Menü Kapat

MHP SİMAV İLÇE BAŞKANI YILMAZ: SİMAV’DAKİ SEÇİM ZAFERİNİN MİMARI SEÇMENDİR

Simav’da Milliyetçi Hareket Partisi’nde ilk kez önce atanarak sonra da seçilerek MHP İlçe Başkanı olan iş insanı Bayram Yılmaz yönetiminde katıldığı milletvekili seçiminde MHP Milletvekili Ahmet Erbaş’ın ikinci kez seçilmesinde büyük rol oynarken şimdi de ilk yerel seçiminde de partisinin Simav’ın belediyecilik tarihinde ilk Bayan Belediye Başkanı seçiminin mimarı oldu.

Simav İlçe Seçim Kurulu’nun ilçenin köy ve beldelerine yönelik yapılan seçim sonucu itirazlarını değerlendirmeyi sürdürdüğünü, Güney Beldesindeki Belediye başkanlığı seçim sonucuna parti olarak itiraz ettiklerini gazetemize hatırlatan başkan Bayram Yılmaz, “Önemli bir değişiklik olmaz ise bugün İlçe Seçim Kurulu Başkanlığından Belediye Başkanı seçilen Kübra Tekel Aktulun ve Belediye Meclis üyelerimiz ile İl Genel Meclis üyelerimiz mazbatalarını alacak. Mazbataların alınmasının ardından da törene katılacak Milletvekilimiz Ahmet Erbaş ile birlikte partililerimiz ve halkımızın katılımıyla belediyemizde Devir-Teslim Töreni yaparak seçimle gelen arkadaşlarımız kolları sıvayıp göreve başlayacaklar” dedi.

 

SEÇİMİN VE ZAFERİN MİMARI SEÇMENLERDİR

Seçim sonuçlarını değerlendirmekten öte asıl söylemek istediğinin seçimin mimarları olan seçmene teşekkür etmek istediğini kaydeden başkan Bayram Yılmaz; “120 gün boyunca sıcakta, soğukta, yağmurda hatta az da olsa karda bile vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Bu yolda başarıya kendini adamış başkan adayımız Kübra Tekel Aktulun ile kapısını açarak girmediğimiz ev, elini sıkmadığımız, boynuna sarılmadığımız 7’den 70’e kimse kalmadı. Gördük ki insanlarımız siyasetçilerden, kendine 5 yıl hizmet vereceklerden fazla bir şey beklemiyor. Onlara selam vermek, ellerini sıkmak, gönüllerini almak yetiyor ve yetti de. Çünkü insanlarımızın yukarılarda, şan da, şöhrette, bol para da mevki ve makamda gözü yok. İşte bize oy verenler, büyük zaferi yaşatanlar, partimizin yerel seçimde bu zamana kadar en yüksek oyu almasına neden olanlar bu yürekli, kendini ortaya koyan, tek tek gönüllerine girdiğimiz insanlarımız” dedi.

 

MİLLETVEKİLİ ERBAŞ, İÇİMİZDEN BİRİ OLDU

Seçim dönemi sırasında seçim öncesi olduğu gibi MHP Milletvekili ve Simav Sevdalısı Ahmet Erbaş’ın halkla bütünleşmesinin, onları dinlemesinin, saygısını sunmasının en önemlisi Simavlılar gibi düşünüp Simavlılar gibi hareket etmesinin önemine de değinen başkan Yılmaz, “Halkımız Kuvayi Milliye ruhuyla korkmadan, yılmadan, zafere odaklanarak yanımızda oldu. Vekilimiz Erbaş’ın da dediği gibi; Ne mutlu Türküm diyenler, Cumhuriyetçiler, Demokratlar, Atatürkçüler Simav Belediye Başkanlığı Seçiminin sandığa yansıyan iradesi oldu. Böylece MHP olarak bizlerin sorumluluğu da artıkça arttı, Allah mahcup etmesin” ifadesinde bulundu.

 

BİN 888 OY FARKI!

Seçim sonucunda ortaya çıkan rakamları da değerlendiren Yılmaz; “Bu zamana kadar Simav’da yapılan Belediye Başkanı seçimlerde 7590 oy kazanarak yukarıda bahsettiğim seçmenlerimizin sayesinde en fazla oy alan parti olduk. Cumhur İttifakının adayı AK Parti ise 5702 oyda kalarak aramızdaki oy farkı 1888 oldu. Seçimlerin Simav’daki mütevazı partisi BBP’si de 1002 oy kazanarak Simav’da yerel seçim bazında üçüncü parti oldu.” diyerek sözlerini tamamladı.