Menü Kapat

101 YAŞINDAKİ ZAFERİMİZİ KUTLADIK

30 Ağustos Zafer Bayramı Hükümet Konağı yanındaki tören alanında Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Törende Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Belediye Başkanı Fatih Kalay, Cumhuriyet Savcısı Cengiz Bayrak, ilçedeki sivil ve askeri erkân ile siyasi partilerin ilçe temsilcileri ve Atatürkçü Düşünce Derneği Simav Şube üyeleriyle vatandaşlar katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı 101’inci yıldönümünde Simav’da Hükümet Konağı yanında kutlandı. Saygı Duruşunda bulunduktan ve topluca istiklal Marşını okuduktan Kaymakam Bünyamin Karaloğlu ve ardından da belediye Başkanı Fatih Kalay Atatürk Anıtına makamlarının çelenklerini sundu. Simav Fen Lisesi öğretmenlerinden Turan Akbulut’un sunduğu programda daha sonra Askerlik Şubesinden Asteğmen Veli Çibik günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan isim oldu.

EN BÜYÜK ZAFER..

30 Ağustos’un ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletin bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin yine milletimizle ele ele gerçekleştirdiği en büyük zaferin 101.yıldönümü olduğuna dikkat çeken Çibik, şöyle devam etti; “19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsuna çıkışı ile başlayan Milli Mücadele Türk Milletinin varını yoğunu ortaya koyarak ordusuna verdiği destekle devam etmiş ve Sakarya Meydan Muharebesi ile düşmanın taarruz gücü kırılmıştır. Türk Kurtuluş Savaşı en zor koşullarda her şeyin bittiği sanıldığı dönemde Yüce Türk Milletinin ve onun kahraman ordusunun insan üstü gayreti ile dönemin en güçlü devletlerine ve onlara hizmet edenlere karşı kazanılan onurlu ve eşsiz bir zaferdir. Bu zafer Türk yurdunun bağrına dayanan hançeri milletçe sökerek özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı yok etmek isteyen düşmanları dize getirilişinin destanıdır. Türk Ulusunun hasta adam olarak nitelendirildiği bir dönemde kazanılan bu zafer milli değerlerimizin ne derece sağlam ve sarsılmaz olduğunun da en açık ve anlamlı bir ifadesidir. Yokluk ve yoksulluğun hakim olduğu Milli Mücadele döneminde büyük bir cesaret ve kahramanlıkla düşman karşısında dimdik ayakta duran şanlı Türk Ordusu bugün de aynı inanç ve kararlılıkla ebedi Başkomutanımız Atatürk’ün izinde ve milletimizin emrinde vatanımızın ve milletimizin birlik ve bütünlüğü uğruna kendisine verilecek her türlü görevi yapma azminde, kudret ve kabiliyetindedir.

Durum ve şartlar ne olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yüce Türk Milletinden aldığı güç ve destekle Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasını sağlama görevini sürdürecektir. 30 Ağustos Zafer Bayramının 101.yıldönümünün büyük bir onur ve gururla kutladığımız bu mutlu günümüzde Türk Milletinin bugünkü varlığını ve modern Cumhuriyetini bizlere emanet eden başta Ulu Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

Tören, daha sonra Kaymakam Karaloğlu ve Belediye Başkanı Kalay’ın Kaymakamlık Makamında tebriklerin kabul edilmesi ardından da bu kez görev sırasında hayatını kaybederek şehit olan ve kabri Akbaldır Mezarlığında bulunan Şehit Emniyet Amiri Ahmet Durmaz’ın kabri başında devam etti.

Şehit Durmaz’ın ailesinin, ilçe protokolünün ve şehit ailelerinin katıldığı buradaki kabir ziyaretinde Simav Müftü Vekili (Şaphane Müftüsü) Salim Üzülmez’in yaptırdığı duanın ardından Şehit Durmaz’ın kabrine kırmızı güller bırakıldı, Durmaz Ailesine bir kez daha başsağlığı dileğinde bulunuldu.