Menü Kapat

ASLANHAN’DAN ÖĞRENCİLERE VE AİLELERE İKİ AYRI KONFERANS

TÜGVA Simav Şubesi öncülüğünde Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan tarafından öğrencilere yönelik motivasyon temalı konferans düzenledi.

Simav Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını TÜGVA Simav Temsilcisi Tamer Çınkı yaptı. Çınkı konuşmasına Milli Görüş Hareketinin lideri Necmettin Erbakan’ın “Bir milletin asıl gücü; topu, tüfeği yahut tankı değil imanlı ve inançlı gençliğidir!” sözüyle başladı. Çınkı konuşmasının devamında, “TÜGVA Simav Temsilciliği olarak 2018’den bu yana gençlerimize yönelik çalışmalar yapmaktayız. Bugün de sosyal alanda yaptığımız gençlik çalışmalarımızdan olan motivasyon temalı konferans düzenledik. Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan’ın lise son sınıf öğrencilerine vereceği motivasyon temalı konferans ile akşam da vatandaşlara ve ailelere yönelik vereceği ‘Bilinçli Aile, Duyarlı Genç’ başlıklı konferansın faydalı olacağına inanıyoruz” dedi.

Simav Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

TÜGVA Simav Şubesi öncülüğünde gerçekleştirilen Simav’da bulunan lise son sınıf öğrencilerin katıldığı konferansta, kişisel eğitim ve gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan, öğrencilere deneyimlerini aktardı. Eğlenceli esprileriyle, öğrencilere ders çalışma metotlarını anlatan Aslanhan salonda bulunan öğrencilerin beğenisini topladı. Öğrencilerin öncelikle başarılı olmak için inanmalarının gerektiğini, sonrasında ise inandığı hedefe ulaşmak için çok çalışmalarının şart olduğunu belirten Aslanhan,

“Hedefiniz, hayaliniz, gayeniz olmazsa çalışamazsınız. Hedefini belirleyerek bu hedef doğrultusunda ilerleyenler başarıya ulaşacaktır. Ders çalıştıktan sonra yarım saat televizyon izlemek bile motivasyonu bozarak, öğrendiğin şeyleri unutmana neden olabilir. Dağıtmak kolay toplamak her zaman zordur. Bu sebeple ders çalışırken, televizyon izlemek, internete girmek verdiğiniz emeklerin boşa gitmesine neden olur” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin tanınmış eğitimci yazarlarından Sıtkı Aslanhan, aynı akşam da yine aynı salonda ailelere ve büyüklere yönelik ‘Bilinçli Aile, Duyarlı Genç’ seminerini gerçekleştirdi.