Menü Kapat

BEYCEKÖY KÂĞIT ÜSTÜNDE SİMAV’IN 18. MAHALLESİ OLDU

Simav’ın en eski beldelerinden, günümüzde ise Simav’ın 83 köyünden birisi olan Beyceköy’de Simav’a mahalle olma isteğiyle ilgili vatandaşların beklediği referandum yürürlüğe girdi.

Simav’ın 18 mahallesinden birisi olan, Değirmenciler Mahallesiyle Simav’a bağlı Demirciköy beldesi arasında kalmış Beyce’de geçtiğimiz yıl 31 Temmuz Pazar günü yapılan referandum oylamasında hatırlanacağı gibi 3 sandıkta kullanılan ve geçerli kabul edilen oyların çoğunluğu ‘Evet’ çıkmıştı.

İlçe Seçim Kurulu gözetiminde yapılan oylamanın sonucunun resmen açıklanmasının ardından da Beyce halkının isteği ve referandum sonucu bu kez tekrar Simav Belediye Meclisine taşınmış, mecliste yapılan görüşmenin ardından Beyce’nin Simav’a ‘Mahalle’ olarak bağlanması oy birliğiyle kabul edilmişti.

Geçtiğimiz hafta sonu bir düğün için Simav’a gelen Kütahya İl Özel İdare Genel Sekreteri Murat Koyak, Beyce’nin Simav’a mahalle olması için gerekken işlemlerin yapıldığını gazetemize açıklarken AK Parti Simav İlçe Başkanı Ecz. Ahmet Kulat ise referandumla Simav’a mahalle olan Beyce’nin şehrin 19.mahallesi olduğunu, Beyce’deki inşaat ruhsatlarına ilişkin işlemlerin Simav Belediyesince sürdürüldüğünü, prosedür yönünden yapılacak ilk yerel seçimlerin ardından Beyce’nin resmen Simav’ın mahallesi konumuna geleceğini, İller Bankası paylarının transferi için ise 1.1.2025 tarihinin bekleneceğini açıkladı.