Menü Kapat

DP GENEL BAŞKANI UYSAL SİMAV’DA KONUŞTU;

DP GENEL BAŞKANI UYSAL SİMAV’DA KONUŞTU;

“YOLUN SONU GÖRÜLÜYOR”

Demokrat Parti (DP) Simav İlçe Başkanlığında beklenen gençleştirme hareketi yapılan kongre ile gerçekleşirken Altılı Masa’nın liderlerinden, Afyonkarahisar Milletvekili ve DP Genel Başkanı Gültekin Uysal yaptığı konuşma ile AK Parti İktidarına yüklendi, “Yolun sonu görülüyor”.

Son iki yıldır seçim beklentisiyle yatıp seçim beklentisiyle kalktığı Türkiye’de seçim beklentisi DP Simav İlçe Başkanlığı için yeni yönetim kurulu seçimiyle bir kez daha ortaya çıktı. Simav, yakın çevre ve bazı illerden gelen Demokrat Partililerin katıldığı kongrede heyecan salona, yollara, meydanlara taşarken Simav Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılan kongrede DP Simav’da geçmişten günümüze ilçe başkanlığı yapmış, belediye başkanlığı görevinde bulunmuş isimler partinin ilçe teşkilatını yönetecek genç isimlerle omuz omuza yer aldı.

UYANIK; “ŞİMDİ SEFERBERLİK ZAMANI”..

DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık’ın kongrenin divan başkanı olduğu, DP eski MKYK üyesi İlhami Özata ve Simav eski DP ilçe başkanlarından Mehmet Topaler’in bazı isimlerle birlikte divanda görev aldığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Divan başkanı Uyanık’ın kısa bir selamlama konuşması için kürsüye geldiğinde salonu dolduran demokratların şerefli ve haysiyetli bir gelecekten geldiğini, Türkiye topraklarının tamamında DP’nin emeği, şimdi ise vatana sahip çıkma zamanı olduğuna dikkat çekti.

HIRSIZLIK VE YOLSUZLUK YAPANA PARTİMİZDE YER YOK!

Uyanık, “Şimdi seferberlik zamanı. Herkesi ülkemiz ve geleceğimiz için DP çatısı altına davet etme, yeniden DP’li günlere dönmek için parti tüzüğümüzün 31.maddesinde belirtilenleri gerçekleştirme zamanıdır. Bununla birlikte unutulmamalıdır ki, hırsızlık ve yolsuzluk yapan kim olursa olsun partimizde yeri yoktur. Kırgınları, küskünleri barıştıralım, gidenleri geri getirerek seçimde de sandıklara sahip çıkalım” dedi.

Daha sonra DP Kütahya İl Başkanı söz alarak DP olarak vatanın ve milletin bütünlüğü için var olduklarını, Türk siyasi tarihinde her zaman uzlaşma ortamının kurulması için köprüleri kuran siyasi partinin DP misyonu olduğunu hatırlatarak, “DP iktidara alternatif önemli bir parti konumuna gelmiştir” ifadesinde bulundu.

DP Simav çatısı altında yıllarca yöneticilik yapan ve bir dönem de Simav belediye başkanı olarak hizmet veren Kasım Karahan da kürsüye davet edilen isimlerden birisi oldu.  DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın her zaman zor günlerde yanlarında gördüklerini ifade eden Karahan, kongrenin yeni bir yönetim seçimiyle partiye ve Simav’a heyecan getireceğini savundu. Karahan, “Görev alan demokratlarımızın genç olduğuna bakılmasın. İlçe başkanı seçeceğimiz isim hesap-kitap adamıdır. Cumhurbaşkanı ve Genel Seçimleri için partimiz adına hesabını-kitabını en iyi şekilde yapacak ve davamızı savunacaktır. İnşallah 2024 yılı geldiğinde de DP’nin bayrağı yine Simav Belediyesine dikilecektir. Bu mutlu ve onurlu günümüze katılan herkese, konuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

YENİ BAŞKAN BAKİ; “GÖREV GENÇLERİN, SÖZ MİLLETİNDİR”..

Ülkenin muhalefet partilerinin ilçe temsilcilerinin de katıldığı kongrede Demokrat Parti Simav’ın genç başkan adayı İnşaat Mühendisi Mustafa Baki ise hem kendini tanıtma hem de partililerine teşekkür etme adına çıktığı kürsüde; “Kutlu davada görev almak benim için onurdur, görevdir” diyerek sözlerine başladı.  Türkiye’de mevcut iktidarın kötü yönetimi nedeniyle hür ve özgür olma mücadelesinin her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Baki; “Bu mücadele eğer Mahşerde de varsa orada da mücadele etmeye varım. Ben partimizin ilçe teşkilatının kuruluşunda görev alan merhum dedem Mustafa Baki’nin yürüdüğü yolda halkımıza hizmet adına, partimizi hak ettiği yere taşıma gayesiyle varım. Unutulmamalıdır ki, başkalarının dertleriyle dertlenen herkesin yuvası olan DP, Cumhuriyet ve Atatürk sevdalılarının yuvası, demokratların mabedidir. Burası; Bayar, Menderes ve Demirel’in ülkesi, milleti ve bayrağı için hayatlarını adadığı yuvadır. Görev şimdi biz gençlerin söz ise milletindir” diye konuştu.

Daha sonra DP Simav İlçe Başkanlığının faaliyet ve hesap raporları tek tek okunarak oy birliğiyle kabul gördü. Divan Başkanı Ahmet Uyanık ise Ankara, Eskişehir, Uşak, Kütahya, Bursa ve bazı illerle bunlara bağlı ilçelerden gelen konuklara katılımları için teşekkür ederek kongrenin onur konuğu DP Genel başkanı Gültekin Uysal’ı alkışlar eşliğinde kürsüye davet etti.

Genel Başkan Uysal; Türkiye’nin zaman itibariyle Kurtuluş Savaşı’nın Büyük Zaferle tamamlandığı 100.yılın onurunu ve gururunu yaşadığını, geçmişin yaşanmışlıklarını günümüz aynasında görmenin ise her Türk vatandaşı için vazife olduğunu belirterek sözlerine başladı.

ATATÜRK’ÜN YAPTIKLARINI GÖRMEZDEN GELENLERE İNAT BİZ VARIZ”

Türkiye Cumhuriyetinin bugünlere yok olmaktan geldiğini ve “Türkiye’nin tarih sahnesinde Atatürk’ün önemini ve rolünü her seferinde görmezden gelenlere inat olsun ki biz varız” diyen Uysal, “Bu ülkenin şanlı tarihini yok sayıp kendi hatalarını tarihimize doğrulatmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin kurtuluş mücadelesini değil İstanbul’u konuşuyorlar. Bu tarih bizim ortak tarihimiz, kaderimizdir. Onun için ayyıldızlı bayrağımızı tüm insanlık için güven unsuru yapmalıyız. 100 yıllık Atatürk Cumhuriyeti milletimize 100 yıl kazandırdı. Bizler de bu bayrağı doğru bildiğimiz şekilde gelecek 100 yıllara taşıyacağız. Demirel’in, demokratların ülkemiz ve milletimiz için yaptıklarını görmezden gelenlere inat hep anlatacağız” dedi.

KENDİ YIKINTILARINI GÖRMEZDEN GELİYORLAR, DENETİMSİZ VE SINIRSIZ YETKİYİ KÖTÜYE KULLANIYORLAR…

20 yıllık AK Parti İktidarının 20 yıllık sürede sanki başkaları iktidar olmuş gibi kendi yıkıntılarını görmezden geldiklerine Türkiye’nin batma noktası geldiğine dikkat çeken Uysal, “Bir çatının yağmurda aktığı gibi her yeri akan bir iktidarla karşı karşıyayız. Öyle ki artık kendi iddialarının altında da kalmaya başladılar. Fakat sistematik bir soygunculuk içindeler. Türk halkı referandumda ve seçimde onlara en geniş yetkileri denetimsiz ve sınırsız bir şekilde verirken bugün insanlarımız bedel ödemekte hatta ödeyemez haldedir. PKK’ya ilk bakanlığı verenler, Kandil’e mektup gönderenler, TRT’de bölücüleri konuşturanlar bellidir. Millet İttifakını PKK ile karalayanlar unutmamalıdır ki Türkiye’de yaşanan gerçek ittifak Erdoğan-Öcalan ittifakıdır” şeklinde konuştu.

DENEME YANILMA METODUYLA YÖNETİLİYORUZ. YOLUN SONU GÖRÜLÜYOR..

Türk demokrasisinin en zor bir süreçle karşı karşıya kaldığını, ülkede her alanda deneme-yanılma metodunun uygulandığını, hedefledikleri kişi başı milli gelirde ülkenin dünya ülkeleri arasında 87.sıraya gerileyerek 25 bin dolar değil 9 bin dolar milli gelirin zor yakalandığını anlatarak sözlerini sürdüren DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Devleti ele geçirmek isteyenlerin Fetö ile birlikte geldikleri nokta ortadadır. Devletin batma noktasına gelmesini dış güçlere bağlayanlar artık iç güçlere bakmalarının vakti gelip de geçmektedir. Çiftçiye, sanayiciye bahar havası yaşatmak isteyenler ne yazık ki tarımın olmazsa olmazları gübre ve şeker fabrikalarını satarak çiftçinin batmasına neden olmuştur. DP Genel Başkanı olarak söylüyorum ki, ‘yolun sonu’ görülüyor. Ülkemizi, yarınlarımızı ipotek altına alma gayretinde olanlara bunu yaşatmayacağız, artık çaldırmayacağız, aldırmayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Genel Başkan Uysal konuşmasının ardından DP’ye yeni üye olan gençlere parti rozetlerini takarak onları kutlarken, DP İlçe Başkanı Mustafa Baki de genel başkanına ahşap üzerine kazınmış portresini hediye etti. Kongre günün anısına toplu fotoğraf çekimi, İlçe Seçim Kurulu görevlerinin gözetiminde yapılan oy kullanma ile son buldu.

Genel Başkan Uysal daha sonra partilileriyle birlikte salon dışında çay sohbetine katılıp Belediye Yeni Düğün Salonunda hazırlanan yemeğe katılarak ilçeden ayrıldı. Tek başkan adayının yer aldığı kongrede DP Simav İlçe Yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

Mustafa Baki (Başkan), Taha Yıldırım, Burak Mustafa Baki, Süleyman Gökçedağ, Mehmet Boran, Hilmi Gencer, Ömer Üstün, Rıfat Ulukan ve Bilal Altekin.