Menü Kapat

Aksaz Köyünde 1,5 Aydır İnternet Yok

Simav’a bağlı sebze ve meyvesi ile meşhur olan Simav’a 22 km uzaklıkta Aksaz Köyünde1,5 aydır internet kabloları kopuk olduğu için, köy sakinleri internet sıkıntısı çekiyor.

Simav’a bağlı 394 nüfuslu Aksaz Köyünde internet kablolarının kesilmesinden dolayı internetlerde sıkıntı yaşayan vatandaşlar acil çözüm için yetkililerden yardım bekliyor. Köy sakinlerinin yaşanan mağduriyet sonrası yetkililere ulaştıkları fakat çözüm alamadıkları öğrenildi.

Yaşanan sıkıntı yüzünden acil durumlarda çok mağdur olduklarını ve  öğrencilerin online derslerde sıkıntı yaşadığını belirten Aksaz Köyü sakinlerinden Akın Çağan; “Yaklaşık 1,5 aydır tel kopuk olduğu için internet ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Köyde bulunan tüm abonelerde Nisan ayının başından beri internet erişimi sağlanamıyor. Köyümüze 500 metre uzaklıkta olan Hisarbey köyünde internetin olması bizim köyde olmaması garip bir durum. Köyümüzde bulunan benim çocuklarım da olmak üzere öğrenciler internet erişimi olmadığı için ders çalışmada sıkıntı yaşıyor. Yetkilileri arayarak durumu aktardık, tel koptuğu için arıza olduğunu her defasında 15 gün içinde çözüleceğini söylüyorlar fakat 1,5 aydır sorunu çözemediler. Yetkililerden internet sorununun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Köyde bulunan internet aboneleri 1,5 aydır internet hizmetinden faydalanmadığı halde internet faturası ödüyor. Ayrıca köyümüzde alt yapı olmadığı bahanesi ile birçok kişiye internet bağlanmıyor. Yetkililerden köyümüzün internet alt yapısını güçlendirerek bu sorunların bir an önce çözmelerini istiyoruz” dedi.