Menü Kapat

CHP MİLLETVEKİLİ KASAP; “SİMAV’DA HİÇBİRŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL”

Son 2 yıldır Türkiye’nin gündeminden düşmeyen “Erken Seçim” senaryoları ve seçimlerin normal zamanda yapılmasına yaklaşık 9 ay kala siyasileri hareketlendirdi. CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap da bunlardan birisi. Kasap, “Çarşı Pazar Gezeceğiz” sloganıyla geldiği Simav’da çarşı, pazar ve esnaf dolaşarak ilçede yaşanan hayatın ekonomik sıkıntılarına mercek tuttu.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, CHP Kütahya yöneticileriyle birlikte başlattığı ilçe gezileri çerçevesinde Simav’a da geldi. CHP Simav İlçe Başkanı Bünyamin Kısa ve partilileri tarafından karşılanan milletvekili Kasap, daha sonra CHP İlçe Merkezinde yine partilileriyle sohbet etti, onların görüş ve isteklerini dinledi, iktidarın söz verip de yerine getirmediği konular hakkında sorular yönelterek çarşı, esnaf gezilerinde vatandaşlarla görüşmelerinde ortaya çıkacak konuları Meclisin yeni yasama yılında kürsüye taşıyacağını kaydetti.

Daha sonra CHP İlçe Yöneticileriyle Kasaplar Çarşısı ve Kayacan Çarşısından başlayarak esnaflarla, kahve ve lokallerde de vatandaşlarla görüşen milletvekili Ali Fazıl Kasap’a vatandaşlar ve esnaflar pahalılıktan, vatandaşın cebinin ve cüzdanının boşluğundan söz etti.

Simavlı bir kasap esnafı, etin biraz ucuzlamasına rağmen adeta satışının durduğunu, vatandaşın parasızlıktan etten uzaklaştığını belirterek, yapılan satışlar da kilo ile değil gramla olmaya başladığını ifade etti.

Simav ziyareti sonunda gazetemize konuşan CHP Milletvekili Kasap, “Çarşı Pazar gezilerimizi Simav’da da sürdürdük. Simav’daki hayat malum kanalların ekranlarında ısrarla vurgulandığı gibi güllük gülistanlık değil. İnsanlar kazançları doğrultusunda sürdürmeye çalıştıkları hayatlarından memnun değil. Neredeyse parası olan da olmayan da hayat pahalılığından, her gün artarak devam eden belirsizliklerden, işsizlikten bıkmış durumda. Yüksek enflasyonun darmadağın ettiği vatandaşlarımız kendilerini enflasyona ezdirmeyeceğiz diyenlerin ortalarda görünmediğini dile getiriyor. Kısacası Simav’da hiç bir şey göründüğü gibi değil” dedi.