Menü Kapat

HERKESİ BULUŞTURAN SÜNNET YEMEĞİNE 3 BİN KONUK KATILDI

Simav’da son yılların en kapsamlı ata geleneği olarak gösterilen AK Parti Kütahya Milletvekili ve TBMM Divan Kâtibi Av. Adil Biçer’in oğlu Şemsi Berat Biçer için gerçekleştirdiği sünnet geleneği partili partisiz herkesi buluşturan bir etkinlik olarak tarihe geçti.

Simav Belediye Başkanı iken 4.hizmet yılının sonunda 28.Dönem Milletvekilliği Seçimleri için görevinden ayrılan ve AK Parti’den Kütahya 1.Sıra Milletvekili olarak gösterilmesinin ardından TBMM Meclis Divan Kâtipliğine kadar yükselen 2 kız 1 erkek çocuk babası Av. Adil Biçer, aylar öncesinden kararlaştırdığı sünnet geleneğini Eynal Kaplıcaları Firuze Düğün Salonunda hayata geçirdi.

AK Parti Kütahya Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyelerden birisi olan Av.Adil Biçer’in kitleleri buluşturan sünnet etkinliğine 14 Mayıs Seçimlerinde yanında olan AK Parti Kütahya Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir, Simav’ın Fahri Hemşerisi Kütahya Valisi Ali Çelik, hemşerimiz Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı hemşerimiz Av. Hamza Dağ, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Simav İlçe Başkanı Ahmet Kulat Eynal’a ilk gelenler oldu.

Bir akşam önce geleneklere uygun geniş katılımlı mütevazı Kına Gecesi etkinliğinin yaşandığı, akşam saatlerinden yemek ikramının yapıldığı sabah saatlerine kadar Arpacık Çorba, Tas Kebabı, İrmik Helvası, Bamya, Bulgur Pilavı ve Cacık’tan oluşan mönü Simav’ın ünlü aşçıları tarafından hazırlanırken kazanlarda pişirilen yemekler eskiden olduğu gibi 6-8 kişilik tabaklarla gönüllü görevliler tarafından sinilerle servis edildi.

Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay’ın daveti üzerine Simav’a gelen TBMM Camii din görevlileri Mehmet Tuna, Mehmet Göregen ve Dünya Hafızlık Şampiyonlarından Ali Tel’in katıldığı Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve yaptırdıkları toplu dualar sünnet yemeği etkinliğine manevi bir haz kazandırırken Sünnete katılan Kütahya Valisi Ali Çelik ve Simav Kaymakam Vekili ve Şaphane Kaymakamı Burhanettin Yavaşi, Simav’ın da bağlı olduğu Kütahya Baro Başkanı Av. Edip İlkay Sunay, İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, çevre ilçelerin belediye başkanları, Simav Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Tosun, Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Alaattin Kaçal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Murat Koyak, Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Ünal, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Sertaş Erarslan, Milliyetçi Hareket Partisi Simav İlçe Başkanı Bayram Yılmaz ve partinin ilçe yönetim kurulu üyelerinden bazı isimler, Simav’daki birçok resmi daire yöneticisi, il genel ve belediye meclis üyeleri, beldelerin belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, Simav yöresinden yetişen hafızların ‘Hafız Hocası’ Hasan Takak ve binlerce vatandaş Biçer Ailesine tebriklerini sundu. Sünnet yemeği Pazar günü saat 16:30’da sona erdi.