Menü Kapat

HALKA HİZMETİN TEMEL TAŞLARI GÜNÜNÜ KUTLADI

Her zaman demokrasinin en temel taşlarından biri olarak ifade edilen, seçilirken hiçbir siyasi partiden destek almadığına inandığımız Muhtarlarımız, 2 günlük gecikmeyle ’19 Ekim Muhtarlar Günü’nü Eynal Kaplıcaları Firuze Salonunda Simav ve Akdağ Belediye Başkanlıklarının sponsorluğunda kutladı.

Simav Muhtarlar Derneğinin organizasyonunda kutlanan Türkiye’nin 4.Muhtarlar Günü, Simav’ın 18 mahallesi, 6 beldesi ve 83 köyünde görev yapan toplam 119 muhtarın ilçenin atanmış ve seçilmişleriyle bir araya gelmesiyle 7.kez kutlandı.

Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Belediye Başkanı Adil Biçer, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Kulat, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Kısa, MHP İlçe Başkanı Bayram Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Secaattin Aktay, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Üsteğmen Ufuk Ayten, Simav Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Kalay, Ahmet Sönmez, İl Genel Meclisinin Simavlı üyeleri, bazı resmi daire müdürleri, belde belediyelerin ve bazı esnaf odalarının başkanları, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Esnaf kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Aydoğan,  Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, Denizbank Simav Şube Müdürü Yusuf Çebi’nin katıldığı programda önce yemek servisi yapıldı. Yemeklerin yenilmesinin ardından ise Muhtarlar Günü kutlamasına ilişkin ilk konuşmayı Simav Muhtarlar Derneği Başkanı Hidayet Şahin yaptı.

MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI HİDAYET ŞAHİN..

Sözlerine Muhtarlar Günü genelgesi ve 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak kutlanmasının sürdürülmesine ilişkin ifadelerle başlayan Şahin, “Bizler için bugünü Muhtarlar Günü olarak ilan eden Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize, Gazi Meclisimize ve emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Muhtarların; insanların güvenini kazanmış çalışkan, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış kişiler olduğunu, halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren kişiler olduğunu, muhtarlığın fedakârlık isteyen ulvi bir görev özelliği taşıdığını belirterek sözlerini sürdüren Şahin, “Muhtar; arkasına hiçbir gücü almadan sadece vatandaşına hizmet için görev yapan, hizmetin vatandaşa ulaşmasını hızlandıran önemli bir mihenk taşı, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Kurumlar ile vatandaşlar arasında köprü görevi gören bizler Simav ilçesi olarak 119 muhtar arkadaşımızla kesintisiz hizmet anlayışıyla hep bir arada ve diyalog içindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle muhtarlarımızın gününü kutluyor, Bartın’da meydana gelen maden faciasında kaybettiğimiz 41 madenci şehidimize Allah’tan rahmet dilerken kederli ailelerine başsağlığı temennisinde bulunuyor, milletimizin başı sağ olsun diyorum. Ayrıca bizler için müstesna bir gün olan Muhtarlar Günümüze sponsor olan Simav Belediye Başkanımız Adil Biçer’e ve Akdağ Belde Belediye Başkanımız Yakup Oran’a da derneğimiz adına teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

BELEDİYE BAŞKANI ADİL BİÇER..

Dernek Başkanı Şahin’den sonra kürsüye gelen Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, Muhtarlık müessesesinin Türk siyasi tarihinde yaklaşık 200 yıllık geçmişi olan çok ulvi ve kutsi bir müessese olduğuna dikkat çekti. Başkan Biçer şöyle devam etti; “Muhtarlarımız geleceğin Türkiye’sini inşa etme yolunda halkımızın oylarıyla seçilmiş ve göreve gelmiş kişilerdir. Muhtarlarımız demokrasimizin ve yerel yönetimlerimizin çok önemli yapı taşlarını teşkil etmektedir. Belediyelerimizle vatandaşlarımızın arasında köprü vazifesi gören muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü tebrik ediyorum.”

KAYMAKAM BÜNYAMİN KARALOĞLU..

Muhtarlar Günü kutlaması için salona girdiğinde masalarda kendisini karşılayan tüm muhtarların ve konukların elini sıkarak kutlamada bulunmasıyla dikkatleri üzerine çeken Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, programın son konuşmacısı oldu.

Muhtarların ilçe kaymakamlarının en yakın mesai arkadaşları olduğuna işaret eden Kaymakam Karaloğlu şu ifadelerde bulundu;

“Muhtarlarımız bizim mahalle ve köylerdeki temsilcimizdir. Onlar oranın, görev ve sorumluluğundaki mahallenin, köyün gücüdür. Sizler vatandaşın talebini, bulunduğunuz yerdeki ihtiyaç sahiplerini, köyünüzün ihtiyaçlarını ve köylerdeki önemli konuları direkt bize ileterek haberdar ediyorsunuz. Bizler de devletimizin imkânlarını vatandaşlarımıza götürüyoruz. Siz değerli muhtarlarıma teşekkür ediyor, hepinizin gününü kutluyorum” dedi.