Menü Kapat

90. SİMAV PANAYIRI 18 AĞUSTOSTA BAŞLAYACAK

Türkiye’de uzun soluklu birkaç panayırdan birisi, Ege’de ise en önemlisi kabul edilen Simav Turizm ve Ticaret Panayırı, Belediye Meclisinin aldığı karara bağlı olarak 18 Ağustos-27 Ağustos tarihleri arasında 10 gün süreli olarak Leylekkürü olarak adlandırılan panayır alanında yapılacak.

Belediye Başkanı Fatih Kalay ilçenin geçmişten günümüze yaşattığı en önemli geleneklerden birisi olan panayırın Cumhuriyetin 100.yılında 90.ncı kez yapılacağına  dikkat çekerek, Türkiye’nin her yerinden gelen esnafların, ilçemiz ve çevresinden katılan kuruluş ve STK’ların renk kattığı panayırımızın bölgenin ticaret ve eğlence merkezi konumuna gelmesinde büyük bir etken olduğunu kabul ediyoruz. Vatandaşlarımız alış-veriş ihtiyaçlarını giderdiği ve 10 gün boyunca eğlendiği bu özel günleri en iyi şekilde değerlendirmesi için Simav Belediyesi olarak bizlerde elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Simav Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Mali İşler Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleşecek olan panayırda sahneye çıkarak ücretsiz halk konseri verecek sanatçıları da gazetemize açıklayan başkan Kalay, “18 Ağustosta başlayacak olan panayırımızın ilk halk konseri 19 Ağustosta KÖFN adlı gurubun konseriyle start alacak.

23 Ağustos Çarşamba günü ise Türk Sanat Musikisi ve Fantezi Müziğin güçlü sesi Esra Akman’ın konseriyle devam edecek. Ayrıca programlarımızda önemli bir değişiklik olursa halkımızı bilgilendirmeyi sürdüreceğiz ifadesinde bulundu.

Simav Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Teneke ise yine daha önceden planlanan ve panayır tarihlerine rastlayan 5.Yamaç Paraşütü Festivalini hatırlattı. Mustafa Teneke, festivalin 18, 19 ve 20 Ağustos tarihlerinde yapılmasının planlandığını bildirdi.