Menü Kapat

SİMAV’IN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI GÖREVİNE BAŞLADI

Geçtiğimiz Pazar günü yurt genelinde yapılan yerel seçimlerde Kütahya’nın en uzak ilçesi olan Simav’da 157 yıllık Simav Belediyesine ilk kez kadın belediye başkanı seçildi. Yurt genelinde MHP’den seçilen 2 kadın belediye başkanından birisi olan Yüksek İnşaat Mühendisi Kübra Tekel Aktulun, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Simav Asliye Ceza Hakimi Canan Yavuz ve Seçim Kurulu Üyelerinin katıldığı törende mazbatasını alarak resmen Simav’ın Belediye Başkanı oldu.

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, MHP Simav İlçe Başkanı Bayram Yılmaz ile birlikte Simav Adliyesinde mazbatasını alarak partilileri ve vatandaşlarla yürüyerek Kışla Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Ağdacılar Caddesinden halkı selamlayarak alkışlarla belediye Meydanına gelen Simav’ın yeni başkanı ve MHP heyeti, Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay tarafından karşılandı. Belediye Meydanını dolduran binlerce vatandaşın hazır bulunduğu törende önce saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okunduktan sonra Yeni Cami İmam hatibi İbrahim Değmen tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

BAŞKAN KALAY’DAN MALİ TABLO..

Günün ve tarihi törenin ilk konuşmacısı Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay oldu. Yerel seçim sonuçlarının Simav ve Türkiye için hayırlara vesile olmasını temenni ederek 5 yıllık görev süresinin son 1 yılını belediye başkanı olarak tamamladığını hatırlatan Kalay, 5 yıl önce göreve geldiklerinde bütçesi 60 milyon TL olan Simav Belediyesinin borcunun da 72 milyon TL olduğunu hatırlattı. Kalay, şöyle devam etti; “Bugün itibariyle Simav Belediyesinin yıllık bütçesi 450 milyon TL iken, borcu ise 172 milyon TL’dir. Bu borcun 24 milyonu belediyemiz şirketi olan SİMJET’e olup belediyenin bir hesabından çıkıp diğer hesabına girecek bedeldir. Gelecek yıllara sari personellere ödenecek olan kıdem tazminatı ise 35 milyon TL’dir. Belediyemizin alacağı ise 29 milyon 260 bin TL’dir. Bugün için kasasında da 35 milyon TL bırakarak belediyemizi teslim ediyoruz.” dedi.

HALKIN GÜVENİNE VE DESTEĞİNE LAYIK OLACAĞIZ..

Daha sonra kürsüye gelen MHP İlçe Başkanı Bayram Yılmaz, Simav’ın yeni döneminde belediye başkanı olarak başlangıç yapacak olan Kübra Tekel Aktulun için önemli bir günü birlikte kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Başkan Yılmaz şöyle devam etti, “Yapılan seçimlerde Simav halkının gösterdiği güven ve destek bizlere büyük bir sorumluluk yükledi. Bu sorumluluğun bilinciyle Simav’ı daha yaşanabilir, daha güzel bir şehir haline getirmek için çalışacağız. Yeni Başkan Aktulun’un yeni projeler, hizmetler ve yeni ufuklarla dolu bir dönem de Simav’da başlayacaktır. Bu önemli günümüzde aramızda bulunan Kütahya Milletvekilimiz Ahmet Erbaş’a da teşekkür ederek, Simavlı hemşerilerimizin yeni dönemde de yanımızda olmasını temenni ederiz” şeklinde konuştu.

35 YAŞINDA BİR BAŞKAN..

Günün kahramanı ve Simav’ın 157 yıllık belediyecilik hayatının ilk kadın belediye başkanı olan Kübra Tekel Aktulun, Simav’da yaşayan insanların güveni ve desteği ile belediye başkanı olarak göreve başlamanın kendisi için büyük bir onur ve sorumluluk olduğunun altını çizerek şu ifadelerde bulundu; “35 yaşında Yüksek İnşaat Mühendisi bir kadın olarak bu görevi üstlenirken bilgi ve birikimimim yanı sıra yüreğimdeki azim ve insan sevgisi ile hizmet edeceğimden emin olabilirsiniz. Yerel yönetimlerde görev yaparken edindim bilgi ve deneyimimle belediye başkanı olarak Simav’a hizmet ederken mühendislik tecrübem de en büyük rehberim olacaktır. Kadın bir lider olarak toplumumuzun her kesimine ulaşabilecek kapsayıcı ve adil bir yönetim anlayışını benimseyeceğim. Ancak unutmayalım ki gerçek başarı hep birlikte el ele vererek çalıştığımızda mümkün olacaktır. MHP’li olarak yola çıktım ve bugün itibariyle Simav’ımızın tüm vatandaşlarına tarafsız, ayrıştırma yapmadan hizmet için buradayım. Amacım; şeffaf, adil ve yenilikçi bir belediyecilik anlayışıyla hep birlikte Simav’ımızı yaşanabilir daha güzel bir şehir haline getirmektir. Bu süreçte yanımda olan, bana inanan ve desteklerini esirgemeyen herkese, özellikle aileme, Milletvekilime ve çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım.”

SİMAV BELEDİYESİ YAZISINA TC İBARESİ EKLENECEK..

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Kütahya Milletvekili ve yerel seçimlerin Kütahya’daki en başarılı vekili olan Ahmet Erbaş, kürsüye geldiğinde önce 4.4.2024 tarihinin partisinin kurucu lideri merhum Alparslan Türkeş’in ölüm yıldönümü olduğunu, yarın ise Kadir Gecesinin kutlanacağını ve Simav Belediyesinde başkanın ilk icraatının ‘Simav Belediyesi’ ibaresinin başına ‘T.C.’ ibaresinin ekleneceğini açıkladı. Vatandaşların ramazan ayını ve icra edilecek Kadir Gecesiyle birlikte Ramazan Bayramını da şimdiden tebrik eden Erbaş, halkı bütünleştirici, birleştirici konuşmasıyla büyük alkış aldı.

SİMAV’IN İLK KADIN BAŞKANI..

Simav’da görevini bugün tamamlayan Belediye Başkanı Fatih Kalay’a her zaman gösterdiği yakın ilgi ve yaklaşımlarından dolayı teşekkür eden Erbaş şöyle devam etti; “Simav belediyesinde bugüne kadar görev alan tüm başkanlara ve çalışanlara, bugünden itibaren hizmet verecek başkan ve meclis üyelerine, seçim sürecinde tarafsız bir şekilde hizmetlerini sürdüren Simav’ın kamu, STK yönetici ve çalışanlarına, partimizin değerli üyelerine, bu seçimin görünen ve görünmeyen tüm kahramanlarına, her zaman bizlere sıcak davranışlarıyla bağrına basan Simav halkına teşekkür ediyorum. Bugün 157 yıllık Simav Belediyesini bir kadın belediye başkanına teslim ederken MHP olarak Türkiye’de 210 belediye başkanlığının kazandırıldığını, Bunun yanında bu belediye başkanları içinde Simav ve Tavşanlı-Kuruçay’da kadın belediye başkanlarının seçilmesinden de partim adına büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

BELEDİYE MÜHRÜNÜN TESLİMİ..

AK Parti İlçe Başkanı Orhan Akboğa, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Kısa’nın da katıldığı törende sözlerini sürdüren Erbaş, daha sonra Belediye Başkanı Kalay’ı ve yeni başkan Kübra Tekel Aktulun’u kürsüye davet ederek onların el sıkışmasını, törene katılan parti başkanlarıyla seçimleri kazanan belde belediye başkanlarının bu dayanışmaya katılarak şahit olmalarını istedi. Anons edilen isimlerin hep birlikte el ele vererek halkı selamlamaları, başarılı, hatasız ve kazasız bir dönem için kurban kesiminin ardından Cumhur İttifakının MHP ve Ak Parti’li isimleri belediye hizmet binasının başkanlık makamına geçtiler. Burada yapılan törende başkan Kalay başkanlık mührünü yeni başkan Aktulun’a alkışlar eşliğinde teslim ederken, fotoğraf çekimleri, tebriklerin kabulü ve son olarak da günün anısına Belediye meydanında vatandaşlara helva ikramı yapıldı.