Menü Kapat

ÇAKMA KESTANEYE DİKKAT !

İç Ege’nin en önemli kestane üretim merkezlerinden birisi olarak kabul edilen Simav’da 2022 yılı hasadının piyasada satışlarına devam ediliyor. Simav’a bağlı Yeniköy’den Mamak’a kadarki dağ yamacında ormanlık alanda yetişen ve binlerce aileye geçim kaynağı olan Simav Kestanesini organik oluşu ve aroması, diğer bölgelerde yetişen kestanelerden ayıran en büyük özellik olarak kabul ediliyor.

Simav’ın tanınmış kestane satıcılarından yaklaşık 15 yıldır bu iş ile uğraşan Hasan Cengiz, Cumhuriyet Meydanı Simav Belediyesi Kapalı Otoparkı yanında bulunan seyyar tezgahında sattığı kestanelerin tamamen Simav ürünü olduğuna dikkat çekerek; ”Çakma kestanelere dikkat” uyarısında bulundu.

Simav Kestanesinin çeşitleri içinde organik oluşu dışında şeker tadı fazla olmasıyla da tercih edildiğini, kestanelerin sadece büyüklüğüne göre 3 kategoride satışa sunduğunu bildiren Cengiz, “Simav’da kestane üreticilerinden bizzat aldığım kestanelerin kilosunu 25-80 TL arasında satışa sunuyorum. Ama bazı satıcılar Aydın ve Bozdağ’dan getirdikleri özelliği Simav kestanesinden uzak olan kestaneleri bizim fiyatlardan biraz aşağıda Simav kestanesi olarak Çarşamba pazarında bile tüketiciye satıyor. Bizler bu tür kestaneleri  ‘Çakma Kestane’ olarak adlandırıyoruz. Bizim sattığımız kestaneler organik Simav Kestanesidir. Beyce, Öreyler, Demirciköy, Yeniköy, Aksaz, Ahmetli ve Hacıhüseyinefendili üreticilerden yerinde aldığımız kestanelerin hem organik oluşu hem de aromasının farklı oluşu diğer kestanelerden ayıran en büyük özelliğidir. Vatandaşlarımızın Simav dışından gelen bu tür kestanelere karşı dikkatli olmalarını öneriyorum” dedi.