Menü Kapat

HER KİTAP BİR ALİM, HER KİTAP BİR ALEMDİR

Simav’ın mesleki eğitim alanında ikinci lisesi olan Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin özlemini çektiği okul kütüphanesine Aile Hekimi Dr. Ayşen Aksoy sayesinde kavuştu.

Simav’a katılan son mahalle olan Beyce ile Demirciköy beldesinin tam arasında bir kampus şeklinde TOKİ tarafından Simav depremi sonrasında yapılan ve hayırseverlerin desteği ile Selçuklu mimarisi tarzında tatbikat Camisine de kavuşan Simav Anadolu İmam hatip Lisesi son eksiği olan okul kütüphanesinin açılışını törenle gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din İşleri Genel Müdürlüğü’nün yurt genelinde her ilde başlattığı İmam Hatip Okulları Mesleki Yarışmaların Kütahya bölümüne İbrahim Eren Simav İmam Hatip Ortaokulu ile birlikte ev sahipliği yapan Simav Anadolu İmam Hatip Lisesinde bazı yarışmaların gerçekleştiği sırada Kütahya İl ve Simav protokolünün okul yöneticileri ve öğretmenleriyle öğrencilerin katıldığı törenle açılan okul kütüphanesinin her alanda bilgiler sunan zengin bir kütüphane olduğu bildirildi.

Okulun ana bloğunda oluşturulan kütüphanenin açılışı öncesinde bir konuşma yapan Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Dursun Gülseren, okuluna kazandırılan kütüphanenin açılışına katılan herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. Kitapların; okuyucularına yüzlerce alimle dostluk kurup onlarla feyizli sohbetlere dalma imkanı veren araç olduğunu, her kitabın bir alim, her kitabın bir dost ve her kitabın bir alem olduğuna vurgu yapan Gülseren, “İçerisinde yaklaşık 10 bin kitap bulunan kütüphanemiz Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Simav Kız Anadolu Lisesi öğrencilerinin ihtiyaçlarını giderecek ölçüdedir. Modern bir şekilde kurulmasında ve zenginleşmesinde emeği ve katkısı bulunan Dr. Ayşen Aksoy’a, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, düzenlenmesinde emeği geçen Zeki Aktürk’e, kitap toplama kampanya-sına desteklerini esirgemeyen Diyanet İşleri başkanlığı yayınlarına, okul mezunlarımızla belediyemize teşekkür ederim” dedi.

Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Kulat, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi alanından sorumlu Şube Müdürü Rıdvan Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, Simav belediye Başkan Yardımcısı Fatih Kalay, Demirciköy Belediye Başkanı Cahit Onar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Simav İHL ve İHO yönetici ve öğretmenleriyle hayırsever Doktor Ayşen Aksoy ile emekli kütüphaneci Zeki Aktürk’ün katıldığı kütüphane açılış töreninde kütüphanenin okula kazandırılmasında katkıları bulunan Dr. Ayşen Aksoy’a teşekkür plaketini Kaymakam Bünyamin Karaloğlu takdim etti. Belediye Başkanı Adil Biçer de kütüphanenin teknik açıdan düzenlenmesinde görev alan emekli kütüphaneci Zeki Aktürk’e plaketini takdim ederken okulda kütüphaneden yararlanarak en çok kitap okuyan öğrencilere başarı belgeleri de İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay takdim etti.

Açılış kurdelesinin protokol üyeleri ve öğrencilerle birlikte kesilmesinin ardından okul kütüphanesi son haliyle hizmete girdi.