Menü Kapat

ARMAĞAN, MOTİVASYON YOLCULUĞUNU SÜRDÜRÜYOR

Motivasyon Otobüsü ve Motivasyon Tırı adlı tescilli projeleriyle son 2,5 yıldır Türkiye’yi dolaşarak eğitim dünyasına seminerler veren Dr. Kudret Armağan, 2023-2024 eğitim ve öğretim dönemi programlarına Simav’a bağlı Beyce Şehit Er Mustafa Nerkiz İlkokulu binasında hizmet veren Hisarbey Ortaokulu son sınıf öğrencilerinden başladı.

Dumlupınar Üniversitesi Simav Meslek Yüksekokulunun İnsan Kaynakları alanı sorumlusu Dr. Kudret Armağan, ‘TÜBİTAK Söyleşileri’ kapsamında Simav’ın Beyce Köyünde bulunan Hisarbey Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldi.

25 YILDIR SİMAV’DA..

Aile İçi Eğitim konulu seminerinde geçmiş seminer programlarından görüntüler eşliğinde öğrencilerle iletişime geçen Armağan, 25 yıldır Simav’da olduğunu ve komşu ilçe Şaphane’nin Kalabak Köyünde 5 sınıflı bir odalı okulda eğitim gördüğünü ve bir sınıfta 5 sınıfın birlikte dersler görmesinin avantajlarını anlatarak günümüz öğrencilerinin okul binası açısında şanslı olduğuna vurgu yaptı.

100 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİYE HİTAP ETTİ..

Akademisyen, yazar ve eğitim görevlisi olarak bu güne kadar 100 binden fazla öğrenciyle görüşme yaptığını, 5 yıl önce Motivasyon Otobüsüyle Hisarbey Ortaokulunda gerçekleştirdiği seminerini 5 yıl sonra yine aynı okulun ve aynı bölgenin çocuklarına tekrar sunmanın önemli bir tesadüf olduğu anlatan Armağan, öğrencilerin aile içinde iletişim kurulmasında neler yapması gerektiğine dair uygulamalı açıklamalarda bulundu.

HER ÖĞRENCİNİN HEDEFİ OLMALI..

Her öğrencinin öncelikle geleceğe dair bir hedef belirlemesini ve bu hedefe odaklanması gerektiğine dikkat çeken Armağan, “Hedefinize doğru emin adımlarla yürürken öncelikle moral ve motivasyonun sağlanmasının, gülümseyen bir yüz ifadesiyle çevresiyle bağ kurmasının, aileleriyle de sıcak ve etkili bir bağ oluşturmasının yollarını mutlaka uygulayın. Mutlu ve başarılı bir öğrenci olmak için siz de ailenizin, öğretmeninizin ve arkadaşlarınızın gülen yüzü olun” dedi.

İNSANLARIN GÖZLERİNE BAKARAK KONUŞUN..

İnsanlarla iletişim kurulurken nazik ve kibar olunması gerektiğini, konuşurken sizi dinleyen kişinin gözlerine bakarak konuşmanın en etkili konuşma tekniği olduğuna vurgu yapan Armağan, bir şeyi anlatırken nefesin ayarlanmasının, diyaframdan nefes alınmasının önemine de değindi. Her öğrencinin aile içi iletişime geçtiğinde hatta aile içi olası bir krizi ele alarak krizi çözmede tüm aile fertlerinin bir arada olduğu bir ortamın en iyi bir ortam olacağını vurgu yapan Armağan, öğrencilerin başkalarıyla iletişim kurmalarında yaşayabileceği problemler ve bu problemlerin çözümü için çeşitli önerilerde bulundu.