Menü Kapat

CUMA MAHALLELİLER HAYIRDA BULUŞTU

Simav’ın en eski yerleşim birimi olarak bilinen Cuma Mahallesinde geçtiğimiz yıl başlatılan, bu yıl ise ikincisi yapılarak geleneksel hale getirilen Keşkek ve Helva Hayrı, yüzlerce vatandaşı bir araya getirdi.

Cuma Mahallesi Muhtarı İlhan Bozatlı’nın organizesi, mahallenin önde gelenlerinin ve mahalle halkının destekleriyle gerçekleştirilen hayır etkinliğinde sabahın ilk saatlerinden itibaren Serenatlı Caddesinde önce helva karma ardından da keşkek dövme ve pişirme etkinliği gerçekleştirildi.

SİMAV MÜFTÜSÜ SERÇE’DEN DE DESTEK..

Saat 12.00’den itibaren Simav Müftüsü Hasan Serçe ve Müftülüğe bağlı din görevlilerinin okuduğu Mevlit, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde diğer mahallelerden de katılan vatandaşlarla etkinlik şenliğe dönüşürken caddede kurulan masalarda vatandaşlara keşkek, helva, ayran ve pamuk şeker ikram edildi.

Cuma Mahallesi Muhtarı İlhan Bozatlı katılımcıları karşılayıp onlara teşekkür ederken AK Parti Kütahya Milletvekili Av. Adil Biçer, Belediye Başkanı Fatih Kalay ve AK Parti Simav İlçe Başkanı Orhan Akboğa, etkinliğe ziyarette bulunarak hayırlı olması temennisinde bulundular, kendilerine takdim edilen ikramlara kaşık salladılar.

2 BİNDEN FAZLA VATANDAŞ KATILDI..

2 binden fazla vatandaşın katıldığı Cuma Mahallesi Geleneksel Keşkek ve Helva Şenliğiyle ilgili gazetemize konuşan mahalle muhtarı İlhan Bozatlı, ilkini geçen yıl gerçekleştirdikleri etkinliğin bu yıl geleneksel hale getirildiğini anlattı. Bozatlı; “Yakından da takip edildiği gibi yaşadığımız dünyada ülkeler arasında çeşitli alanlarda çatışmalar devam ederken en önemli unsurun halklar arasında dayanışmaya duyulan ihtiyaç olduğu yaşanan İsrail zulmü ile bir kez daha kanıtlandı. Bizler artık gerçek manada omuz omuza ve dayanışma içinde olmalı ve zorluklara karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Simav’ın Cuma Mahallesi yaşayanları için bu özlemin küçük bir örneğini sergilemekten mutluyuz. Bu örneğimizin tüm ülkemizi sarmasını, kuşatmasını temenni ediyor, Türkiye olarak kardeş ülkelere daha da güçlü bir şekilde destek vermek gerekliliğinin altını çiziyorum” dedi.

Cuma Mahallesinin Keşkek ve Helva etkinliğine katılanlara, emek ve destek verenlere de ayrıca teşekkür eden muhtar Bozatlı, “Dileğim gelecek yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz etkinliğimizde yeniden bir araya gelmektir” diyerek sözlerini tamamladı.