Menü Kapat

DOWN SENDROMLU MUHTAR ADAYI; “BEN DE VARIM!”

31 Mart Yerel Seçimlerine yaklaşık 1 ay kala Simav’ın en büyük mahallesi olan Fatih Mahallesine 10.muhtar adayı olduğunu açıklayan Down sendromlu Abdurrahman Köybaşı, herkes gibi kendisinin de seçme ve seçilme hakkı olduğunu açıkladı.

Simav’da sosyal hayatın içinde özellikle yiyecek içecek sektöründe hizmet verdiğini, herkesin kendisini tanıdığı gibi kendisinin de herkesi tanıdığına dikkat çeken Fatih Mahallesinin Muhtar Adayı Abdurrahman Köybaşı (43), “Simav’ın en büyük mahallesi olan Fatih Mahallesinde kendisi gibi Down sendromluların sesi, dili, kulağı olacağım. Toplumda onları temsil ederken Fatih Mahallesinin tüm eksikliklerinin giderilmesi için çalmadık kapı, görüşmedik yetkili bırakmayacağım” dedi.

AMACI, FARKINDALIK OLUŞTURMAK..

Günümüzde 4 Eylül Caddesindeki Kiler Fast Food’ta hizmet veren, en büyük hayalinin Simav’da kendisi gibi Down sendromlu ve engelliler için bir kafe açarak burasının ayrıca muhtarlık bürosu olarak kullanmayı düşündüğünü de sözlerine ekleyen Köybaşı, “Fatih Mahallesine muhtar adayı olmam her ne kadar mahallemin ihtiyaçlarına dikkat çekmek olsa da esas konu benim ve benim gibi kardeşlerimin dikkatini çekmek, onlar için farkındalık oluşturmaktır. Unutulmamalıdır ki, bizler de bu toplumun fertleri, yaşayanları, nüfusuna kayıtlı olanlarıyız” diyerek sözlerini tamamladı.