Menü Kapat

SİMAV’A EN BÜYÜK YER ALTI OTOPARKI OLACAK!

Simav Belediyesi tarafından projesi yaptırılan ve 2 kez yapım ihalesine çıkılmasına rağmen ihalesine kimsenin talip olmadığı Millet Bahçesi ve Yeraltı Otoparkı yapımı için Simav Belediyesi kolları sıvadı.

Simav Askerlik Şubesinin Kışla Caddesindeki hizmet alanını boşaltarak Simav Hükümet konağına yerleşmesiyle başlayan; Askerlik Şubesi arsasının kamu yararına belediyeye transferinin sağlanması, şehir merkezinde hem yeşil alan hem de otopark alanı elde etmenin kapısını açtı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ‘kamu yararına yeşil alan’ olarak kullanılması şartı bulunan yer için hatırlanacağı gibi Simav Belediyesinde proje hazırlanmış, zeminin otopark, üstünün ise park ve dinlenme alanı olarak proje edilmesi eski başkan Adil Biçer döneminde yaptırılmıştı.

2 KEZ İHALEYE ÇIKMIŞTI..

Projenin hayata geçirilmesi için başkan Biçer döneminde 2 kez ihaleye çıkıldığını gazetemize yaptığı açıklamada hatırlatan günümüz Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, “Hizmette devamlılık esastır görüşüyle otopark ve üstü ise Av. Hamza Dağ Millet Bahçesi projemizi Simav Belediyesi olarak kendimiz yapmayı kararlaştırdık ve bu konuda düğmeye bastık” dedi.

10 BİN METREKÜP HAFRİYAT..

Yapılması planlanan yatırımı Simav Belediyesi olarak gerçekleştirmek için kalifiyeli eleman ve araç varlığına sahip olduklarını da sözlerine ekleyen başkan Kalay, “Kış şartları ağırlaşmadan hızlı bir şekilde yer altı otoparkı için önce yaklaşık 10 bin metre-küp toprak hafriyatımızı yapıp 4,5 metre derinlikten sonra otopark bölümünün inşaatını tamamlamayı hedefledik. Çevredeki ağaçlara zarar vermeden sürdüreceğimiz bu yatırımı Allah hatasız ve kazasız bitirmek nasip etsin” diyerek sözlerini tamamladı.