Menü Kapat

BAŞKAN BİÇER’DEN 3 YILIN ÖZETİ

Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, Mart 2019 yerel seçimlerden bugüne 5 yıllık görev süresinin ilk 3 yılında gerçekleştirdiği yatırım ve hizmetlerle yapımı devam eden projeler ve yapılacaklarla ilgili Simav halkına adeta geniş kapsamlı bir özet sundu. Çalışmalarını “Hizmet Yolunda Geçen 3 Yıl” adını taşıyan kitapta toplayan başkan Biçer’in Belediye Kültür Merkezindeki sunumunda bu kitabın dağıtımı da sağlandı.

Belediye Başkanı Adil Biçer’in 3 yıl 3 aylık geçmiş hizmet süresinde gerçekleştirdiği yatırım ve hizmetleri şu konu başlıkları çerçevesinde hatırlattı:

SİMAV KOZMETİK PROJESİ

Simav kestanesini şifalı termal sularımızla birleştirerek “Simav” markasıyla yeni bir kozmetik ürünü üretmeye başladık. Simav kestanesinin ve Simav Termalinin tüm yurtta ve dünya çapında bilinirliğinin artması ve özellikle de Simav’ımızın tanıtımına katkı sağlaması amaçlanan projemizde Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi de proje ortağımızdır. Simav Kestanesi Kadın ve Engelli İstihdamına Kapı Açıyor isimli projemizin bir diğer amacı da şehrimizdeki kadın ve engelli bireylere çalışma olanağının sağlanmasıdır. 1 Milyon 300 Bin TL bütçeli projemizin 1 Milyon TL’si Zafer Kalkınma Ajansından hibe olarak alınmış ve tesisimiz atıl durumda olan Simav Şeker Pancarı binasında hizmete girmiştir. Tesisimizde ilk etapta 5 kişi istihdam edilmiş olup, tam kapasite ile tesisimizin çalışmaya başlamasıyla istihdam sayımız da artacaktır. Günlük 17 bin şişe dolum kapasiteli Simav Kozmetik tesisimizde; duş jeli, bay-bayan şampuan, bay-bayan roll on, katı sabun, sıvı sabun, kolonya, el ve vücut losyonu, el kremi ve masaj jeli gibi ürünler üretilmektedir.

1. ETAP PRESTİJ CADDE PROJESİ

2019 yılı Eylül ayında Hükümet Konağı ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki Kışla caddesinin günün şartlarına uygun bir görünüm kazandırılması için başlattığımız proje ile 440 metrelik yolda 3138 m2 kumlamalı taş, 983 m bordür, 305 m2 görme engelli yön taşı, 970 m yağmur oluğu, 2694 m2 kaldırım karosu, 28 adet bank-oturma gurubu, 8 adet pergole, 37 adet çöp kovası, 4 gurup bisiklet istasyonu, 28 adet sokak aydınlatma direği, 360 adet bitki ve ağaç uygulamaları yapılarak Simav’ın ilk prestij caddesi olarak hizmete açıldı. 2019 yılı sonunda hizmete açılan caddemiz toplam 1 milyon 415 bin TL’ye mal olmuştur.

GÖLCÜK YAYLASI TAŞ KONAKLARI PROJESİ

Gölcük Yaylasının piknikçiler tarafından tercih edilmeyen ve ağaçsız olan bölümünde inşa edilen Taş Konaklar, Gölcük Yaylasının kendine has özel taşından ve kerestesinden imal edilmiştir.

Doğaya hiçbir zarar vermeden inşa edilen konaklarımızda %100 doğal olan geri dönüşüm malzemeleri kullanılmıştır. Konaklarımızın her türlü işçilik ve imalatı belediyemiz atölyesinde ve belediyemiz personeli tarafından yapılmıştır. Bu sayede belediyemiz %75’lik tasarruf sağlamıştır. Taş Konaklarımız 15 Aralık 2021 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlamıştır.

GÖLCÜK YAYLASI BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU PROJESİ

1450 Rakımlı Gölcük Yaylamızda, Türkiye’nin bu yükseklikteki kesintisiz, en uzun, ilk ve tek parkuru olma özelliğini taşıyan “Gölcük Yaylası Bisiklet ve Yürüyüş Yolu” 2021 yılının Nisan ayında hizmet vermeye başlamıştır.

EYNAL KAPLICALARI ELEKTRİK HATLARININ YER ALTINA ALINMASI PROJESİ

Eynal Kaplıcalarındaki elektrik hatlarının yer altına alınmasıyla kaplıcamız kötü görüntüden kurtularak modern bir görünüme kavuşmuş, ayrıca kaplıcamızda bu konuda kesintisiz ve daha verimli bir hizmet verilmeye başlanmıştır. Tamamı Kültür ve Turizm Bakanlığından hibe alınarak yapılan ve 1 Milyon 200 bin TL’ye mal olan çalışma 2020 yılı içerisinde tamamlanmıştır.

EYNAL KAPLICALARI YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU PROJESİ

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında yapımına başlanan Yarı Olimpik Termal Yüzme Havuzumuz 2022 yılının ikinci yarısında hizmet vermeye başlamıştır. 5 Milyon 839 Bin TL’ye mal olan havuzumuzun 4 Milyon 701 bin TL’si Spor Toto Teşkilat Başkanlığından hibe alınmıştır.

SİMAV BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİ

Yapımına 20 Ekim 2017 tarihinde başlanan fakat daha sonra çalışmaların bir süre durduğu Kültür Merkezi inşaatının 2019 yılında tarafımızca yeniden ikmal ihalesi yapılarak ve 2020 yılı içerisinde tamamlanarak hizmet vermeye başladı. İçerisinde Belediye Sineması ismiyle hizmet veren 2 adet sinema salonu, İlçe Halk Kütüphanesi, Ege Bölgesinin ilk, Türkiye’nin 7.Bebek Kütüphanesi olma özelliği taşıyan Bebek Kütüphanesi, sosyal ve kültürel etkinlikler için kurs alanları ve 310 kişilik Konferans Salonu bulunan Kültür Merkezi, şehrimizin sosyal ve kültürel anlamda önemli bir ihtiyacına cevap vermektedir.

BEBEK KÜTÜPHANESİ PROJESİ

İlçemiz Kültür Merkezi bünyesinde açılan Simav Belediyesi Bebek Kütüphanesi Türkiye’nin 7, Ege bölgesinin ise ilk Bebek Kütüphane olma özelliği taşıyor. Simav Belediyesi tarafından ücretsiz olarak hizmet verilen Bebek Kütüphanemizde 0-3 yaş arası bebeklerimiz anneleri ile birlikte ve her seansta 2 bebek olacak şekilde hizmet almaktadırlar. Tamamı Kültür ve Turizm Bakanlığından hibe alınarak yapılan ve 400 bin TL’ye mal olan Bebek Kütüphanesi 15 Kasım 2021 tarihinde hizmete girdi.

EYNAL KAPLICALARI APART YENİLEME PROJESİ

Apartlarımızın modernizasyonunu sağlamak ve apartlarımızı günün koşullarına uygun hale getirerek misafirlerimizin daha konforlu ve rahat bir tatil geçirmeleri amacıyla bir kısım apartlarımızda yeni çalışmalar gerçekleştirdik. Egenin termal turizm cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Eynal Kaplıcalarına 2021 yılında yaptığımız yatırımlarla yeni bir kimlik, yeni bir konsept kazandırdık.

EYNAL BUTİK OTEL(EGE PALACE)

Belediyemiz tarafından Eynal Kaplıcalarında yapımı tamamlanan Butik Otel, 11 Kasım 2019 tarihinde Konaklamalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olma şartı ile ihale edildi. 2020 yılı Mart ayında Ege Palace ismi ile hizmet vermeye başlayan otelimiz ne yazık ki fiziki şartların yetersiz olmasından dolayı 4 yıldız ve buna bağlı olarak da Fizik Tedavi ruhsatını alamamıştır. Ege Palace Termal Butik Otel bünyesinde bulunan restoran ve kafeterya otel dışından gelen misafirlere hizmet vermektedir.

EYNAL KAPLICALARI APART CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ

Eynal Kaplıcalarında bulunan apartlarımızın tamamında günün şartlarına uygun dış cephe sağlıklaştırması yaptık. 1 Milyon 20 bin TL’ye mal olan dış cephe sağlıklaştırma işinin 750 bin TL’si Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından hibe alınmıştır. Bununla birlikte tüm apartlarımızda konsept değişikliği ve iç mekan yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir.

BELEDİYE SİNEMASI PROJESİ

Simav Belediyesi Kültür Merkezimizde bulunan Belediye Sinemamız 15 Temmuz 2021 tarihinde gösterime başladı. Simavlı sinemaseverlerin vizyondaki filmlerle buluştuğu Belediye Sinemamız sayesinde ilçemizdeki kültür, sanat, sinema ve tiyatro bilincini güçlendirmeyi hedefliyoruz.

KONFERANS SALONU

Simav Belediyesi Kültür Merkezinde bulunan Konferans Salonumuz 5 Eylül 2020 tarihinde hizmet vermeye başladı. Toplam 310 kişi kapasiteli olan Konferans Salonumuz ilçemizdeki birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

HUZUREVİ YAŞLI BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

Yıllardır yaşanan çeşitli zorluklara rağmen tamamlanan fakat bir türlü hizmete giremeyen Huzurevi Binası, girişimlerimiz sonrasında T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Simav Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmet vermeye başladı.

SİMAV GENÇ KART PROJESİ

Simav Genç Kart Projesi; Simav Belediyesinin bir sosyal sorumluluk projesidir. İlçemiz için oldukça önemli olan bu projeden, üniversite ve ortaöğretimde okuyan 14 ila 24 yaş arasındaki yaklaşık 6 bin civarı öğrencimiz yararlanmaktadır. Simav Belediyesi olarak hedefimiz; öğrencilerimizin ve ailelerinin bütçelerine mali destek sağlamak, esnaflarımızın da ticari hacminin genişlemesini sağlamaktır. Projemiz 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren hayata geçmiştir.

2. VE 3. ETAP PRESTİJ CADDE PROJESİ

2021 yılında ilçemiz Hisarardı caddesinde, Cumhuriyet ve Atatürk caddelerinin bir bölümünde, Ağdacılar caddesinde, Tevfik Fikret caddesinin bir bölümü, Kayacan caddesi, 4 Eylül caddesi, Terziler sokak ve Eski Garaj caddesinde prestij cadde çalışmalarımızın 2. Ve 3. Etaplarını gerçekleştirdik. Toplam 1500 m uzunluğa sahip prestij cadde 2. Ve 3. Etap çalışmamızda, 4115 m2 kaldırım döşeme, 2535 m bordür döşeme, 431 m sınır bordürü, 9495 m2 yol döşeme, 2469 m yağmur oluğu, 841 m2 görme engelli yön taşı, 15 adet pergole, 55 adet bank-oturma gurubu, 75 adet çöp kovası, 12 gurup bisiklet istasyonu, 49 adet sokak aydınlatma direği, 18 çeşit 1930 adet bitki-ağaç, bir adet saat kulesi, 150 m2 park düzenlemesi, 700 m2 meydan düzenlemesi ve 234 araçlık otopark uygulamaları yapılarak halkımızın hizmetine sunduk. Prestij Cadde 2. Ve 3. Etap çalışmamız belediyemiz öz kaynakları ile finanse edilmiş olup toplam 4 Milyon 375 bin TL’ye mal olmuştur.

JEOTERMALLİ AKILLI OTOBÜS DURAK PROJESİ

Jeotermal alanında öncü olan ilçemizde; Simav Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilke daha imza atarak Jeotermalli Akıllı Otobüs Duraklarını halkımızın hizmetine sunduk.

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ PROJESİ

Simav Belediyesi olarak artık elektrik üretmeye de başladık. Belediyemizin öz kaynakları ile 5 Milyon 49 bin TL’ye mal olan Simav Belediyesi Güneş Enerji Santralimiz iki ay gibi çok kısa bir sürede tamamlanarak 31 Aralık 2020 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlamıştır.

GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİ PROJESİ

Ambalaj atıklarının kaynağından ayrıştırılması, taşınması ve geri dönüşüme gönderilmesi için 2021 yılının Ocak ayından bu yana geri dönüşüm tesisimiz hizmet vermeye devam ediyor. Bu sayede doğal kaynaklarımızın azalmasının önüne geçmeyi, atıkların ekonomimize katkı sağlamasını, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakabilmeyi ve birçok çevresel faktöre katkı sağlamayı hedefliyoruz.

HALK EKMEK PROJESİ

Sosyal belediyeciliğin gereği olarak halkımızın sağlıklı, taze ve uygun fiyata ekmek alabilmesi için ilçemizin değişik bölgelerinde kurulan Halk Ekmek Büfeleri 7 Şubat 2022 tarihinden itibaren vatandaşımıza hizmet vermeye başladı.

YENİ SU KAYNAKLARI ARAMA ÇALIŞMALARIMIZ VE DOĞAL KAYNAK SUYU PROJEMİZ

Vatandaşlarımıza bölgemizin en kaliteli doğal kaynak suyunu içiriyoruz. Suyu kaynaklarımızı korumak ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakmak için Simav Belediyesi olarak Simav dağlarında çok önemli su alt yapı yatırımlarına imza attık. Bu sayede 2020 yılı başından bu yana vatandaşlarımıza tamamen doğal, Simav dağlarının en kaliteli suyunu içiriyoruz.

CUMHURİYET MEYDANI MEYDAN VE ADNAN MENDERES PARKI DÜZENLEME ÇALIŞMALARI

İlçemiz Cumhuriyet Meydanını ve Adnan Menderes Parkını Prestij Cadde 2. Ve 3. Etap çalışmaları kapsamında yeniden düzenledik. 2022 yılında yapılmasını planladığımız Belediye Meydan Kafe ile de Nasuh Ağa Camii önünde bulunan oturma alanı birbiriyle entegre edilecektir. Bu proje ile 80 m2 görme engelli yön taşı, 14 gurup oturma birimi, 18 adet çöp kovası, 10 adet aydınlatma direği, 930 adet çalı, 18 adet ağaç, 150 m2 park düzenlemesi ve 700 m2 meydan düzenlemesi uygulamaları yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.

HASTANE ALT GEÇİT ÇALIŞMASI

Simav Devlet Hastanemize yaya olarak ulaşmak isteyen vatandaşlarımız için Karayolları 14. Bölge Müdürlüğümüz tarafından çevre yoluna 4×3 m ebadında alt geçit yapıldı. Alt geçidimiz 2021 yılı sonundan bu yana halkımıza hizmet vermeye devam ediyor.

EYNAL RESTORAN

2019 yılında kira ihalesi yaptığımız Eynal Kaplıcalarında bulunan restoranımızı 5 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yenilenen yüzüyle Simav Belediyesi olarak işletmeye başladık. Eynal Restoranımızın yeniden Simav Belediyesi tarafından işletilmesi ile birçoğunun Simav dışında çalışmak zorunda olduğu işinde uzman 20 civarında gencimize hem istihdam olanağı sağlanmış, hem de uygulanan yeni işletme modeli ve mali disiplin politikası ile Eynal Restoran zarar eden bir işletmeden artık kar eden bir işletme haline gelmiştir.

EYNAL KAPLICALARI DART, PENALTI, MACERA PARKURU VE BAHÇE SATRANÇ PROJESİ

Eynal Kaplıcalarında çocuklarımızın, gençlerimizin ve vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirmeleri ve gönüllerince eğlenebilmeleri için dart, penaltı, survivor eğlence parkuru ve bahçe satranç uygulamalarını 2022 yılı içerisinde halkımızın hizmetine sunduk.

EYNAL KAPLICALARI SU DEPOSU

Her geçen gün gelişmekte olan Eynal Kaplıcalarımızda uzun zamandır eksikliğini hissettiğimiz soğuk ve sıcak su depolarımızı 2020 yılı içerisinde hizmete aldık. Tamamı Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan hibe ile yapılan her birisi 750’şer tonluk su depolarımız toplam 739 Bin 724 TL’ye mal oldu.

JEOTERMAL KUYU İÇİ POMPA

Jeotermal enerji sistemimizin iyileştirilmesi ve abonelerimizin daha konforlu ve verimli ısınmaları için 2020 yılında 2 adet kuyu içi milli sıcak su pompası

alımı gerçekleştirdik. Bu sayede daha yüksek sıcaklıkta enerji elde edilmeye başlanmıştır.

YEŞİLOVA MAHALLESİ HALI SAHA PROJESİ

Yeşilova mahallesinde eksikliğini hissettiğimiz, gençlerimizin sportif faaliyetlerini gerçekleştirebilmeleri için gerekli olan halı sahamızı Spor Toto iş birliği ile mahallemize kazandırdık.

EYNAL KAPLICALARI GECE PAZARI

Eynal Kaplıcalarına gelen misafirlerimize alışveriş yapma olanağı sağlayan, Simav’lı esnafımıza ise yeni bir ticari alan oluşturan Eynal Kaplıcaları Gece Pazarımız 2021 yılının Haziran ayından bu yana hem kaplıca misafirlerimize, hem de Simav’lı hemşerilerimize hizmet veriyor.

EYNAL KAPLICALARI GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI

Bir turizm şehri olan ilçemizin en önemli değerlerinden olan Eynal Kaplıcalarımızda günün koşullarına uygun hizmet verebilmek ve Eynal Kaplıcalarımızı bir turizm cazibe merkezi haline getirmek için TSE’den 26 Ağustos 2020 tarihinden itibaren aldığımız Güvenli Turizm Sertifikası ile hizmet veriyoruz.

JEOTERMAL ENERJİ İÇİN 5 ADET JENERATÖR ALIMI

Olası elektrik kesintilerinde jeotermal enerjimizin etkilenmemesi ve abonelerimizin mağdur olmaması için kuyu başlarına ve ısı merkezlerimize 5 adet jeneratör alımı gerçekleştirdik.

TARLA YOLLARIMIZI DÜZENLEDİK

İlçemizin muhtelif bölgelerinde bulunan tarla yollarının kullanıma elverişsiz durumda olmaları nedeniyle yaptığımız planlama sonrasında belirlenen tarla yollarına dolgu malzemesi atılarak yolların tamamı revize edilmiş ve yollarımız halkımızın ve çiftçilerimizin kullanımına açılmıştır.

PANDEMİ SÜRESİNCE YAPTIKLARIMIZ

2 yıl boyunca tüm dünyayı etkisine alan pandemi döneminde Simav’ın ve Simavlı’nın bu süreçten çok etkilenmemesi ve mağduriyetleri en aza indirmek adına Vefa Sosyal Destek Hizmet Masamızı kurarak halkımızın hizmetine aldık. Simav Belediyesi olarak halkımıza ve esnaflarımıza 3000 adet eldiven, 2000 adet kolonya, 396 adet erzak kolisi dağıtımını gerçekleştirdik. Uzaktan eğitim uygulamasında öğrencilerimizin eğitimleri için EBA destek noktaları oluşturarak özellikle internet ve bilgisayar temininde güçlük çeken öğrencilerimize ücretsiz olarak uzaktan eğitim imkanı sağladık.

2019 YILINDAN BU GÜNE ARAÇ PARKURUMUZA KAZANDIRDIĞIMIZ ARAÇLAR

1 Adet 4×4 Arazöz, 1 Adet 4×4 Kurtarma Aracı, 1 Adet Çift Çeker Traktör, 1 Adet Zabıta Aracı, 1 Adet Servis Aracı, 1 Adet 4×4 Hizmet Aracı, 1 Adet Hizmet Aracı, 1 Adet JCB Kepçe, 1 Adet Hidromek Kepçe, 1 Adet Minibüs, 3 Adet Çöp Kamyonu, 3 Adet Toplu Taşıma Aracı Belediyemiz araç filosuna eklenmiştir.

GÖLCÜK YAYLASI KIZAK VE DOĞAL BUZ PATEN PİSTİ, KIŞ EĞLENCE PARKURU PROJESİ

Gölcük Yaylası Kızak ve Doğal Buz Paten Pisti, Kış Eğlence Parkuru projesinin yapım işine başladık. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun talimatı ile Spor Toto Teşkilatı Başkanlığı tarafından 600 bin TL hibe ödenek ayrılan projemiz 2 Milyon 147 bin TL’ye ihale edilmiştir. Projemizin 2022 yılı sonuna kadar hizmete girmesini hedefliyoruz.

SİMAV ENGELSİZ PARK VE GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ PROJESİ

2021 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1 Milyon 400 bin TL hibe ödenek ayrılan projemizin yaklaşık 3 Milyon 445 bin TL’ye mal olması tahmin ediliyor. Hisarardı mahallemizde bulunan eski Gülizar Eren İlkokulunun bulunduğu alana yapılacak olan projemiz 2022 yılı sonuna doğru hayata geçmesi planlanıyor.

MEZBAHANE PROJESİ

Kütahya’nın en çok küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayısına sahip olan ve aynı zamanda bölgenin en büyük hayvan pazarlarından birinin kurulduğu ilçemizde 1. Sınıf işletme ruhsatına sahip bir mezbahaneye kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğimiz mezbahanemizde günlük 50 büyükbaş olan kesim kapasitesi 300 büyükbaş kapasiteye çıkacak.

GÖLCÜK YAYLASI GEMİ PARK PROJESİ

Kısa sürede çocuklarımızın ilgi odağı haline gelen, 20 metre uzunluğunda, 4.70 metre genişliğinde ve 2 metre yüksekliğinde olan Gemi Park Projemizi Egenin Parlayan Yıldızı Gölcük Yaylamızda misafirlerimizin hizmetine sunduk.

KİTAP KAFE PROJESİ

Simav Belediyesi tarafından tahsis alınan Eski Karakol binasında açılacak olan Simav Kitap Kafe ile gençlerimiz şehrin en gözde merkezindeki mekanda zaman geçirebilecekler. Simav Kitap Kafe’de 13-30 yaş arası gençlerimize eğitim programları hazırlanacak, ayrıca kişisel gelişim, tarih, gençlik, çevre ve şehircilik gibi hususlar üzerinde söyleşiler ve konferanslar düzenlenecektir.

EYNAL AQUA KAFE SOFTPLAY OYUN ALANI PROJESİ

Yaklaşık 400 m2’lik kapalı alanda hizmet verecek olan parkurumuzda; Ninja Parkuru, Kule Parkuru, Kum Havuzu, Trambolinler, Meslek Atölyeleri, Çift Ziplayn, Karmaşık Top Havuzu, Hareketli Oyun Grupları ve Tırmanma Duvarı olmak üzere toplam 9 istasyon, ayrıca 150 m2’lik kapalı alanda da 26 adet jetonlu oyuncak bulunmaktadır. Oyun Salonumuz 2022 yılı Temmuz ayı içerisinde halkımızın hizmetine açılacaktır.

TARİHİ BABUKBEY HAMAMI TÜRK HAMAM MÜZESİ PROJESİ

Tarihi Babukbey Hamamının korunarak gelecek nesillere taşınması ve tarihi mirasımıza sahip çıkmak adına “Tarihi Babukbey Hamamı Türk Hamam Müzesine Dönüşüyor” isimli projemiz artık Türk Hamam Müzesi olarak hizmet verecek. Projemiz 2022 yılı içerisinde tamamlanarak “Tarihi Babukbey Türk Hamam Müzesi” olarak hizmet vermeye başlayacaktır. Tamamı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu ve Tarihi Kentler Birliğinden hibe alınarak hayata geçirilen projemiz 615 bin TL’ye mal oldu.

ASKERLİK ŞUBESİ YER ALTI OTOPARKLI PARK VE SOSYAL TESİS

2022 yılında yapılması planlanan Yer altı Otoparklı Park ve Sosyal Tesisi Projemizle 73 araçlık yer altı otoparkı, 435 m2’lik kafe, 100 m2’lik açılır kapanır teras ve 572 m2 üzerine kurulu çocuk oyun parkı yapılmasını planlıyoruz.

ORGANİZE SERA PROJESİ

1.185.320 m2’lik alanda kurulacak olan Sera OSB’de 25 dekarlık 31 adet sera parseli ve değişik miktarlarda 16 adet sanayi parseli bulunuyor. Tarımsal üretimin öneminin her geçen gün arttığı bir dünyada hedefimiz, Simav Eynal Domatesi markası ile marka değeri kazanmış olan domatesimizin üretiminin ve buna bağlı olarak da yurt içi ve yurt dışında pazarını artırmak önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Yaklaşık 1500 kişiye doğrudan iş imkanı sağlayacak olan Organize Sera ile yıllık domates üretimimizin 50 bin tona ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu sayede Simav’ın isminin tüm dünyada duyulması sağlanacağı gibi, yapılacak olan ihracat ile ilçe ve ülke ekonomimize de ciddi anlamda girdi sağlanmış olacak.

SİMAV YENİ OTO SANAYİ PROJESİ

Simav Oto Sanayi Sitemizin şehrin içerisinde kalması, iş yerlerinin küçük ve yetersiz olması, günün koşullarına uygun olmayıp esnaflarımızın ihtiyaçlarını karşılayamaması ve özellikle de ilçemizin deprem kuşağında olması gerçeği karşısında gerek sanayi esnafımızın ve gerekse halkımızın sanayimizin taşınması yönündeki taleplerine duyarsız kalmayarak Simav Belediyesi olarak bir çalışma başlattık. İlçemiz için oldukça kıymetli olan bu yatırım Simav’ımıza gerek istihdam ve gerekse ekonomik anlamda büyük katkı verecek, ayrıca bölgemize de önemli ölçüde ivme kazandıracaktır. 28 Mart 2022 tarihinde TOKİ Başkanlığı, Kütahya Valiliği, Simav Belediye Başkanlığı ve Simav Esnaf ve Sanatkarlar Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ile birlikte TOKİ Başkanlığında Simav için bu tarihi protokole imza attık. Söz konusu projede ihtiyaç duyulan taşınmazların Acele Kamulaştırma Kararı 19 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı. Esnaflarımız için uygun ödeme koşullarının yer aldığı proje, Cumhuriyet tarihi boyunca Simav’ımızın yakaladığı en büyük fırsattır.

BELEDİYE MEYDAN KAFE PROJESİ

İlçemiz Cumhuriyet Meydanında bulunan kapalı otoparkın üzeri, Cumhuriyet Meydanı meydan düzenlemesi kapsamında yeniden düzenlenmiştir. Otoparkın üzeriyle Nasuh Ağa Camii önünde bulunan oturma alanı birbirleriyle entegre edilecektir.

JEOTERMAL ANA HAT PROJESİ

Eynal Kaplıcalarından Garaj Isı Merkezine gelen ana hattımızın ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle özellikle kış aylarında oluşan patlaklar, bu patlaklara bağlı abonelerimizin enerji alamaması ve oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için Jeotermal Enerji Ana Hattımızın yenilenmesi gerekiyordu. Bu bağlamda Belediyemizce 4400 metrelik çelik boru ve bağlantı aparatları satın alındı. Tamamı Simav Belediyesi öz kaynaklarından finanse edilen söz konusu yatırımın maliyeti 17 Milyon TL civarındadır. Bu sayede abonelerimize kesintisin enerji sağlanmasının yanında iletim esnasında meydana gelen ısı kaybının da ortadan kalkması hedeflenmektedir.

ARKEOPARK MOZAİKLİ EV PROJESİ

Tarihimize sahip çıkmak, ilçemizin yerli ve yabancı turizm merkezleri içerisindeki tercih edilebilirliğini artırmak ve şehrimizin tarihi dokusunu ortaya çıkarmak amacıyla; Karşıyaka mahallesi Erenler caddesi 1. Derecede Arkeolojik Sit alanında bulunan mozaiklerin ve çevresinin Arkeopark-Açık Hava Müzesine dönüştürülmesi projemiz vardır.

KSBÜ SİMAV SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

KSBÜ Simav Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunun bina ve derslik ihtiyacı nedeniyle ilçemizde oluşan ortak kanaat karşısında girişimlerimiz sonrasında önce Simav Fen Lisesi binasının üniversitemize tahsisi sağlandı. Yüksek okulumuzun tam bir üniversite hizmet binasına kavuşması için gerekli olan 10 Milyon TL ödenek, yine girişimlerimiz sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Simav Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulumuza aktarılmıştır. Yapılan revizyon sonrasında okulumuz bir an önce yeni binasında hizmet vermeye başlayacaktır.