöbet değişim töreninin açılış konuşmasını milletvekili Biçer yaptı.

ERDOĞAN İLE BİRLİKTE YÜRÜMEK ONURDUR..

Gediz ve Pazarlar ilçelerindeki toplantıların ardından Simav’a geldiğini ve partisinin 22.kuruluş yıldönümünü onurla yaşayan partilileriyle buluşmaktan mutlu olduğunu belirten Biçer, “Partisini dünyanın önemli partileri arasına girmesini sağlayıp dünya lideri sıfatını kazanmış Cumhurbaşkanımızın yolunda onunla omuz omuza yürümek ve yaren olmak tüm AK Partililer olarak hepimiz için onurdur. Hepinizin bildiği gibi AK Partide hizmet yarışı vardır, Ahmet Kulat görevini başarıyla tamamlamış ve görevini bugün çalışma arkadaşı Orhan Akboğa’ya teslim edecektir. Bizde siyasetçinin eskisi, yenisi değil hiç eskimemek, göreve bağlılık ve görev değişikliği vardır. Değişmeyen tek unsur ise halkımıza ve partimize hizmettir. Çünkü bu kutlu bir davadır.” dedi.

KULAT İLE BERABER YOLA ÇIKTIK..

Ecz. Ahmet Kulat ile birlikte 2017’de beraber yola çıktıklarını, 2018’den 2023’e kadar beraber görev yaptıklarını, her zaman AK Parti’ye ve Simav halkına hizmet vermenin mücadelesinde olduklarına dikkat çeken Biçer, “Sayın Kulat, yönetim, kadın ve gençlik kolları üyeleriyle birlikte Simav’da güzel hizmetlere birlikte imza attık. Belde belediye başkanlarımızla, il genel meclisi üyelerimizle ve il teşkilatımızla sıkı bağlar kurarak bugünlere emin adımlarla geldik. Askerlik Şubesi arsasının tahsisi, otopark ve millet bahçesi projesi, ilçenin eğitim alanına kazandırılanlar, halk için hayırlı tesislerin hizmete girmesinde birlikte gösterilen gayretler, termal ve doğa turizmine kazandırılanlarla yeni bir sanayi bölgesi hamlesi, organize sera bölgesi adımları, hayvancılık ve tarım alanındaki kazanımlar, jeotermal alanda yeni ana hat programlarıyla şehrin alt ve üst yapısına yönelik devam eden atılımlar, AK Partililer olarak başarıp da başarmayı hep birlikte sürdürdüklerimizin güzel ve anlamlı örneklerdendir.” ifadesinde bulundu.

YENİ HEDEF 2024 YEREL SEÇİMLERİ..

“2023 içinde yaşadığımız Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Simav olarak AK Parti oylarını artırmamızın ardından seçimler açısından yeni hedefimiz 2024 yerel seçimlerdir” diyerek sözlerini sürdüren Biçer, “22 yıldır kazandığımız seçimler, aldığımız başarılar AK Parti Simav’ın kurumsallaştığının en iyi göstergesi olup partimizde herkese görev olması 2024 yerel seçimlere her zamanki gibi hazır olduğumuzun göstergesidir. Bu bakımdan kazanılan zaferlerin ve halka verilen hizmetlerin oluşumunda bizlerle olan başta yol arkadaşımız Ahmet Kulat ve 5 yıl boyunca yanından ayrılmayan değerli eşi Tuğba Kulat’a şahsım ve partim adına teşekkür ederken, İlçe Başkanlığımızın yeni başkanı olmakla birlikte adeta ateşten bir gömlek giyen yeni başkanımız Orhan Akboğa’ya değerli eşi Emine Akboğa’ya başarılar diliyorum. Bilsinler ki, Sayın Kulat’ın yanında olduğumuz gibi tüm teşkilat olarak onların da her daim yanında olacağız, onları yalnız bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KALAY, “KULAT’IN TÜM GERÇEKLEŞTİRDİKLERİNE KEFİLİZ”

Programın ikinci konuşmacısı ise Belediye Başkanı Fatih Kalay oldu. Başkan Kulat’ın 5 yıl boyunca evinden ve işinden ayrı kalarak partisi ve Simav halkı için çaba harcadığını, fedakârlık yaptığını ifade eden başkan Kalay, “Ben ve partililerimiz Sayın Kulat’ın gerçekleştirdiği her şeye kefiliz. 5 yıl boyunca elde ettiğimiz tüm başarılarda en büyük katkı Sayın Kulat ve ekibinindir. Çizdiği yeni yol haritasında ona başarılar diliyor, görevini devir alan, Belediye Meclisinde 4,5 yıl birlikte çalıştığımız, önemli kararlara birlikte imza attığımız partimizin ilçe başkanı Harita Kadastro Mühendisi Orhan Akboğa’ya da birlikte daha çok çalışarak daha çok başarılar elde etme temennisinde bulunuyorum” dedi.

KULAT, İSA SURESİNİN 80.AYETİNİN GİRİŞİYLE SÖZLERİNE BAŞLADI..

“Rabbim! Benim gireceğim yere doğrulukla girmemi, çıkacağım yerden doğrulukla çıkmamı nasip eyle; yüce katından bana yardımcı bir güç, kuvvetli bir delil ver!” diyerek İsa Suresinin 80.ayetinden bir bölüm okuyarak AK Parti İlçe Başkanlığını dolduran partililerine hitap etti. Ecz. Ahmet Kulat, görevden affını isterken de aynı duayı yaptığını anlatarak şöyle devam etti; “Göreve başlamak kadar görevi başarıyla tamamlayıp teslim etmek de çok önemli. 34 yaşında ilçe başkanı seçilerek bir ilke imza atmakla mutluyum, onurluyum. Allah bana Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte siyaset yapma, onunla yol yürüme ve halka birlikte hizmet etme fırsatı verdi” dedi.

KİMSENİN BAŞINI ÖNE EĞDİRMEDİM..

5 yıl boyunca gayretle, heyecanla AK Parti İlçe Başkanı görevini sürdürdüğünü, davasına ve partisine leke getirip başını öne düşürecek hiçbir şey yapmadığını anlatan Kulat, “Başkan seçildiğim o gün herkese; ‘partimin ve liderimin başını öne eğdirmeyeceğim’ demiştim. Bugün ise bu sözümü tutmanın yönetim kurulu ve teşkilatımızın diğer yöneticileriyle birlikte onurunu yaşıyorum.” diye konuştu.

SİYASETİN MEYVESİ SEÇİMDİR..

Genç bir siyasetçi olarak siyasetin meyvesinin seçim, teşkilatın karnesinin de seçim olduğuna dikkat çeken Kulat, “Simav Belediye Başkanlığı ve 5 belde belediyesi seçimini kazanmanın ardından 2023 yılı Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de kazanmanın onurunu tüm partililerimle yaşıyorum. Bu vesile ile benimle birlikte görev yapan, gecesini gündüzüne katan teşkilatımın cefakâr mensuplarına gösterdikleri gayret ve fedakârlıklardan dolayı teşekkür ederken bu başarıların temelinde var olan güç kardeşliğimizdir. Çünkü partimiz, teşkilatlarımız, il ilçe ve belde teşkilatları olarak tesis ettiğimiz kardeşliğimiz 22 yıllık AK Parti iktidarının ve kazanılan seçimlerin temelinde yatan gerçektir, anahtardır” dedi.

BU AYRILIK BİR SÜREÇTİR.. İSTİFAMIN ARKASINDA KİMSE BİRŞEY ARAMASIN..

Partisinin yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları yönetici ve üyelerine teşekkür ederek görevden istifası konusuna değinen Kulat, Bu ayrılık bir süreçti. Süreç işlemiş, gün gelmiştir. İstifamın arkasında kimse hiç bir şey aramasın.  Partimizin Simav’da Orhan Akboğa ile yoluna devam edecek olmasından müsterihim. Gözüm arkada değildir. Partimizin organlarında göreve getirilecek yeni isimlerle yolumuza devam edeceğimizden hiç kuşkum yok. AK Parti’de bu yaşanan bana göre bir erdemliler hareketidir. Geride kalan süreçte hep yanımda olan değerli eşime, küçük yaşına rağmen hoşgörüsünü hep gösteren kızıma, kardeşlik hukukuyla bağlı olduğumuz Sayın Milletvekilimiz Av. Adil Biçer’e, başkan Kalay’a, yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları yönetimlerimize belde belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize, İl Genel Meclisimizin birbirinden değerli Simavlı üyelerine teşekkür eder, rabbimin birlik ve beraberliğimizi daim kılmasını temenni ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

YÜKSELTİLEN ÇITAYI DAHA DA YÜKSEĞE TAŞIYACAĞIZ..

Günün son konuşmacısı AK Parti Simav İlçe Teşkilatının yeni başkanı olan Harita ve Kadastro Mühendisi Orhan Akboğa oldu. Yeni kurulacak AK Parti İlçe Teşkilatı yöneticileri ve organlarıyla birlikte görevini teslim ederken hizmet çıtasını yükseğe taşıyanlar gibi hizmet çıtasını daha da yükseğe taşımayı ilke edineceklerini ifade eden Akboğa, “Sayın Kulat bu görevi 5 yıl boyunca yaptı. Bilindiği gibi Sivil toplum Kuruluşlarında görev istenmez, görev verilir. Kulat için de aynısı oldu, benim için de” dedi.

7 AY SONRAKİ SEÇİMLERE DİKKAT ÇEKTİ..

Türkiye’nin içinde bulunduğumuz dönemde 2 önemli seçimi geride bıraktığını ve yaklaşık 7 ay sonra Yerel Seçimleri yaşayacağını hatırlatan başkan Akboğa, “7 Ay sonra Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyesi, Belde Belediye Başkanları ve meclis üyeleri seçimlerimiz ile İl Genel Meclisi üyelerimizin seçimi var. Her seçime öncesinden hazır olduğunu hep gösteren ilçe teşkilatımız bu seçimlere de bugünden hazırdır. Çünkü biz; hepinizin bildiği gibi kurumlaşmış bir parti ve onun bir ilçe teşkilatıyız. 8400 kayıtlı üyesi bulunan ilçe başkanlığımız bu seçimleri de hep birlikte başarıyla geride bırakacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Çünkü bugüne kadar birlikte başardık, birlikte başarmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YENİ VE GÜÇLÜ BİR YÖNETİM..

Yeni ve güçlü bir yönetim kurulu oluşturarak göreve başlayacağını, görevden ayrılan yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirterek sözlerinin sonuna gelen Akboğa, “Doğduğu Kuşu beldesinde 2012’den bu yana belde teşkilatında, belediye meclisinde, sonrasında da partinin ilçe teşkilatında görev yaptığını, son olarak Belediye Meclisi üyesi olarak hizmet verirken AK Parti Simav İlçe Başkanlığına yapılan temayüller sonrası atandığını kaydeden Akboğa, “Sizlerin gayretleriyle birlikte partimizde dostluk, kardeşlik rüzgarının esmeyi sürdüreceğinden şüphem yok. Temayülde destek veren tüm partililerime, teşekkür ederken görevini şahsıma teslim eden Sayın Kulat’a bundan sonraki hayatının bundan öncekinden güzel geçmesini temenni ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

ÇİÇEK TAKDİMİ..

Programın sonunda AK Parti Kütahya Milletvekili Av. Adil Biçer tarafından önce Ecz. Ahmet Kulat’a, ardından da yeni başkan Orhan Akboğa’ya birer çiçek demeti takdim ederken, Kulat ve Akboğa törene katılan eşlerine kendilerine sunulan çiçek demetlerini sundu. Son olarak AK Parti Simav’da yapılan devir teslim töreni partililerin kutlamalarıyla geride kaldı.