Menü Kapat

TÜRKİYE’NİN GERÇEK MİMARLARI GÜNÜNÜ KUTLADI

Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana bir kez daha Öğretmenler Günü olarak kutlanırken Simav’da görev yapan öğretmenler Simav Cumhuriyet Anadolu Lisesiyle Simav İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı programla özel bir gün yaşadılar.

Simav’da 2 programla kutlanan Öğretmenler Günü, Hükümet Konağı Tören Alanında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi’nin meslektaşlarıyla birlikte önceki gün saat 14.00’de Atatürk Anıtına çelenk sunması, saygı duruşunda bulunup birlikte İstiklal Marşı okumasıyla başladı.

Kutlamaların ikinci bölümü ise Simav Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesinin başarılı öğretmenlerinden Hafize Akçan’ın sunumuyla gerçekleştirildi. Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Belediye Başkanı Adil Biçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, İlçe Emniyet Müdürü Secaattin Aktay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ufuk Ayten, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, STSO Başkanı Şeref Kazcıoğlu, okul müdürleri, öğretmenler, Simav’ın şehit öğretmenleri Ali Karaoğlan ve Mehmet Fidan’ın aileleri ve öğrencilerin katıldığı program İbn-i sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Özer’in konuşmasıyla başladı.

Yaptığı konuşmasıyla günü değerlendiren Özer, öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli mesleği, öğretmenliğin her şeyden önce bir ideal ve bir hizmet mesleği olduğuna vurgu yaptı. Bir öğretmenin en önemli özelliğinin; sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhu olduğuna, sevgi dolu bir öğretmenin öğrencisi için yol gösterici ışık kadar değerli görüldüğüne dikkat çeken Özer, “O; yeri doldurulmaz öğretici, eseri-ne kıymet biçilemeyen varlık, kendini tü-keterek etrafını aydınlatan mum,

gerçeğin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insanıdır” dedi.

Daha sonra salonu dolduran öğretmenlere seslenerek; “Saygıdeğer meslektaşlarım, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler; yeni nesil cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır’” sözü bize ışık tutmaktadır. Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Hacı Bektaş-ı Veli’yi, Ahmet Yesevi’yi, Mimar Sinan’ı yetiştiren öğretmendir. Alpaslan’ı, Fatih’i, Yavuz’u ve Mustafa Kemal’i yetiştiren de öğretmendir. Yunus Emre diyor ki; ‘Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim’. O halde, öğretmenler olarak gönüllere talip olmalıyız. Çocuklarımızın kalbine dokunmalıyız sevgiyle, merhametle, sabırla ve şefkatle. Bizler, öğrencilerimiz için bir öğretmen olmanın yanında, bazen bir anne, bazen bir baba ve bazen sığınılacak bir limanız. Bu sebeple, sevginin yanında onlara güven vermeliyiz, güven duymalıyız. Adeta; çiçek yetiştiren bahçıvan edasıyla, onları yetiştirmeliyiz. Öğrencilerimizi bilgiyle donatırken, onları vicdanlı ve ahlaklı olarak da yetiştirmeliyiz. Onlara örnek ve model olmalıyız. Milli ve manevi değerlerimizi, vatan sevgisini, millet sevgisini ve bayrak sevgisini vermeliyiz. Bu duygularla, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor, çalışan ve emekli olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum”  ifadesinde bulundu.

Daha sonra günün sunucusu Hafize Akcan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in gönderdiği kutlama mesajını okuyup ardından da fon müziği eşliğinde şair Salih Ağrak’ın “Ben Öğretmenim” adlı şiirini alkışlar eşliğinde seslendirdi. Ardından da Simav’da; çarşıda, pazarda, iş yerinde, sanayi sitesinde öğretmenle ilgili düşüncelerini kısaca dile getiren vatandaşlar ve esnaflarla yapılan röportajlar ilgiyle izlendi. Bu gösterimin devamında ise Simav’ın teröre kurban verdiği şehit öğretmenleri Ali Karaoğlan ve Mehmet Fidan anısına video gösterimi yapıldı. Öğrencilerin ‘Öğretmen Olmak İstiyorum’ adlı oratoryo sunumu salonu dolduranlar tarafından alkışlanırken

Simav Belediyesi’nin 49 kişilik Çocuk Korosu da öğretmenlere sevgi ve saygılarını mini bir konserle sundu. Daha sonra da emekliye ayrılan öğretmenler adına öğretmen Bekir Güngör’e plaket ve belge sunumu Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu tarafından yapıldı.

Öğretmenler Günü kutlama programı daha sonra ödüllerin takdimi ile devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler arasında düzenlenen öğretmenler gününe özel ‘Anı Yazma Yarışması’nda birinci olan Münise İnan Demir, Halk Eğitimi Merkezince düzenlenen Öğretmenler Arası satranç turnuvası şampiyonu Fatih Albay, resim dalında anaokulu ve ilkokul öğrencileri Hatice Yalın ve Defne Girgin, ortaokullar şiir dalında Sude Naz Kılıçaslan, kompozisyon alanında da liseler arası yarışmada da Mükerrem Çevik kaymakam Karaloğlu ve belediye başkanı Biçer tarafından ödülleri takdim edilen isimler oldu.

2022 yılı Öğretmenler Günü kutlama programı Simav Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Türk Müziği Korosunun müzik öğretmeni ve keman sanatçısı Deniz Yenilmez’in yönetimi ,müzik öğretmeni Murat Eren’in gitar, Recep Şengel ve Uğur Karayörük’ün de ritimde eşlik etmesiyle 24 kişilik koronun Türk Sanat Müziği şarkıları icra etmesiyle son buldu.