Menü Kapat

EMNİYET MÜDÜRÜ AKTAY’DAN GAZETEMİZE İADE-İ ZİYARET

Geçtiğimiz Ağustos ayında Simav İlçe Emniyet Müdürlüğüne atanarak görevine başlayan Simav Emniyet Müdürü Secaattin Aktay, gazetemize iade-i ziyarette bulundu.

Simav’ın Sesi Gazetesi olarak hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğumuz evli ve bir çocuk babası ve Emniyet teşkilatında 31 yıllık hizmeti bulunan Secaattin Aktay; gazetemiz bürosunda Yazı İşleri Müdürümüz Mehmet Faruk Yalçın ve Genel Yayın Yönetmenimiz Mustafa Arıgümüş ile görüştü.

UYUŞTURUCUYA VE DOLANDIRICILIĞA DİKKAT ÇEKTİ

Olası suçların önlenmesinde en güçlü oluşumun Vatandaş-Polis dayanışması olduğunu ifade ederek bu oluşumun asayiş ve güvenliğin anahtarı olduğuna vurgu yapan Emniyet Müdürü Aktay, son zamanlarda Kütahya ve ilçelerinde öne çıktığı gibi Simav’da da uyuşturucu kullanımı ve satışının önlenmesi konusunda önemli bir çalışmanın içinde olduklarını belirtti.

EN İYİ NARKOTİK POLİS “ANNE”

Aktay;   İçişleri Bakanlığı’nın genelgeleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talimatları doğrultusunda “En İyi Narkotik Polis Anne” projesi kapsamında Kütahya il merkezi başta olmak üzere ilçe Emniyet Müdürlüklerince de yapılan programlarla annelere uyuşturucu ve zararları konusunda görsel materyaller ışığında bilgi aktarımlarının devam ettiğini de sohbetinde vurguladı.

DOLANDIRICILIĞI BİRLİKTE YOK EDELİM

Son yıllarda artış gösteren ve bireyleri ekonomik anlamda derinden yaralayan dolandırıcılık konusunda da değerlendirmede bulunan Emniyet Müdürü Aktay, “Gelişen haberleşme teknolojisine rağmen vatandaşlarımızın başta telefonlarla olmak üzere dolandırılmalarının önüne geçilmesinde polis teşkilatı olarak önemli bir yol aldık. Ama ne yazık ki her defasında dolandırıcılıkta uygulama değişikliğine giden, insanlarımızı bir şekilde kandırarak maddi anlamda mağdur eden bu suçlularla mücadele etmeyi halkımızla birlikte sürdürmeliyiz. Hiçbir savcı, hakim ve polisin telefonla dolandırıcılık yapmayacağını bilmemiz bu alanda dolandırılmamanın ilk yoludur. Ayrıca bu tür suçlarla mücadele etmenin en etkin bir başka yolu da polis, jandarma ve vatandaş üçgenini kurmaktan geçer. Bu bakımdan vatandaşlarımızın bizlere güvenmesini, polisin kendilerine günün 24 saatinde ulaşabileceğini, bir telefon kadar da yakında olduğunu bilmesini isteriz” diye konuştu.