Menü Kapat

İLK MECLİS TOPLANTISINDA JEOTERMALE İNDİRİM KARARI

Yerel Seçimlerin ardından ilk Meclis Toplantısını yaparak yaklaşık 12 bin sıcak su abonesinin beklediği indirim kararını alan Simav Belediye Meclisi aynı zamanda mülkiyeti Simav Belediyesine ait Eynal Kaplıcalarında temeli atılmış termal otel inşaatı için 36 ayda yapım, sonraki 30 yılda da kiraya verilmesine dair yapılacak ihaleyi oy çokluğu ile iptal etti.

Simav’da Uzun bir aradan sonra AK Partili belediyenin yerini MHP’li belediyeye devrettiği, Simav seçmeninin adeta ‘sandıkta ittifak’ yaptığı yerel seçimler sonunda oluşan Belediye Meclisi ilk toplantısını Belediye Başkanı Yüksek İnşaat Mühendisi Kübra Tekel Aktulun başkanlığında gerçekleştirdi.

MECLİS ÜSTÜNLÜĞÜ MHP’DE-DUA İLE BAŞLANDI..

Meclis Başkanı Aktulun ve 9 MHP’li üye ile 10 Meclis Üyesine sahip MHP’nin yanında AK Parti’den 6 Meclis üyesinin yer aldığı Meclis aritmetiğinde çoğunluğun MHP’de olması önceki dönemde yaşanan AK Parti meclis üstünlüğünü hatırlatırken dönemin ilk toplantısı Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması ve eski meclis üyelerinden Erdoğan Kılıç’ın yaptırdığı dua ile başladı.

KOMİSYON, KURUL VE KURUMLARA ÜYE SEÇİMLERİ YAPILDI..

Siyası parti ilçe başkanlarından MHP İlçe Başkanı Bayram Yılmaz’ın, bazı sivil toplum ve resmi daire müdürleriyle, mahalle muhtarları, belediye birim müdürleri ve şeflerinin hazır bulunduğu toplantıda başkan Aktulun, bugüne kadar Meclis çatısı altında seçilerek görev yapmış tüm seçilenlere verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Görev süresi boyunca Meclis’te alınacak ya da reddedilecek kararların oy birliği ile alınmasını temenni eden Aktulun, 20 gündem maddesinin çoğunluğunu oluşturan Belediye Encümeni dahil birçok konuda, komisyonlarda birliklerde görev alacak asil ve yedek üye seçimlerini oy birliğiyle gerçekleştirdi.

BAŞKAN YARDIMCILARI GÖRO VE BALBULMUŞ..

MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Göro’nun ve Belediye Yazı İşleri Müdürü Ahmet Balbulmuş’un Başkan Yardımcısı olarak açıklandığı toplantıda daha sonra en önemli gündem maddelerinden birisi olan sıcak su kullanımı ve ısınma alanında indirim uygulanmasının ele alınması oldu.

AKTULUN, SADECE EMEKLİLERE İNDİRİM..

Başkan Aktulun, bununla ilgili olarak seçim döneminde Simav halkına indirim sözü verdiklerini hatırlatarak, “Bu indirimden tüm aboneler  %25 oranında yararlanırken içlerinde sadece emekli abonelerimiz %50 oranında yararlanacak. Belediyeye borcu olan aboneler bu imkandan yararlanamazken üst üste 2 ihbarnameyi ödemediklerinde haklarını kaybedecekler. Bu konuda çalışmalarımızı ve indirimin nasıl uygulanacağı konusunda çabalarımızı sürdürüyoruz. Faturasız dönem olan Haziran ayında başlamasını planladığımız uygulamanın ilk örneği faturalı dönemde yaşanacak” dedi.

AK PARTİ, TÜM ABONELERİ KAPSASIN..

AK Parti Grup Sözcüsü Fatih Kalay ise söz konusu çalışmanın yapılacaksa tüm aboneleri kapsaması Konuşmaların tamamlanmasının ardından yapılan oylamada oy birliği ile sıcak su kullanımında emekli abonelere indirim uygulaması kabul edildi.

YILAN HİKAYESİNE DEVAM..

Simav Eynal bölgesinde yapımı yılan hikâyesine dönen ve günümüze kadar yapımının tamamlanması için defalarca görüşmeler, ziyaretler yapılan, ihaleler planlanan Termal Otel inşaatının tamamlanmasıyla ilgili yapılacak ihalenin yeni yönetimce iptaline ilişkin görüşme ise Simav Belediye Meclisinde iki ayrı kanadın ilk ayrılığı oldu. AK Parti Sözcüsü Kalay, söz konusu ihale için kendi dönemlerinde önemli bir hazırlık yapıldığını ve ihale için istekli olan firmanın güvenilir olduğunu öne sürerek ihalenin AK Parti gurubu olarak iptal edilmemesini talep etti. Başkan Aktulun’un oylamaya geçmesinin ardından söz konusu ihale MHP oylarıyla 10-6 oy çokluğu üzerinden iptal edildi.