Menü Kapat

CAMİLER ONLARLA GÜZEL ONLARLA CIVIL CIVIL

Diyanet İşleri Başkanlığının yurt genelindeki İl müftülükleri ve bunlara bağlı ilçe müftülükleri gözetiminde sürdürdüğü “Haydi Koş Gel, Camiler Sizinle Güzel” sloganıyla sürdürdüğü Yaz Kur’an Kursları, düzenlendiği her camiye heyecan katarken cami çevresindeki esnaflar arasında da öğrencilere yönelik jestlerin önü arkası kesilmiyor.

2022 yılı Yaz Kur’an Kurslarında eğitim-öğretim tek dönem halinde 27 Haziran tarihinde başlayıp 26 Ağustos 2022 gününe kadar yüz yüze gerçekleştirilmeye devam ederken gelecek hafta sona erecek kursların Simav’daki bir başka adresi de Simav’ın Cumhuriyet Meydanındaki tarihi Nasuhağa Camisi oldu.

Yaklaşık 30 öğrencinin yer aldığı caminin imam-hatibi Harun Cangür ve cami müezzini Ahmet İzbudak’ın mevzuat ve program çerçevesinde sürdürdüğü kurslarda zaman zaman esnaflar eğitim gören çocuklara, dondurma, çikolata, şeker ve benzeri hediyeler verilmesini sağlayarak onları ödüllendirmesi Cami-Esnaf dayanışmasının en önemli örneği olarak gösteriliyor. Türkiye’de her sene milyonlarca çocuğun Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur’an Kursları tek dönem halinde 27 Haziran-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yüz yüze eğitim şekliyle planlandı. Eğitimler; talepler doğrultusunda öğleden önce veya sonra olarak günde 3 saat şeklinde planlanıp 8.hafta sonunda tamamlanmış olacak. Cami ve Kur’an kurslarında gerçekleştirilen yüz yüze eğitimlerde Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler dersleri yanı sıra Simav’da da olduğu gibi çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler de gerçekleştiriliyor. Kurslar 26 Ağustos 2022 Cuma günü sona eriyor.