Menü Kapat

SİMAV’DA ŞAP HASTALIĞININ KÖKÜ KAZINACAK

Geçtiğimiz Kurban Bayramının hemen ardından Ağustostan itibaren Kütahya merkezde görülen Şap Hastalığı ve devamında Kütahya ve ilçelerinde genişleyen karantina uygulamaları; Simav’ın Akdağ Beldesi Kınık Mahallesinde görülen Şap-2 hastalığı nedeniyle Simav’da da uygulanan karantina uygulamalarının sonuna gelindi.

Yaklaşık 40 bin civarında büyükbaş hayvan varlığının bulunduğu, şap hastalığı yanı sıra kırmızı ete olan ilginin artması, et fiyatlarındaki yükselen fiyatlar, artış gösteren girdiler üreticinin hayvanlarını elden çıkarmasına hız kazandırdığı Simav’da günümüzde 32 bin civarında büyükbaş hayvan varlığı olduğu öğrenildi.

Simav bölgesinde Şap-2 virüsünün yaygınlaşması, hızla yayılması ve 8.aydan itibaren sürdürülen tarama, aşılama ve kontroller hakkında gazetemize bilgi veren Simav Tarım ve Orman İlçe Müdürü Orhan Altın, 8.aydan itibaren kurum olarak başlattıkları şap ve aşı mücadelesinin aralıksız devam ettiğine dikkat çekti.

ALTIN, “İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜMÜZ VETERİNER HEKİM DESTEĞİ SAĞLADI”..

Amaçlarının insan sağlığını da etkileyen, hava yoluyla bile bulaşım gösteren Şap-2 hastalığını en kısa sürede söndürerek hem üreticinin ekonomik yönden, hem ilçenin büyükbaş hayvan varlığının korunması yönünden çalışmaların devam ettiğini anlatan müdür Altın, “Elbette ilçe ekonomisinin önemli lokomotiflerinden olan hayvancılık sektörümüz için aşılama ve tarama çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayacağız. Bunun için en büyük desteği de İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz gösterdi. Bazı birimlerinden 12 dolayında veteriner hekim destekleri sağlayarak şap aşısı yapılmamış kırsal alandaki yerleşim birimlerimizdeki büyükbaş hayvanların aşılanmasına hız verdik. Önümüzdeki 10 gün içinde bu çalışmaları tamamlayıp her şey yolunda gider, hastalığın söndüğünden emin olursak Simav Hayvan Pazarının tekrar haftanın Salı günleri açılması yönünde talepte bulunabileceğiz” dedi.