Menü Kapat

SİMAV’DA YAYALARA ÖNCELİK, HAYATA SAYGI DURUŞU

İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ‘Yayalara Öncelik, Hayata Saygı Duruşu’ projesi Simav’da da hayat buldu. Özellikle okulların önlerinde bulunan yaya geçitleri şeritler halinde ilçe protokol üyeleri ve ilkokul öğrencileri tarafından boyandı, yaya geçidi uygulaması yapılarak, sürücüler durdurularak uygulamayla ilgili broşürler dağıtılıp yaya geçitlerin ve yayaların önemine vurgu yapıldı.

İçişleri Bakanlığının “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla eş zamanlı olarak düzenlenen Simav’daki farkındalık kampanyasına Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Belediye Başkanı Adil Biçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, İlçe Emniyet Müdürü Secaattin Aktay, İlçe Jandarma Komutan Vekili Asb. Kd.Bşçv. Deniz Yüksel, Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Bülent Yıldırım, Atatürk İlkokulu Müdürü Bilal Vurmaz ve öğrencileri katıldı.

Araç ve yayaların bulunduğu her yerde yayaların ve sürücülerin hayatı birlikte paylaştığı, hayatın her alanında olduğu gibi trafikte de herkesin haklarına karşılıklı olarak saygı göstermesi gerektiği vurgulanan farkındalık kampanyası Simav’ın önemli ilkokullarından Atatürk İlkokulu önündeki kavşakta gerçekleştirildi. Ellerinde Türk Bayraklarıyla okullarından çıkarak yaya geçidi kenarında toplanan öğrenciler Kaymakam Karaloğlu ve Belediye Başkanı Biçer ile birlikte boya fırçalarıyla yaya geçidi çizgilerini çizerken, karşıdan karşıya yaya geçidi uygulaması sırasında da durdurulan araçların sürücülerine etkinlikle ilgili broşürler dağıtıldı.

Kaymakam Karaloğlu’nun öğrencilerle birlikte gerçekleştirdiği broşür dağıtımında sürücülere yaya geçitlerinin önemine, yayaların haklarına vurgu yapılırken ardından da protokol üyelerinin katılımıyla ellerinde Türk bayrakları bulunan öğrenciler toplu halde yaya geçidini kullanarak karşıdan karşıya geçiş yaptılar.