Menü Kapat

FATİH MAHALLESİNE KADIN ELİ DEĞMELİ

Simav’ın Fatih Mahallesine muhtar olmak için katıldığı 2019 yerel seçimlerini az bir oyla kaybeden Hacer Gönen, bu kez 31 Mart Seçimleri için yeniden adaylığını açıklarken, “Simav’ın en büyük ve en güzel mahallesi olan Fatih, günümüz görüntüsünü hiç hak etmiyor. 30 yıldır yaşadığım mahallemize artık bir kadın eli değmeli” açıklamasında bulundu.

Kışla Caddesinde özel bir mali müşavirlik bürosunda yıllardır çalışmayı sürdürdüğünü ve 3250 dolayında seçmeni olan Fatih’in her kurum ve kuruluşuyla olan işlerini tecrübesiyle yürüteceğini gazetemize anlatan evli ve 2 çocuk annesi Hacer Gönen, “Mahallemizin daha temiz olması, her ailenin çocuğunu gözü arkada kalmadan sokaklarında oynamasına, Fatih parkına gitmesine izin verebileceği, yapımı tamamlanan caddelerden kalan caddelerin de günün şartlarına uygun hale getirileceği bir mahalle özlemini çekiyorum. İnanıyorum ki, mahallemizin bayanları kadar onların eşleri de çocukları da böyle bir mahalleye kadın elinin değmesini istiyordur” dedi.

DEVLET MAHALLE YATIRIMLARINA DESTEK OLUYOR..

Mahalle sakinlerinin toplumsal açıdan alt ve üst yapı hizmetleri, sosyal yatırımları hak ettiğini, yerel yönetimlerin bunları gerçekleştirmek için devletten kişi başı mali destek aldığını anlatan Gönen, “Ben başka mahallelerin değil, mahallemizin, halkımızın hakkı olan ve bedelini devletin ödeyeceği hizmetlerin takipçisi olacağım. Bu konuda Simav Belediyesiyle işbirliği içinde olacağım gibi Belediye Başkanının, Zabıta Müdürlüğü ve diğer birimlerin her toplantısında Fatih mahallemizin gözü, kulağı ve dili olacağım. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” ifadesinde bulundu.

TEMİZ, DONANIMLI VE GÜVENLİKLİ MAHALLE..

Fatih Mahallesinde bugüne kadar özellikle kadınların tam anlamıyla sesini duyuramadığını, özellikle Fatih Parkının daha temiz, daha donanımlı ve akşamları için de daha güvenli hale gelmesi için ilk günden itibaren çaba harcayacağını sözlerine ekledi.

HİZMET İÇİN MUHTARLIK..

Muhtar adayı Gönen, “Altını çizerek açıklamak isterim benim de ailemle birlikte yaşadığım mahallemi yaşanır bir mahalle haline getirilmesi, sivil toplum kuruluşlarıyla omuz omuza vererek mahallelilerimizin ihtiyaçlarını gidermek için muhtar olmak istiyorum. Çünkü muhtarlık; mahallesinin ihtiyaçlarını gideren devletin en küçük birimidir, söz konusu ihtiyaçları da devlet temsilcileri ve devletin yerel kurumlarıyla giderir. Bunun için önce Fatih’de kadının sesine, sandıkta da onların eşleriyle birlikte desteklerine ihtiyacım var. Göreceksiniz kararınızdan dolayı pişman olmayacaksınız” diyerek sözlerini tamamladı.